Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kézilabda: túlteljesítették a kitűzött tervet

A férfi NB I/B-ben az Etik-ETO a második, a nőknél az Audi-ETO II a harmadik, a győri VKCSK pedig a kilencedik helyen fejezte be az őszi szezont.
Illúziók nélkül

Magasan túlteljesítette a tervet az Etik-ETO férficsapat, mely mindössze három pontot veszítve második helyen fordul a bajnokságban, a hátrány pedig mindössze egy pont az éllovas Tatával szemben. Deáki István vezetőedző maradéktalanul elégedett a csapat teljesítményével, főleg úgy, hogy a körülmények egyáltalán nem voltak ideálisak, az adósság ugyanis még mindig meghatározója a mindennapoknak a győri klub életében.

„Nyáron és szezon közben összesen négyen távoztak, eligazolt Horváth Adrián, Petrovszki Péter és Kalmár László, míg Rádli Ferenc abbahagyta a játékot. Érkezett Kovácsovics László balátlövőnek, a jobbszélre Hajdú Tamás, mindketten megfelelő teljesítményt nyújtottak, s pótolták a távozókat. Kányai Róbert rutinja, személyisége rengeteget jelentett, sokat köszönhetünk neki abban, hogy így szerepeltünk. Éppen ezért nagy gond, hogy a család és a munkahely miatt azt tervezi, januártól már nem játszik tovább. Bízom benne, hogy sikerül esetleg rábeszélni a folytatásra. Előzetesen úgy gondoltam, az első ötben kell végeznünk, ezt mind helyezésben, mind pontszámban, mind teljesítményben alaposan túlszárnyaltuk. Úgy vettem észre, az ellenfelek és a játékvezetők is másként álltak hozzánk, volt respektünk, mert látták, ez egy másabb csapat, mint amilyen a tavalyi volt. Ami még szembetűnő volt számomra, hogy nagyon egységes volt a társaság, s ez kijött az értékelésben is, amely a meccsek utáni pontozás alapján készült. Kicsi volt a szórás a játékosok között, bár nyilván akadtak hullámvölgyek, de szinte mindenki hozta a tőle elvárhatót" – mondta a szakvezető, aki úgy érzi, azért erősítésre szorulna a gárda, hogy még merészebb céljai lehessenek.
„Kevesen vagyunk, egy játékos kiválása már komoly gondokat okoz. Ezért lenne fontos, hogy Kányai Robi meggondolja magát. Emellett pedig nem ártana még egy-két játékos, bár tudom, a klub helyzete finoman szólva sem rózsás. Elvileg nem is reális az, hogy mi esetleg a bajnoki címre törjünk, ennek ellenére az őszi eredmények alapján meg kell próbálnunk. Korábban már mondtam, most is csak megismételni tudom: cseppet sem bánnám, ha fejtörést okoznánk az illetékeseknek azzal, hogy feljutóhelyen végzünk. Bár illúzióink sincsenek, de ki tudja, hátha egy aranyéremmel megmozdulnának a támogatók..." – tette hozzá
Deáki István.

Középmezőnyben

A győri VKCSK tizenegy pontja és kilencedik helye annak fényében mindenképpen dicséretes, hogy a nyári felkészüléskor még az sem volt biztos, hogy lesz csapat. Csomor Tibor vezetőedző igencsak pesszimistán vágott neki a bajnokságnak, végül az Audi-ETO több játékost is adott a klubnak, s a jó rajt is adott egy kis lökést a csapatnak.

„Három ponttal kezdtünk, igaz, a második fordulóban a Nagykanizsa ellen hazai pályán inkább egy pontot veszítettünk, mint nyertünk. Az a pont nagyon hiányzik, de valóban, ahhoz képest, ahogy indultunk, nem sikerült rosszul az ősz. A néhány nagyarányú vereség miatt vagyok csak egy kicsit mérges a csapatra, mert ki lehet kapni, főleg a nálunk jobb erőkből állóktól, ám a tartásunkat sosem szabadna elveszíteni. A védekezésünk minden évben problémás, most is a gyalázatostól az elfogadhatóig volt minden, de kevesebb az olyan mérkőzés, amikor igazán odatettük magunkat. Ami még bosszantott, hogy sokszor vesztes állásnál egyáltalán nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Az ETO-tól kapott játékosokkal sem voltunk sokan, így nagyon érzékenyen érintett minket a sok sérülés. Kovács Tímea és Raucsik Krisztina gyakorlatilag a szezon nagyobbik felét kihagyta, őket nem volt egyszerű pótolni, nem is sikerült mindig. Ami viszont pozitívum, s erre még nem igazán volt példa a klub tízéves működése alatt, hogy az ificsapatból tudtunk beépíteni játékosokat. Ez annak is köszönhető, hogy szinte egy komplett együttes érkezett Győrújbarátról, ráadásul ez a garnitúra megnyerte az NB II-t. Persze a másodosztály már más dimenzió, ezt a játékosok maguk is megtapasztalhatták" – mondta a szakvezető, aki egyben a klub elnöke is.

„Továbbra is örülnénk, ha észrevennének bennünket a városban, mert úgy érzem, amatőr viszonyok között profi munkát végzünk, s olyan csapatokat előzünk meg, amelyek sokkal több pénzből tudnak gazdálkodni. Bevallom, voltak olyan pillanatok ősszel, mikor úgy éreztem, elég volt, de aztán úgy döntöttem, nem adhatom fel, hiszen nemcsak rólam van szó, hanem azokról a serdülő, ifi- és felnőtt játékosokról, akik nem kevés idejüket áldozzák arra, hogy ebben a klubban szerepeljenek" – fejezte be az értékelést Csomor Tibor.

Olvasóink írták

  • 1. Hayni 2010. december 27. 14:13
    „Föleg ha - Ez annak is köszönhető, hogy szinte egy komplett együttes érkezett Győrújbarátról, ráadásul ez a garnitúra megnyerte az NB II-t. Persze a másodosztály már más dimenzió, ezt a játékosok maguk is megtapasztalhatták" - rajtuk kívül mindenki más felnő a feladathoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-román jégkorongliga - A Vasas is a négy között

A Vasas jutott be harmadikként a magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga négyes döntőjébe,… Tovább olvasom