Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Kiállítása után rúgott a bíróba

A Markotabödöge–Rábaszentandrás mérkőzésen a vendégek egyik játékosa ötgólos vezetésük dacára bántalmazta a játékvezetőt.

Sajnos csupán a negyedik fordulóig kellett várni az idei bajnokság első botrányba fulladt mérkőzésére: a megyei harmadosztályú bajnokság Csornai csoportjának egyik hétvégi mérkőzése, a Markotabödöge–Rábaszentandrás összecsapás ugyanis a játékvezető bántalmazása miatt a 85. percben 1–6-os állásnál félbeszakadt. Teljesen érthetetlen módon a vendégek egyik futballistája, Horváth Attila – ötgólos vezetésük dacára – támadt a bíróra, miután szabálytalankodott a hazaiak csatárával és piros lapot kapott.

A meccset Kalocsa László vezette, aki egy játékvezetőkre érvényes belső szabályzatra hivatkozva nem nyilatkozott. Erre csak Kiss Géza, a megyei labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának elnöke adhatott engedélyt. Felhívtuk az egykori élvonalbeli játékvezetőt, aki a következőket mondta:

„ Telefonon beszéltem a játékvezetővel, aki vállalja mindazt, amit a jegyzőkönyvben leírt. A rábaszent- andrási játékos többször megrúgta őt. Sajnálatos esetnek tartom, hogy egyre inkább elszaporodnak ezek a cselekmények és a játékosok vélt vagy valós sérelmeik miatt tettlegességhez folyamodnak. Sürgősen törvényi szabályozásra van szükség, mert ez már minden határon túlmegy. Sajnálatos az is, hogy a futballisták és az edzők még magasabb szinten sincsenek teljesen tisztában a szabályokkal. Nem tudom, hogy tett-e rendőrségi feljelentést, de én javaslom neki. Az azonban biztos, hogy a játékvezető a jegyzőkönyvben jelezte: befejezte a pályafutását."

Az elnöki engedély birtokában újra megpróbáltuk felhívni Kalocsa Lászlót, ám már nem vette fel a telefonját.
Az érintett játékos, Horváth Attila elmondta: a kiállítást jogosnak érzi és elismerte, hogy megrúgta a játékvezetőt. Utólag már megbánta cselekedetét és arra számít, hogy az őszi szezont kell kihagynia eltiltás miatt.

Mélységesen elítéli a történteket Balázs László, a rábaszentandrási sportegyesület elnöke.
„ A klub szigorú megrovásban fogja részesíteni a labdarúgót. Azon túl nyilván, hogy a szövetség is eltiltja. Arra törekszünk, hogy ilyen ne forduljon elő a jövőben. Rábaszentandráson tiszteletben tartjuk az ellenfél játékosait, szurkolóit, edzőit, vezetőit és a játékvezetőt is. A bíró azonban mindkét fél kárára tévedett a találkozón és a hibáit drasztikusan akarta korrigálni."

Németh László, a megyei labdarúgó-szövetség versenybizottságának tagja elmondta: a játékos már több alkalommal is kapott eltiltást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbajátékosok a soproni tornán

Három futballista érkezett a héten próbajátékra az FC Sopronhoz. Két dél-amerikai, és egy afriaki… Tovább olvasom