Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kézilabda VB - Cél a 8 - Görbicz Anita dobogóra állna

A győri sztárjátékos megjegyezte, a tavalyi Eb-bronz után a csapat szeretné bizonyítani, s a játékosok a vb-dobogóra is szeretnének felállni.

A magyar szövetség elnöksége a legjobb nyolc közé jutást tűzte ki célul a női kézilabda-válogatott elé a pénteken kezdődő világbajnokságon, ugyanakkor a játékosok a dobogóra vágynak. A kerethirdetés egyelőre elmaradt, mivel az egyik kulcsjátékos, Zácsik Szandra nincs százszázalékos állapotban.

Amint a szerbiai tornát felvezető hétfői sajtótájékoztatón Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke elmondta: a válogatott azzal a céllal utazik Szerbiába, hogy megőrizze renoméját, amelyet a tavalyi Eb-bronzéremmel vívott ki, és változatlanul az élmezőnyhöz tartozzon.

Ha megnyeri a vb-t a csapat, akkor 15 millió forint prémiumban részesül, az ezüstérem 13, a bronzérem 12, a negyedik hely 10, az ötödik 8, a hatodik 7, a hetedik 6, a nyolcadik hely pedig 5 millió forintot ér.

Hajdu János szövetségi kapitány - aki a leukémiával kezelt norvég Karl Erik Böhn helyét vette át a vb-re - elmondta: Zácsik Szandra hastáji gyulladására kapott gyógyszert, és hétfőn csatlakozik a többiekhez. A napokban eldől, mennyire terhelhető, ezért elhúzódhat a kerethirdetés. A vb-re a teljes, 18-as keret kiutazik, és majd ott dől el, hogy ki, mikor játszhat.

"Rövid, de annál tartalmasabb vb-felkészülés utolsó napjaiban vagyunk, és több, nem várt probléma nehezítette a munkát, így például Görbicz Anita boka- és Zácsik hasi sérülése. A közösség így is nagyon jó, és a játékosok hisznek magukban" - mondta Hajdu.

Hangsúlyozta: a vb-n a hatodik mérkőzés, azaz a nyolcaddöntő lesz a legfontosabb, ott dől el, hogy sikerül-e teljesíteni az elnökség célkitűzését. A kapitány itt szeretné elkerülni a norvégokat, mindenki más "jöhet".

A csapatkapitány Görbicz arról beszélt, hogy az utóbbi két vb-t kihagyta (2009-ben sérült volt, a 2011-es viadalra pedig nem jutott ki a csapat), így megint nagy lelkesedéssel várja a tornát.

A győri sztárjátékos - akinek bokasérülése teljesen rendbe jött - a várakozásokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy tavalyi Eb-bronz után a csapat szeretné bizonyítani, hogy valóban a legjobbak közé tartozik, s a játékosok a vb-dobogóra is szeretnének felállni.

Hétfő délutántól a csapat Szegeden és Algyőn készül, szerdán a helyi junior fiúk elleni tesztmeccs vár rá. A válogatott pénteken utazik Újvidékre, és másnap kezd a vb-n. Először Csehország (dec. 7.), december 9-én Tunézia, 10-én Ausztrália, 12-én Románia, 13-án pedig Németország lesz az ellenfél. A csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe.

Vetési Iván jelezte, hogy az újvidéki csoportba a magyar szurkolók vásárolták a legtöbb jegyet, így várhatóan "magyar fölény" lesz a lelátón.
A románok és németek elleni csoportrangadókra pedig valószínűleg több ezer magyar néző előtt kerül sor.

A sajtótájékoztatón mutatták be az új, havi kiadású kézilabda-magazint, a Wax-ot, amelynek első számában a női vb a fő téma.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC), Triffa Ágnes (Ipress Center-Vác)

Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövők: Soós Viktória (Győri Audi ETO), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújváros), Szekeres Klára (Érd), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújváros)

A vb csoportbeosztása

A csoport (Belgrád): Montenegró, Hollandia, Franciaország, Koreai Köztársaság, Kongói DK, Dominikai Köztársaság

B csoport (Nis): Dánia, Brazília, Szerbia, Kína, Japán, Algéria

C csoport (Zrenjanin): Norvégia, Lengyelország, Angola, Spanyolország, Argentína, Paraguay

D csoport (Újvidék): Magyarország, Németország, Románia, Csehország, Tunézia, Ausztrália

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LEN: Hosszú Katinka és Varga Dénes az év legjobbja

A 2008 óta minden évben meghirdetett szavazás történetében az úszók között most először hirdettek… Tovább olvasom