Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Kis játékkal nagy diadal

Matáv Sopron–Dunaferr 4–1 (2–1) Sopron, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 2000 néző. V.: Szabó R. (Wenczel, Boda).
Javrujan: Főszerepet játszott a soproni jobbszárnyon.
Matáv: Farkas 0 – Csiszár 2,5, Lambulic 2,5, Bagoly 3 – Majoros 3, Lazic 2 (Pintér Z., 2,5, a szünetben), Balaskó 3,5 (Horváth A., 82. p), Somogyi 3.5, Tóth I. 2 – Sira 2, (Javrujan 3,5, a szünetben), Tóth M. 2,5. Edző: Komjáti András.
Dunaferr: Bita – Zsók, Pintér A., Vaskó, Csehi – Nikolov, Klement, Báló (Tamási, 65. p), Búzás – Lengyel (Lajtos, 79. p), Drobnjak (Rompos, 59. p). Edző: Gálhidi György.
Gólszerző: Somogyi 2, Balaskó, Javrujan, ill. Nikolov.
Sárga lap: Pintér A. 44. p, Vaskó 83. p.
Szögletarány 10:5 (3:3).

17. p: Lengyel a felezővonal közeléből mértani pontosságú átadással ugratta ki a leshatáron kilépő Nikolovot, aki ügyesen átvette a labdát, elfektette a kifutó Farkas kapust és 6 méterről, balról, kissé kisodródva a kapu bal oldalába pofozta a labdát. 0–1.

34. p: Balaskó cselezett befelé a balszélről, két újvárosit átjátszott, a harmadik, Klement pedig a vendégek öt és felese közelében buktatta. A büntetőt Somogyi a jó irányba mozduló Bita mellett a kapu bal oldalába lőtte. 1–1.

39. p: Balaskó végzett el szabadrúgást 28 méterre az újvárosi kaputól és lövése nyomán védhetetlenül vágódott a labda Bita kapujának jobb felső sarkába. 2–1.

58. p: Majoros ugratta ki a jobbösszekötő helyén robogó Javrujant, aki lerázta magáról Csehit, és a kapujából kiinduló Bita mellett mintegy 12 méterről a rövid fölső sarokba lőtt. 3–1.

67. p: Majoros jobb oldali szögletét Javrujan fejelte kapufára.
71. p: Balaskó cselezgetett az újvárosi 16-os bal oldalánál, és úgy tűnt, megint buktatták az újvárosiak a büntetőterületen belül, ám Szabó bíró ezúttal nem ítélt 11-est.

78. p: Javrujan labdájával Majoros tört előre, 17 méterről lőtt, labdáját a levegőben úszva, bravúros mozdulattal ütötte szögletre Bita.
84. p: Somogyi végzett el szabadrúgást 18 méterre az újvárosi kaputól. Lövése után a labda a felugró újvárosi sorfal tagjainak lába alatt Bita kapujának jobb oldalába vágódott. 4–1.

89. p: Tóth István bal oldali beadását Tóth Mihály ügyesen mellre vette az újvárosi kapu előterében, szépen tisztára játszotta magát, ám 8 méteres, a jobb felső sarokba tartó lövését bravúrral hárította Bita.
Támadó szellemben, de körülményesen, rengeteg hibával kezdett a Matáv. A saját térfelüket fegyelmezetten megszálló, ok-sok labdát szerző újvárosiak egy ügyes kontra végén vezetést szereztek. Később fordítani tudott a Matáv.

A szünetben kettős cserét hajtott végre a hazaiak mestere. Jó tíz percig még szenvedett, kapkodott a Matáv. Aztán a harmadik soproni találat után szinte varázsütésre megváltozott a játék képe. Az utolsó fél órában egykapuzott a Matáv, amely – főleg a Majoros–Javrujan jobbszárnynak köszönhetően – sorra dolgozta ki a helyzeteket. Hogy ebben az időszakban csak egyetlen soproni gól született, óriási szerepe volt a bravúrt bravúrra halmozó Bita kapusnak.

Komjáti András: – Az első félidő hajrájában két pontrúgással sikerült fordítani, de a játékunk igen gyenge volt. Mindez szünet után sem változott, és bár eredményesek voltunk, ilyen gyenge játékkal nem valószínű, hogy máskor pontot tudunk szerezni.
Gálhidi György: – Jól kezdtünk, megleptük a Sopront. Szünet után kiütközött, hogy fiatal játékosaink számára sok volt a két hét alatt lejátszott négy mérkőzés, elfáradt csapatom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szafin megalázó veresége Indian Wells-ben

Megalázó vereséget szenvedett Marat Szafin az Indian Wells-i tenisztorna férfi versenyében. Tovább olvasom