Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Kihasználni a hazai pálya előnyét

Vasárnap újra „összejön” a női kosárlabda-válogatott nagy része. A nemzeti csapat sikeréért az EB-középdöntőn vállvetve küzdő Rátgéber László és egyik segítője, Meszlényi Róbert ezúttal ellenfélként néz egymással farkasszemet a Soproni Postás–MiZo-Pécsi VSK rangadón.
Ez igaz a játékosokra is, hiszen a két együttes kosarasai közül nem kevesebb mint kilencen küzdöttek a magyar együttes sikeréért. Persze azóta mindkét csapat lejátszott egy-egy nemzetközi kupatalálkozót.
– Amikor a Szlovénia elleni idegenbeli győzelmet és az EB-re való kijutást követően elbúcsúzott Rátgéber Lászlótól, szóba került a bajnoki rangadó? – kérdeztük Meszlényi Róbertet, a Postás szakvezetőjét.
– Nem, hiszen egyikünk sem arra készült. A Pécs Jekatyerinburg elleni meccséről és a mi trutnovi találkozónkról viszont volt szó, hiszen Szlovénia után már mindketten a hétközi kupaellenfelekre koncentráltunk – felelte az edző.
– A Postás szerdán játszott, majd utazott, míg a Pécs csütörtökön lépett pályára és a hét végén ők utaznak Sopronba. Lehet ennek jelentősége?
– Úgy gondolom, mindkét csapat nagyon nehéz meccsen van túl. Rátgéber kollégám nyilatkozatát olvasva, miszerint csapata csaknem tökéletesen játszott, nekem úgy tűnik, a háromhetes bajnoki szünet náluk okozott kisebb törést. A mi csapatunk játéka a mérkőzés végére állt igazán össze Trutnovban, akkor már emlékeztetett arra, ahogy csapatom az EB-középdöntők előtt játszott. Úgy gondolom, az utazás ez esetben nem nagyon fog befolyásolni semmit.
– És az, hogy az egyik felkészülési torna során csapata már legyőzte a pécsieket?
– Túl sok jelentősége annak sem lesz, bár talán önbizalom szempontjából nem rossz előjel. Azóta a pécsiekhez megérkezett az ausztrál Tranquilli, nálunk pedig volt egy váltás centerposzton.
– Mi dönthet a vasárnapi meccsen?
– Ha a két csapat játékosállományát összehasonlítom, úgy gondolom, a magyar kosarasok vonatkozásában nagyjából egyforma erős a két csapat, de idegenlégiósok tekintetében mind létszámban, mind pedig minőségben jobb a Pécs, amelynek magja ráadásul évek óta együtt játszik, és az Euroligában edződik. Ami mellettünk szólhat, az a hazai pálya előnye, amit természetesen megpróbálunk kihasználni. Örvendetes, hogy az utóbbi hetekben egyre többen jártak ki Postás-meccsekre és egyre hangosabban buzdítják a csapatot.
Nemcsak a csapat, a vezetőség is készül a Postásnál a rangadóra. Mint megtudtuk, a mérkőzés előtt köszöntik az EB-döntőre kijutott magyar válogatott játékosait, edzőit. Lesz tombola a szünetben, a mérkőzés végén pedig ingyenes borkóstolás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Serlegparádé az évzárón

Eredményes esztendőt zárt a Győri VSE kajak-kenu szakosztálya. A város és a sportág életében… Tovább olvasom