Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Kispályák, nagy gondok

A napokban új műfüves kispályák létrehozásáról döntött a győri önkormányzat.

A kiscsapatok képviselői viszont aggódnak, hogy emiatt megszűnnek a régi játékterek, s nem lesz hol térítésmentesen játszaniuk. A Kisalföldben a napokban számoltunk be arról, hogy műfüves kispálya létesítéséről is döntöttek a győri önkormányzat képviselői.

Az illetékesek szerint két, nemzetközi szabványnak megfelelő, 20-szor 40 méteres, télen-nyáron üzemeltethető labdarúgópálya épülhet Győrben, az adyvárosi Bán Aladár utca folytatásában. A sportlétesítmény várható költségét 100 millió forintra becsülik, a tervek szerint az új pályákon külön megállapodás alapján helyet biztosítanak általános és középiskolák testnevelésóráinak, valamint sportegyesületek csapatainak is.

Egyes kiscsapatok képviselői aggódnak, hogy az új létesítmény miatt megszűnnek a régóta használt futballpályák a győri Barátság parkban. Király Attila levélben fordult szerkesztőségünkhöz: szerinte ha ez igaz, akkor nem két új pályával bővül a városban használható kispályák száma, hanem hárommal csökken, ugyanis jelenleg öt játéktéren játszhatnak csapatok, abból három pályán térítésmentesen:
„ Olvastam a kispályák építéséről hozott döntéssel kapcsolatos írást, ami részben örömöt, részben kétségeket is szült bennem.

A győri kispályás labdarúgó-bajnokságban jelenleg több mint száz együttes vesz részt, s vannak olyan sportlétesítmények, ahol a csapatok már most is fizetnek a használatért. Nagyon sok klub a Barátság parkban futballozik ingyen. Elfogult vagyok a témában, de a megszüntetés helyett hasznosabb lenne a meglévő játékterek karbantartása, felújítása. Nem várjuk el a profi körülményeket, megelégednénk egy kis minőségjavulással. Nem minden csapat vágyik műfűre, világításra ellenszolgáltatás fejében, mindössze normális sportolási körülményeket szeretnénk."

Nagy Csaba, az önkormányzat ifjúsági és sportreferense szerint szó sincs arról, hogy megszűnnének a meglévő pályák:
„ Nem tudom, honnan származott ez az információ, de nem hallottam róla, hogy nem maradnak meg a régi kispályák a Barátság parkban. Sőt, azt tervezzük, hogy azokat felújíttatjuk, mert eléggé megviselt állapotban vannak."

A sportreferens szerint az is elképzelhető, hogy a későbbiekben egy-két betonos játékteret műfüvesre alakítanak át.
Előfordulhat, hogy ezeket a létesítményeket azonban már nem vehetik ingyen igénybe a kispályás csapatok. A korszerű palánkkal és villanyvilágítással ellátott műfüves pályákat ugyanis nem lehet majd felügyelet nélkül hagyni, gyakrabban kell karbantartani, ennek pedig ára van. Megoldást jelentene, ha olyan felújított bitumenes pálya is maradna a népszerű parkban, amelyet továbbra is térítésmentesen használhatnának a kispályás futballcsapatok.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nedved visszatér

Szombaton ismét pályára lép Pavel Nedved, a Juventus labdarúgócsapatának cseh középpályása, így… Tovább olvasom