Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Kihívás Napja a megyében

Idén is nagy sikere volt a Kihívás Napjának megyénkben. A cél a korábbi évekhez hasonlóan most szintén az volt, hogy a lakosság minél nagyobb számban megmozduljon, s részt vegyen legalább 15 perces sportos mozgásban.

Torna a városháza előtt

A hagyományosan vezető szerepet betöltő Győr városában, a városháza előtti téren kortól függetlenül – általános iskolásoktól egészen a nyugdíjasokig – több mint ezer ember végezte a gimnasztikai gyakorlatokat. Ugyancsak szép számmal vettek részt a városháza előtt a magasugrógálán is.
A Baross úton felállított helyeken is nagy volt az érdeklődés, s a korábbi évekhez hasonlóan az intézmények is jeleskedtek. A Kazinczyban például nonstop focira, az Eötvös-iskolában pedig tanár–diák futballmérkőzésre került sor, az óvodákban pedig egész délelőtt sportos napot tartottak.

Vasvillázás Röjtökön

A nem egészen ötszáz lelket számláló település, Röjtökmuzsaj első alkalommal kapcsolódott az országos közösségi sportmozgalomhoz, a Kihívás Napjához.

Élő csocsó

Dunakilitin a labdarúgópályán kispályás foci és egy katonai akadálypálya, a kempingnél kenutúra, falmászás, röplabda, az iskolaudvaron asztalitenisz, kosárlabda és tollaslabda, míg a helyi vendégháznál tenisz várta a helyieket. A dunakiliti nyugdíjasklub tagjai kerékpártúrát szervezetek, valamint egy pónilovat is kipróbálhattak a legkisebbek. Este „Falufutás" zárta a rendezvényt.
Hegyeshalomban éjszakai futással kezdődött a Kihívás Napja. Öt pályán streetballoztak a fiatalok, délután tekeversenyt rendeztek. A kispályás foci mellett érdekes kuriózumot jelentett az élő csocsójáték: a hatfős csapatok tagjai egy rúdba kapaszkodva csak együtt mozoghattak.

Jól teljesítettek

Gyirmóton az új játszótéren három generáció számára rendezett játékos vetélkedőt a nap végén egy tábortűz tett emlékezetessé.
Kajárpéc lakói zenés táncbemutatóval kezdték a napot, majd közös torna és családi vetélkedők következtek.
Kapuváron éjfélkor a tűzoltók gépkocsis versenyriadója nyitotta a napot, majd a képviselők és a rendőrség munkatársai folyamatosan versenyeztek kispályás labdarúgásban és tekében. A város dolgozói közül, aki tehette, kerékpárral ment a munkahelyére, s több helyen ügyességi versenyekre került sor.
Nagybajcson óránként indult kerékpártúra a Faluháztól. Volt díjugratás-lovaglás és fogathajtás, valamint megrendezték a nagybajcsiak erőpróbáját. Répceszemere délelőtt labdás sportokban, délután pedig ügyességi számokban rendezett versenyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóesélyek a 22. hétre

Az eheti totóban az olasz másodosztály és a spanyol bajnokság mérkőzései szerepelnek. Tovább olvasom