Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Kifacsart játékosok

A kosárlabdasportág közvéleménye megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy női juniorválogatottunk Zágrábban, az Európa-bajnokság döntőjében a 10. helyen végzett.
A fináléba amúgy 12 csapat került be, s a szakmai közvélemény és a szurkolók is a négy közé várták csapatunkat, amelyet Buttás Pál szövetségi edző és Székely Norbert edző irányított. A kiegészítő szakmai stábot a soproniak adták, mert a csapat vezetője Török Zoltán, a Raaber Sport Kft. ügyvezető igazgatója volt. Társaságában ott volt még a vasutasok vezetői közül Molnár Balázs, aki az elmúlt bajnoki évben a Simi-GySEV dolgait intézte, s hogy teljes legyen a stáb, még a gyúró is Sopronból utazott játékosainkkal, Kövér Tamásról, a GySEV-RINGA masszőréről van szó.

Kétségbeejtően rosszul kezdett együttesünk. Esélyesként léptünk pályára a görögök ellen, de kikaptunk tíz ponttal. Esélytelenek voltunk viszont az oroszok ellen, itt aztán bejött a papírforma, mert 44 ponttal veszítettünk. Spanyolország is diadalmaskodott ellenünk, igaz, hogy csak egy ponttal, de már ekkor látszott, hogy csapatunk nem tudja teljesíteni még a legszerényebb elvárásokat sem. A három vereség után aztán a szó legszorosabb értelmében legázoltuk a bajnoki címre is ácsingózó horváto- kat, de túlléptünk a szlovákokon és az olaszokon is. Felcsillant a remény, hátha... Aztán vereséget szenvedtünk a szlovákoktól, így együttesünk tizedik lett. A magyar válogatottban három GySEV- RINGA-játékos is pat- togtatta a labdát, Horváth Zsuzsanna, Vajda Anna és Zsovár Orsolya, de soproninak tekinthetjük a Szolnokra került Csontos Esztert is. Egyikük sem nyújtott maradandót Horvátországban. Zsovár mindössze egy meccsen játszott, éppen az oroszok ellen, a többieknek egy-egy, a közepesnél valamivel jobb teljesítményre futotta csak. Buttás Pál edző elkeseredetten nyilatkozta, hogy baj volt a csapat hozzáállásával, magatartásával, ambíciójával is. Tulajdonképpen a 10. hely „kivívásában" ez a legszomorúbb.

Miért történt ez így? Nagyon egyszerű a magyarázat. „Kifacsart" játékosok léptek pályára a nem túlságosan távoli idegenben. Fáradtak voltak, s egyáltalán nem csodálni való, hogy harci kedvük éppenséggel szűnőben volt a horvát főváros csarnokában. Persze ezzel még nem akarjuk felmenteni a játékosokat. Hibáztak. De hibáztak az őket felkészítők, az őket vezetők is. Sokszor úgy tűnt, hogy tévedhetetlennek érzik magukat. Nem azok. Remélhetően ez a pofon, amit kaptunk, úgynevezett makarenkói pofon volt. Ámbár ezen lehet vitatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri siker a megyei rangadón

A labdarúgó Borsodi Liga második fordulójában a Győri ETO FC–Matáv Sopron megyei rangadón… Tovább olvasom