Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Kipp-Kopp kapusiskola

Nem ritkaság manapság a magyar futball életében, hogy különböző emberek különböző módon próbálnak segíteni a beteg labdarúgáson. Kopp András egy kapusiskola beindításában látta meg a lehetőséget, hogy tenni tudjon a megyei, s ezen keresztül a magyar fociért.
Úgy tűnik, ezek közé a fiatalemberek közé sorolható Hogy munkájának eredményét is le tudjuk mérni, elég hozzá, ha felsoroljuk azokat a kapusokat, akik az elmúlt nyolc esztendőben nála gyakoroltak, különedzéseket tartottak.
Az ETO FC legutóbbi összeállítása annak a Sebők Zsoltnak a nevével kezdődött, aki szintén a Kopp-féle iskolában sajátította el a kapusposzt alapelemeit, de folytathatnánk a sort az idén az ifjúsági válogatottba is meghívást kapott Salakta Andrással, a megyei első osztályban szereplő Feix vagy Boczkó nevével. Főiskolás korában, ebben az iskolában gyakorolt a jelenlegi NB II-es Nyírbátor kapusával, Tóth Szilveszterrel is. Olyan fiatalok is gyakorolnak Koppnál, mint Knausz, Varga vagy Horváth Kitti, az ETO FC NB I-es női utánpótláskapusa.
– Baráti kapcsolat révén alakult ki ez a társaság, amelyik heti két alkalommal az Elektromos-pályán gyakorol – mondta érdeklődésünkre Kopp András, aki maga is aktív kapus Kunszigeten. – A tehetség kibontakoztatása terén rendkívül sok múlik a fiatalok hozzáállásán, a szakma szeretetén, mert enélkül hiába a tehetség, munka nélkül nincs eredmény. Tudják ezt az ide járó kapusok is, így könnyebb velük a kiszabott munkát elvégeztetni. Törekszünk a mérkőzéseken fellelt hiányosságokat kiküszöbölni, azok ellenszerét gyakorolni. Jó érzés viszontlátni azokat az elemeket, amelyeket hét közben sulykoltunk. Úgy vélem, a kapusok számára rendkívül sokat jelent a mérkőzésrutin, mert hiába a sok hétközi gyakorlás, az igazi megmérettetés mindig a mérkőzéseken van. Ezért is próbálok minden kapust olyan csapathoz irányítani, ahol rendszeres játéklehetőséghez jut, ahol kibontakoztathatja tehetségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz csaták előtt

Idegenben lép szerdán pályára a két soproni női kosárlabda-élcsapat. A GySEV-RINGA együttese… Tovább olvasom