Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Kijevben válhatnak valóra az álmok

Győr - Hét hónappal súlyos sérülése után Kijevbe őssejtbeültetésre utazhat Virág Zsolt, a verseny közben lebénult győri tornász. Ha minden a tervek szerint történik, édesanyjával holnap indulhat el a kéthetes kezelésre.
Virág Zsolt nemrég még arról álmodott, valamikor majd világ-, vagy olimpiai bajnokként állhat a dobogó tetején, s az ő tiszteletére játsszák el a magyar himnuszt. Az egyik legtehetségesebbnek tartott fiatal győri tornász álmai azóta már másról szólnak, pedig csak egyetlenegy apró hibát követett el. Élete egy másodperc alatt megváltozott, s most már arról álmodozik, hogy egyszer felállhat a kerekes székéből.

Zsolt idén márciusban a makói diákolimpián talajgyakorlata közben érkezett olyan szerencsétlenül a szőnyegre, hogy elmozdultak a csigolyái. Azonnal lebénult, több műtét és kezelés után csaknem fél évig a budakeszi rehabilitációs intézet lakója volt. Szerdán aztán hazatért, hogy felkészüljön élete talán legjobban várt utazására. Lehetőség nyílik arra, hogy Ukrajnában őssejteket ültessenek be a szervezetébe.

Virág Zsolt nem csodára számít, a műtét után már egy icipici javulással is elégedett lenne. Fotó: Kisalföld-archívum

Édesanyja, Pál Stefánia érthetően elérzékenyülten beszélt az utazásról:
„Zsolti edzője, Szűcs Róbert vette fel a kapcsolatot azzal a fővárosi alapítvánnyal, amelynek segítségével kiutazhatunk Kijevbe. Most úgy tűnik, szombaton utazhatunk el, ha mégsem, akkor a jövő héten mindenképpen. Úgy tudom, rajtunk kívül még három család kapta meg a reményt a gyógyulásra."

A beavatkozás természetesen sok pénzbe kerül. A kéthetes kint tartózkodásnak mintegy hárommillió forint az ára.

„Szerencsére összejött ennyi pénz. Szavakkal ki sem tudom fejezni azt a hálát, amit érzek. Nagyon sokan segítettek, mellém álltak. Győr vezetése, intézmények, magánszemélyek, győri és fővárosi tornászcsaládok, barátok, csapattársak, ismerősök és ismeretlenek adakoztak, gyűjtöttek, utaltak át pénzt a fiam számlájára, hogy legyen esélye a gyógyulásra" – mondta elérzékenyülve az édesanya.

A fiatal tornász kedden azzal köszönt el sorstársaitól Budakeszin, hogy ha felépül, meglátogatja őket a rehabilitációs intézetben. Természetesen nagy, ám semmiképp nem túlzott reményekkel várja az utazást.
„Ha állapotomban számottevő javulás nem is történt (Zsolt lábai egyáltalán nem, karjai csak részben engedelmeskednek – a szerk.), sokat fejlődtem az elmúlt hónapokban. Megerősödtem, sok mindent megtanultam a kerekes székben elvégezni. Alig bírtam magammal, amikor megtudtam, hogy Ukrajnába utazhatok. Nagyon-nagyon köszönöm a segítségüket mindazoknak, akik hozzájárultak ehhez az utazáshoz, főképp nekik üzenem, hogy a gyógyulás rajtam nem fog múlni, mindent megteszek ennek érdekében. Ahogy soha semmit, ezt sem adom fel."

Olvasóink írták

 • 3. ifj. Sipos László 2007. november 19. 14:08
  „Kedves Zsolti!

  Én egy kívülálló vagyok, aki szerény összeggel próbált segíteni, hogy felépülj. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.

  Szeretném megköszönni Neked, hogy eddig kitartottál és példát mutattál küzdeni tudásból. Csak így tovább!”
 • 2. Niki 2007. november 09. 21:27
  „Sok sikert Zsolti!Szurkolunk,hogy gyorsan felépülj!”
 • 1. ARNOLD CSABA 2007. november 02. 15:40
  „ZSOLT! szükséged van egy újabb sikerre! Akiélezett szitukat mindíg megoldottad,sosem paráztál semmitől! BITOS VAGYOK BENNE,HOGY EZ MOST IS ÍGY LESZ! A.CS.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brazíliában lett magyar válogatott a tápi játékos

Táp - Dróth Zoltán, az élvonalban szereplő Euro-Mobil-Trans 1. Győri FC játékosa a válogatott… Tovább olvasom