Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kiemelkedő munka Bősárkány sportjáért

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (22.)
Horváth Tamás 1973-ban született, játékos-pályafutását tizennégy évesen Bősárkányban kezdte, de két évvel később már a felnőttcsapatban játszott. Abban az időben több megyei harmadosztályú dobogós helyezés után feljutottak a megyei másodosztályba, ahol azóta is szerepel a csapat. Az ő pályafutása azonban másutt folytatódott.

– Huszonhárom éves koromban több gólkirályi cím megszerzése után az akkor NB III-ba feljutott Lébénybe igazoltam, ahol kilenc évet töltöttem el – kezdi Horváth Tamás. – Nagyon jó közegbe és közösségbe kerültem, ahol remekül éreztem magam. Hasznos tapasztalatokat szerezve térhettem vissza később Bősárkányba.

Horváth Tamás
Horváth Tamás

Az aktív pályafutásának befejezése után hazatért és az akkor a megyei másodosztályban a kiesés ellen harcoló csapat edzője lett. Helyi játékosokra építve megpróbálta egy új együttes kialakítását.

– Úgy érzem, sikerült a jó közösséget sikeres csapattá összekovácsolni. Irányításom alatt folyamatosan az élmezőnyben szerepeltünk. A legrosszabb helyezésünk a hetedik volt. Öt évvel ezelőtt – történelmet írva – megszereztük első megyei „kettes" ezüstérmünket, amit azóta sikerült megismételnünk. Az akkori teljesítményünkkel jó pár bajnokságot meg lehetett volna nyerni, de a megszerzett hatvanhat pont és a százkét rúgott gól nekünk csak az újabb ezüstéremhez volt elegendő.

A szakmai munka mellett az egyesület elnökségében is dolgozott.
– Megpróbáltuk a körülményeket is a csapat színvonalára emelni. Sok társadalmi munkával sikerült a pályánkat az osztály egyik leggyengébbjéről az egyik legjobbá tenni. Az anyagi lehetőségeinkhez mérten szinte minden évben sikerült valamit fejlesztenünk. Hét év edzősködés után, mivel már nem tudok annyi időt a szakmai munkára fordítani, már nem tudom vállalni a csapat szakmai irányítását, ezért a továbbiakban már csak vezetőségi tagként próbálom segíteni a bősárkányi labdarúgást.

Lidi Attila, a helyi sportegyesület elnöke így vélekedett Horváth Tamás munkájáról:
– Horváth Tamás kiemelkedő munkát végez a község sportéle-
tében. Az egyesületünkben futballozott, a csapat edzőjeként maradandót alkotott, mivel helyi fiataljainkra támaszkodva épített egy meghatározó megyei másodosztályú csapatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy győzelem már a tarsolyban

A három sikerig tartó csata esélyese ezúttal is a címvédő Rába ETO, még ha az első összecsapáson nem lehetett ott a pályán két győri légiós. Tovább olvasom