Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Királynő korona nélkül

Új sorozatot indított a Kisalföld, amelyben a megyei szakszövetségek elnökei értékelik saját testületük tevékenységét.

Szólnak örömeikről és gondjaikról, valamint jövőbeli terveiket is bemutatják.

A sportok királynőjének tartott atlétika Győr-Moson-Sopron megyében inkább afféle szegény rokonra emlékeztet. Fény, pompa és napjainkban viharos sikerek nélkül szerény körülmények között él, ám képviselői mégis bíznak az eljövendő szebb napokban.

Palla Dénes elnökként 1990-től áll a megyei szövetség élén.
„ A megyében két szakosztály működik, az egyik a Soproni AC, a másik pedig a Győri Dózsa keretében. A szövetségünk éves támogatása százezer forint körül van, pályázatokkal ezt ki tudjuk egészíteni úgy háromszázezerre. A működés mellett ez a pénz egy kisebb verseny megrendezésére elég, ebből ki tudjuk fizetni a bírói díjakat és egyéb költségeket."

Szponzori pénzek nagyon vékonyan csordogálnak csak a sportágba, azt mondja az elnök, ez részben az ő tevékenységének bírálata is.
„ Hetvenkét éves vagyok, már nem vagyok olyan aktív, mint korábban, kiestem a gazdasági és a közéletből, a mai világban pedig enélkül nehéz pénzt szerezni a sportra. Ezért is javasoltam, hogy válasszanak helyettem egy agilis vállalkozót vagy olyan befolyásos személyiséget, akinek nálam könnyebben nyílnak meg a fontos ajtók.

Persze ebben a tekintetben országosan sem rózsásabb a helyzet atlétikában, hiszen a cégek többnyire azt mondják: előbb legyenek eredmények, majd utána támogatnak bennünket és egyben látványosságot is várnak a pénzükért cserébe. Nemrégiben megesett a jellemző példa. Egy ismerősöm elment tárgyalni, hogy az egyik sprinternek szerezzen támogatót. Amikor a cégtulajdonos meghallotta, hogy a versenyzőt alig több mint tíz másodpercig lehet látni a pályán, megrázta a fejét, mondván: akkor inkább egy maratoni futót támogat..."

Az athéni olimpia doppingügyei sem tettek jót a sportág népszerűségének, Németh Pál edző például még mindig nem kapta meg a jutalmát, pedig az ő emberei nem is vétkeztek.

„ Sopronban az eredményei révén elfogadták az atlétikát a sportot támogatók, Győrben pedig talán ismét talpra áll az atlétika. Olimpikonjait, Petráhn Barbarát és Szeglet Zsoltot elveszítette a város, egy-két tehetséget leszámítva szinte a nulláról kellett újrakezdeni mindent. Farkas Roland, Babos Géza és lánya, Rita nagyszerű kezdeményezéseként nyolc-tíz éves gyerekek szülői támogatással az edzések mellett különböző programokon is együtt vesznek részt, ez lehet a jövő egyik útja. Meg kell említenem Török Lórántot, aki a pannonhalmi bencés gimnáziumban hozott össze egy országos bajnok magasugrócsapatot."

A győri műanyag pálya kedvező lehetőségeket kínál, ám anyagiak hiányában ezek közül keveset sikerül megvalósítani. A Kiss György-emlékversenyt a továbbiakban is szeretnék megrendezni, a versenynaptárban viszont nehéz megfelelő időpontot találni a számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több csapat elszakadna a Forma-1 jelenlegi vezetőségétől

Azonos jogokat és elbánást ígérnek az autógyárak azoknak a csapatoknak, amelyek csatlakoznak a Grand… Tovább olvasom