Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Kínába csábítják Herczeget és Vayert

Két volt győri labdarúgót, Herczeg Miklóst és Vayer Gábort is Kínába csábítják. Mindkét játékos a hétvégére dönt az ázsiai szerződésről.

A távolság gondot okoz

Herczeg Miklós nemrég még az ETO csatára volt, aztán úgy volt, hogy Debrecenbe szerződik, jelenleg pedig a szlovákiai Dunaszerdahely együttesével készül, de úgy fest, hamarosan egy kínai futballcsapatban folytathatja pályafutását.

– Nagyon kedvező ajánlatot kaptam Ázsiából, Hongkongból egy első osztályú csapattól – kezdte Herczeg Miklós.

– Korábban már volt róla szó, hogy odaszerződöm, a héten dől el, megyek vagy sem. Lehet, hogy vasárnap már el is kell utaznom próbajátékra. A napokban ülök le beszélgetni a szlovák együttes vezetőivel, igaz, Dunaszerdahelyre még nem köteleztem el magamat, de mindenképp kikérem a véleményüket. Eredetileg úgy volt, fél évre jövök Szerdahelyre játszani, és ha valami miatt nem jön össze a kínai szerződésem, akkor mindenképp itt szeretnék majd futballozni.
A játékos szerint a magyarországi körülmények megváltoztak, egyes kluboknál anyagi nehézségekről, a játékosok fizetéscsökkenéséről hallani.

– A labdarúgásban már nem számítok fiatalnak – folytatta Herczeg –, de úgy gondolom, lehet még néhány jó évem a futballban. Szeretném kihasználni ezt a lehetőséget. Az ázsiai országban most nagyon felkapott a sportág, egy-két év alatt a többszörösét lehet keresni, mint idehaza és úgy tudom, egészen más szemlélet veszi körül a focit. Sokat számít a pénz, de mégis jól át kell gondolnom a döntésemet, elsősorban a nagy távolság és a család miatt.

Rövid a határidő

Vayer Gábor a portugál Santa Clarából teheti át székhelyét Ázsiába. A Győri ETO FC egykori labdarúgója azonban – Herczeg Miklóshoz hasonlóan – még nem döntött, nem szeretné elkapkodni a dolgot.
– Éppen most kaptam meg a szerződéstervezetet faxon, de legkorábban mégis csak a hétvégén dőlhet el a sorsom – kezdte a támadó. – A gond az, hogy szinte azonnal kellene mennem, hiszen áprilisban már kezdődik a kínai pontvadászat. Nem biztos azonban, hogy ilyen gyorsan meg tudok egyezni mostani klubommal. Ráadásul már csak három hónap van az itteni bajnokságból, lehet, hogy célszerűbb lenne megvárni a nyarat.
Vayer az utóbbi időszakban nem nagyon jut lehetőséghez egyesületében, éppen ezért januárban szóba került, hogy esetleg visszatér Magyarországra. A Matáv Sopron megkereste a támadót, de az üzletből végül nem lett semmi.

– Akkor sem akartam és most sem akarok olyan döntést hozni, amit esetleg megbánnék – folytatta Vayer Gábor.
– Most az idő rövidsége miatt vagyok bizonytalan. Szakmailag biztos, hogy komoly kihívást jelentene a kínai szerződés. Az ország futballja minden téren nagy fejlődésen megy keresztül, sorra épülnek a stadionok, hihetetlen összegek áramlanak a sportágba.
Arra a felvetésre, hogy Kínából esetleg a válogatottsághoz is közelebb kerülne-e, Vayer azt felelte, elképzelhető, ám pillanatnyilag számára sokkal fontosabb, hogy rendszeres játéklehetőséghez jusson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiütötte a Fotexet a Ciudad Real

Súlyos vereséget szenvedett a Fotex Veszprém (Westel Team) férfi kézilabda együttese a Bajnokok… Tovább olvasom