Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Kézilabdamentes tévék

A napokban eldőlhet, melyik csatorna közvetít kézilabdát az új idényben. Várhatóan a Sport1 ajánlata lesz a befutó. Továbbra sem dőlt még el, melyik csatornán lesznek láthatóak a 2004/05-ös kézilabdaidény mérkőzései.

Vajon a képernyőn mikor lesznek ismét láthatóak a mérkőzések?Fotó: Kisalföld-archívum
A két esélyes tévétársaság közül már csak a Sport1-gyel folytat tárgyalásokat a Magyar Kézilabda Szövetség, de a szerződés aláírására még várni kell.

Kettős szerepben

Vanyus Attila kettős minőségben is érdekelt abban, hogy mihamarabb csatornát találjon a sportág. Egyrészt mint az MKSZ alelnöke, másrészt pedig mint a Győri ETO KC elnöke. A sportvezető reméli, már nem kell sokáig várni a végleges döntésre.

„ Talán nem túlzás az állítás, hogy a sportág léte forog kockán, ha nem sikerül egyetlen tévétársasággal sem megállapodni. Természetesen mi is azon vagyunk, elvégre főképpen a mi érdekünk, hogy a tévé közvetítse a mérkőzéseket. Éppen ezért még a napokban is tárgyal a szövetség illetékese a sportcsatornával, milyen feltételek mellett állapodjanak meg a közvetítésekről."

Azt az információt, miszerint a Sport1 már hónapokkal ezelőtt tett egy ötvenmillió forintos ajánlatot, melyben 70 mérkőzés közvetítését garantálja, Vanyus Attila nem cáfolta, csupán kiegészítette. Azt az állítást, hogy a szövetség érdemben nem foglalkozott az ajánlattal, ezért a csatorna elállt szándékától, viszont visszautasította.

Megerősít és cáfol az alelnök

„ Ami az állítás első felét illeti, úgy vélem, semmi meglepő nincs abban, ahogy a Sport1-től, úgy a Magyar Televíziótól is kaptunk szándéknyilatkozatot és szerződéstervezetet. Más kérdés, hogy egyik féllel sem sikerült még tető alá hozni a megállapodást.

Az mtv hiába akarta volna közvetíteni a bajnoki és nemzetközi kupamérkőzéseket, Vitray Tamás főszerkesztő a napokban közölte az MKSZ-szel, hogy a gazdasági főosztály nem tud pénzt adni a közvetítésekre. Tudni kell, hogy amellett, hogy a legideálisabb az lenne, ha pénzt kapnánk a közvetítésekért, azzal is számolni kell, hogy egy mérkőzés a tévének másfél millió forintjába kerül. Félszáz meccs esetén pedig már ez is komoly összeg, így sokszor annak is örülhetünk, ha ingyen közvetítenek a csatornák.

A Sport1 már más kérdés, ott egyéb feltételekben kell kompromisszumokat kötni, s erről folyamatosan tárgyalunk, ezért határozottan visszautasítom, hogy nem foglalkoztunk az ajánl attal."
Hogy pontosan miben kell megállapodni, arról a következőket mondta a győri elnök: „Volt a szerződésnek néhány olyan pontja, amivel elsősorban a vidéki egyesületek nem értettek egyet. Ilyen volt például a helyi tévék esete. A szerződésajánlatban ugyanis a sportcsatorna nem engedte volna a városi tévéknek a közvetítést, vagy ha mégis, akkor pénzt kért volna érte. Ebbe azonban nem mehettünk bele.

Miként abba sem, hogy a reklámidőt teljes egészében elvegyék tőlünk. A szponzoraink értelemszerűen a médiaszerepléstől is teszik függővé a támogatást. Ha mi erről lemondunk, az egyesületek kerülhetnek nehéz helyzetbe. Úgy fest, azért a legtöbb vitatott pontban sikerül megfelelő kompromisszumot kötni, így nagyon remélem, hogy nemsokára már ismét a tévé képernyőjén lesznek a női és férfimérkőzések."

Fizetni kell az EB-ért

A vasárnapi Graboplast-ETO–Dunaferr találkozót még várhatóan csak a helyszínen lehet megtekinteni – jegyek elővételben kaphatók –, mint ahogy a győri csapat Motor Zaporozsje elleni BL-selejtezője sem kerül képernyőre.

„ Komlósi Gáborral, az mtv sportosztályának főszerkesztő-helyettesével beszéltem a minap, hogy az esetleges közvetítéshez igazítsuk a meccs kezdési időpontját. Sajnálatunkra ő annyit mondott, hogy akkor játszunk, amikor csak akarunk, mert nincs pénzük a közvetítésre."
Bár a bizonytalanság továbbra is nagy, az már eldőlt, hogy a decemberi hazai rendezésű Európa-bajnokságot a Magyar Televízió sugározza. Más kérdés, hogy jelen állás szerint ezért a szövetségnek is mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

„ Az mtv stábjának egyéb költségeit, gondolok itt elsősorban a szállásra, a szervezőbizottságnak kellene állnia. Sajnos minálunk még mindig nincs az, mint mondjuk Dániában, ahol éves szinten átszámítva akár több száz millió forintos tételt is érhetnek a tévéközvetítések."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó úton a Foton

Első felkészülési tornáján a várakozás fölött szerepelve a második helyet szerezte meg a Ventwest… Tovább olvasom