Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Kisgidák lettek a kupagyőztesek

Kosárlabda - Remek hangulatú R-Go-koncerttel zárult a közelmúltban Magyar Kupa-elsőségét Pécsett megvédő MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatának ünnepségsorozata. A koncerten a játékosok is „beszálltak" az előadásba.

Török Zoltán, a klub ügyvezetője a kupadöntő befejezése előtt kabalából nem beszélt a koncertről, viszont Pécsről úton hazafelé már elkezdte szervezni a bulit. Érdemben ugyan csak húsvét után kezdődtek a megbeszélések, ám két nap múlva ennek már meg is volt az eredménye. „Az adott szó kötelez, megígértük, kupagyőzelem esetén garantált az R-Go-koncert" – magyarázta Török Zoltán.


Szikora Róbertet a koncerten egy rövid időre az MKB-Euroleasing kosarasai vették körül. Fotó: Németh Péter
Szikora Róbertet a koncerten egy rövid időre az MKB-Euroleasing kosarasai vették körül. Fotó: Németh Péter
Nemcsak a klub vezetősége, hanem a játékosok is készültek a fellépésre. Az utóbbi napokban edzések után a kosárlabdacsapatból „dalárda", sőt, bizonyos fokig tánckar lett. Az R-Go együttes jó néhány slágerének refrénjét a csapat honi játékosai azért ismerték, de szükség volt ezen ismeretek felfrissítésére. Az idegenlégiósok pedig együtt tanulták a szöveget és a dallamot magyar társaik segítségével.

Ezen túlmenően a csapatnak sikerült megszereznie az R-Go egy korábbi budapesti koncertjének felvételét. Ettől kezdve a történet némiképp hasonlított egy mérkőzésre való felkészülésre, amikor az ellenfél játékát videofelvételről elemzi a szakmai stáb. Nos, itt az elemzésnél nem segített edzőjük, Székely Norbert. Amint azt a lányok elmondták, maguk tanulmányozták a koncert felvételén a gidák mozgását.

Szerdán este néhány R-Go-sláger – közte az egyik legnépszerűbb, a Létezem című dal, melyet már Pécsett, a kupadöntő megnyerése után pár másodperccel a lányok el is kezdtek gyakorolni – erejéig „átmentek gidába".

Honti Kata, Eördögh Edit és a többi soproni kosaras betéve tudta az R-Go együttes legismertebb számainak szövegét. Fotó: Németh Péter
Honti Kata, Eördögh Edit és a többi soproni kosaras betéve tudta az R-Go együttes legismertebb számainak szövegét. Fotó: Németh Péter

Igaz, némi késéssel kezdődött az előadás, ám sportszakmailag telitalálat volt a „magassági fölény" kihasználása, a köztudottan remek hangú, ám nem éppen szálfatermetű Szikora Róbert közvetlen közelébe a csapat legmagasabb kosarasait, középjátékosait helyezni.

A lányok a legapróbb részletekre is abszolút ügyeltek. Ahogy a kosárlabdában, a fellépés alkalmával itt is „szerelésbe" öltöztek, a szafarikalappal, s a ruhákkal, az izgalmas „gidamezükkel" még látványosabbá, izgalmasabbá tették a több száz néző előtt rendezett koncertet.

Egy ilyen előadáson fellépni, ha meglepő is, de kicsit hasonló a kosárlabdához. Közönség előtt szerepeltek most is a lányok, s ebben a számukra szokatlan műfajban is szervezetten, egységesen teljesítettek – remekül helytálltak.

Mostantól pedig már „csak" a bajnokságra kell koncentrálniuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bowling a sportág Mekkájában

Bowling - A Soproni Bowling Club fiataljai a korosztályos Európa-bajnokságon szerepeltek. A Soproni… Tovább olvasom