Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Király, az országutak királynője

A Mosonmagyaróvár-Dömötör-transz versenyzője, Király Mónika lett a hazai szövetség szerint az elmúlt év legjobb női országúti kerékpárosa.

Felnőttpályafutása során először részesült az elismerésben. Idén egyetemi és főiskolai világbajnokságon is rajthoz áll.

A hagyományokhoz híven a Magyar Távirati Iroda (MTI) sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek ismét megnevezték a különböző sportágakban a tavalyi év legjobb teljesítményt nyújtó férfi, illetve női sportolóit. Görbicz Anita kézilabdázónak, Sastin Marianna birkózónak, Károlyi Andrea kosárlabdázónak, Petróczki Magdolna erőemelőnek és Király Mónika kerékpárosnak köszönhetően öt megyei sportolónk is kitüntetésben részesült. Utóbbi az országúti kerékpár szakágban bizonyult legjobbnak.

A Mosonmagyaróvár-Dömötörtransz kerékpárosa, Király Mónika felnőttpályafutása során első alkalommal örülhetett az elismerésnek. A Kisalföld érdeklődésére elmondta: jó eredményekben gazdag volt számára a tavalyi esztendő.

„A Magyar Köztársaság-kupán első, a kritérium- és a hegyi bajnokságon második, a pályabajnokságon pedig három alkalommal is a harmadik helyen végeztem. Felnőttként még nem, csupán utánpótlás-korosztályban kaptam meg korábban az év legjobbja díjat. Sajnos nemcsak az egyesületünk, hanem az országos szövetség is anyagi gondokkal küzd, így nem hiszem, hogy az elismerés pénzjutalommal is járna. Természetesen nagyon örülök a kitüntetésnek."

A mosonmagyaróvári sportoló egyébként a győri Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Karának hallgatója. Nem meglepő módon testnevelés–tanító szakon, így a diploma megszerzése után is a sport közelében maradhat.

Király Mónikától megtudtuk: a téli időszakban tornatermi edzésekkel, futással és erősítőteremben történő gyakorlással igyekszik megőrizni a kondícióját. Februárban azonban – akármilyen időjárási körülmények  is lesznek – mindenképpen ki kell mennie az országútra gyakorolni.
Szükség is lesz a kiváló erőnlétre, hiszen a tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is nagyon sok verseny vár a mosonmagyaróvári kerékpárosra.

„Március huszadika és huszonhatodika között Hollandiában, az egyetemi és főiskolai világbajnokságon állok rajthoz. Tizenöt kilométeres időfutamon és kilencven kilométeres mezőnyversenyen szeretnék minél előkelőbb helyen végezni. A még a szintén előttem álló hegyi bajnokságokra és a kupaviadalokra kéthetes szlovákiai edzőtáborban, Pezinovban készülhetek fel."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar kapitánykirály

"Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Baróti Lajos utolsó nagy korszakának sikereit… Tovább olvasom