Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Király és Lázár világbajnok lett

Befejeződött a Sopron melletti Ágfalván a négy napon át tartó háromdimenziós íjász-világbajnokság.

A 25 ország 387 versenyzőjét felvonultató mezőnyben a mieink nyerték a legtöbb aranyérmet.

A végső összesítést tekintve a 48 kategóriában összesen nyolc ország versenyzői diadalmaskodtak. A legtöbb elsőséget a mieink mondhatják magukénak, 14 kategóriában született magyar siker. Mögöttük a németek végeztek 13 első hellyel, míg az osztrákok 11 kategóriában diadalmaskodtak. Nyertek aranyat Robin Hood kései utódai, az angolok – szám szerint kettőt –, három versenyszámban pedig Tell Vilmos honfitársai, a svájciak örülhettek.

Ami a magyarokat illeti, a 14 elsőség közül kettő a helyiek, a soproniak nevéhez fűződik. A Lővér Íjász Sport Club versenyzői közül Király Beáta és ifj. Lázár István végzett az élen.

Király AFFU megjelölésű kategóriájában egy 9 fős mezőnyben lett első, német, osztrák és magyar hölgyeket maga mögé utasítva, Lázár pedig a JMFU versenyszámban három magyar íjászt megelőzve nyert.
Ha az indulók létszámát vesszük figyelembe, akkor a legértékesebb magyar siker a férfiaknál Polgári Zsolté, aki az AMBU-kategória 13 ország versenyzőit felvonultató 42 fős mezőnyében diadalmaskodott hihetetlen izgalmas versenyben, mindössze két egységgel maga mögé utasítva német vetélytársát.

A hölgyek közül Tasi Zsuzsa diadala roppant értékes, hiszen az AFLB elnevezésű kategóriában 8 ország 21 íjásznője vett részt. Ez volt egyébként a legnépesebb női versenyszám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódnak a németek

Az elit labdarúgó-bajnokságok közül az angolban nyert a Manchester United és az Arsenal, a… Tovább olvasom