Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Kilencből nyolc

Majdnem százszázalékosan szerepeltek a magyar kajakos lányok az elmúlt hét végén Németországban. A rendkívül erős mezőnnyel megrendezett kilenc Világkupa-programban szereplő női szám közül ugyanis nyolcat a magyarok nyertek a Duisburgban megrendezett kajak-kenu regattán. Férfi indulója ezúttal nem volt a viadalnak.
(illusztráció)
A győzelmek – négy héttel a szegedi Európa-bajnokság előtt – azért igazán értékesek, mert negyven ország kitűnőségei álltak rajthoz, sőt, a házigazda németeknek az esemény válogató is volt egyben az idei világversenyekre.
Az egyesek vetélkedésében ezer méteren Kovács Katalin világbajnoki erősségű mezőnyt utasított maga mögé – legyőzte például az olaszok világbajnokát, Jozefa Idemet – , párosban pedig a három dobogós hely közül kettőt sikerült megszerezniük Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványainak. A négyes is magabiztosan nyerte döntőjét.
A szombati döntők „ mesterhármasa " megismétlődött másnap ötszázon is, és csak a 200 méteren győztes kanadai Caroline Brunet tudta megmenteni az ellenfeleket a magyarok százszázalékos sikerétől.
Kovács Katalin abszolút főszereplő volt, magabiztosan nyert a két hosszabb táv egyesében, míg kétszázon párosban a fiatal Paksy Tímeával kellemes meglepetésre szintén első lett.
Győztesek. K – 1, 1000 méter: Kovács Katalin. K – 2, 1000 méter: Szabó Szilvia, Bóta Kinga. K – 4, 1000 méter: Magyarország (Dékány Kinga, Fazekas Krisztina, Rasztótzky Eszter, Szabó Ágnes). K – 1, 500 méter: Kovács Katalin. K – 2, 500 méter: Kovács Katalin, Bóta Kinga. K – 4, 500 méter: Magyarország I (Kovács Katalin, Viski Erzsébet, Szabó Szilvia, Bóta Kinga). K – 2, 200 méter: Paksy Tímea, Kovács Katalin. K – 4, 200 méter: Magyarország I (Paksy Tímea, Bóta Kinga, Szabó Szilvia, Janics Natasa).

* * *

Kialakult a csehországi világbajnokságra készülő maratoni válogatott kerete is, miután a hétvégi Tolnatext-kupa második válogatóverseny után nem maradt nyitott kérdés, az esélyesek mindegyik számban magabiztosan győztek.
Az egyesek mezőnyében első lett a férfi kajakosoknál Salga István. A Győri Vízipsort SE versenyzője legnagyobb riválisát, a hazai vizeken evező Jámbor Attilát öt századdal előzte meg.
Ennél is kevesebb, egészen pontosan a legminimálisabb különbség, egy századmásodperc döntött a kenusok küzdelmében, ahol a két csepeli, Csabai Edvin és Györe Attila harcolt az elsőségért. Végül Csabai egy hajszállal előbb ért célba, mint párosbeli társa.
A nők kajak egyese egyértelmű sikert hozott. Szonda Kornélia visszalépése után Giczy Zsuzsa vette át a stafétabotot.
A párosok küzdelmei még kevesebb izgalmat hoztak. A férfi kajakosoknál az előző nap még egymás ellen versenyző Salga, Jámbor duó megelőzte a Szakály Viktor, Bauer Gyula párost. A kenusoknál a Csabai, Györe egység távollétében Gilányi Zsolt és Kolozsvári Gábor kettőse szerezte meg az első helyet a győri Tokár Krisztián és a dunaferres Molnár Gergely előtt.
A nőknél ezúttal mindössze egy páros állt rajthoz, a Harkai Orsolya, Hudy Bernadett duó, amely a várakozásnak megfelelően végül be is lapátolta magát a vb-csapatba.
A csehországi világbajnokságon részt vevő magyar válogatott kerete. Férfiak. K – 1: Salga István, Jámbor Attila. K – 2: Salga István, Jámbor Attila és Szakály Viktor, Bauer Gyula. C – 1: Csabai Edvin, Györe Attila. C – 2: Csabai Edvin, Györe Attila és Gilányi Zsolt, Kolozsvári Gábor. Nők. K – 1: Giczy Zsuzsa, Bencze Beáta. K – 2: Szonda Kornélia, Csay Renáta és Harkai Orsolya, Hudy Bernadett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barrichello sikere

Barrichellót ezúttal hagyta gyõzni a Ferrari, így a brazil csapattársát,… Tovább olvasom