Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Kézilabda NBI/B - A SZESE leiskolázta a FAB ETO-t

Marcaliban kikapott a VKCSK. Magazbiztosan nyert az Audi ETO KC II.

Győri Audi ETO KC II-Szent István SE Építők 41-22 (21-13)
Győr, NB I/B-s női mérkőzés, 200 néző. V.: Hégli, Kronavetter.

ETO: PÁSZTOR – Manga 2, PLANÉTA 8, TÓTH E. 5, Palkó 1, Horváth 3, Schatzl 3. Cs.: SZEMEREY (kapus), Virág, KURUCZ 4, PELCZÉDER 5, SIRIÁN 7, Korsós 2, Tóth G. 1. Edző: Róth Kálmán.

Róth Kálmán: – Ismét nagy különbséggel nyertünk, de a védekezésünk messze elmaradt a várttól.

Marcali VSZSE-VKCSK 37-30 (18-16)
Marcali, NB I/B-s női mérkőzés, 350 néző. V.: Csányi, Zörgő.

VKCSK: Somogyi – Csiszár 2, Németh K. 4, Vida 8, Csupor 2, IMREFALVI 9, FEKETE 2. Cs.: Wunderli, Cziráki (kapusok) Sarmon, Papp M., Karácsony 3, Schmied. Edző: Csomor Tibor.

Csomor Tibor: – Csapatom küzdött, de a sok kimaradt ziccer és technikai hiba megfogta a lendületünket, Kovács Timi kiválása, a gyenge védekezés és a 22–22-nél öt perc alatt kapott kilenc gól kivégezte csapatom, mely nehéz helyzetbe hozta magát. A következő fordulóban csak a győzelem az elfogadható, mert nagy bajba kerülünk.

FAB ETO-SZESE 19-39 (9-19)
Győr, NB I/B-s férfimérkőzés, 400 néző. V.: Heim, Jolántai.

FAB-ETO: Sarmon – Molnár S. 2, Paár 5, Vékony 1, Mészáros 1, Füzesi, Szabó M. 4. Cs.: Vakulya (kapus), Konkoly, Táncos, Menyhárt, Sipos 3, BENKOVITS 3. Edző: Harta Béla.

SZESE: Somogyi – Kőhalmi 2, KOVÁCSOVICS 4, RIVNYÁK 4, Kányai 1, BELLA 5, Mátyás. Cs.: Hoffmann (kapus), Kalmár 4, Horváth 3 (1), SCHNEIDER 5, Nagy 1, SZABÓ A. 9, Terenyi 1. Edző: Deáki István.

A mérkőzést végig a vendégek irányították, és már az első félidőben nagy volt a különbség a csapatok között. A második harminc percben már csak a különbség volt kérdéses. Az egyetemi gárda végig egyenletesen jól teljesített, s mindkét játékrészt 10–10 góllal megnyerte.

Harta Béla: – Nagyon sajnálom, hogy ekkora lett a különbség. Tudni kell, hogy mások a két csapat céljai, de azért ekkora különbség nincs a felek között. Bosszantó, hogy nem tudtuk felhasználni ezt a mérkőzést arra, hogy a velünk hasonló képességű együttesek ellen készüljünk, s előrelépjünk valamelyest.

Deáki István: – A két csapat közötti különbség tükröződik az eredményben.

Előzmények

Mind a négy győri NB I/B-s csapat szombaton lép pályára. A nőknél az Audi-ETO II 13 órakor a Szent István Építőket fogadja a Magvassy-csarnokban, majd ugyanitt 17 órától városi rangadót rendeznek a férfiaknál: a FAB-ETO ellenfele a Széchenyi ESE lesz. A VKCSK női csapata délután öttől Marcaliban lép pályára.

Pikánsnak ígérkező mérkőzést rendeznek ma a Magvassyban, hiszen a FAB-ETO azt az újonc Széchenyi ESE-t fogadja, mely kis túlzással megegyezik a tavaly bronzérmet szerzett ETO-val. Harta Béla, a zöld-fehérek edzője szerint nem ők számítanak az esélyesnek, de megpróbálnak meglepetést okozni.

„Van bennünk egy kis bizonyítási vágy, s remélem, hogy az első fordulóhoz hasonlóan egy szoros mérkőzést tudunk játszani a SZESE-vel. Lassan összecsiszolódunk, sérültünk nincs, így teljes kerettel tudunk pályára lépni" – fogalmazott a szakvezető.
Deáki István számára azért lesz furcsa a mérkőzés, mert összesen 31 évig állt játékosként és edzőként az ETO szolgálatában, de most ellenfél lesz.

„Mi vagyunk a rutinosabbak, ez mindenképpen mellettünk szól, s szeretnénk is ezt érvényesíteni. A legjobbunkat szeretnénk nyújtani, s természetesen győzni. Décsi Gáborra továbbra sem számíthatok, s Németh Gábor is várhatóan három hét múlva tud játszani. Nélkülük is azonban nyernünk kell" – mondta az edző.

A nőknél a VKCSK tavaly nyerni tudott Marcaliban – otthon is a győriek győztek –, s bár azóta mindkét gárdában történtek változások, most is meglepetésre készül Csomor Tibor együttese.

„Mi is és a Marcali is szoros mérkőzésen kapott ki az első fordulóban, így most javításra készülünk mindketten. Remélem, nekünk sikerül, bár azért akadtak gondjaink a héten, hiszen többen is betegek voltak, ha rendbe is jönnek, nem tudni, mennyit vett ki belőlük a betegség. Csupor Csenge iskolai elfoglaltsága miatt nagy valószínűség szerint nem is tud eljönni, a fehérváriaktól kapott kölcsönjátékosok viszont ott lesznek a keretben. Mindent megteszünk azért, hogy folytassuk jó sorozatunkat a Marcali ellen" – mondta Csomor Tibor.

Olvasóink írták

  • 2. Handball 2011. október 04. 14:09
    „Igen zag, igazad van, tényleg kísérteties a hasonlóság. Hm... Vajon miért nem maradtak egy erkölcstelen vezetésű klubnál a játékosok, egy olyannál, amelyiknek a vezetője még akkor sem jelenik meg ahol kell, ha beidézik? Nem is értem. Lehet, hogy azért sem maradtak ott, mert családot kell fenntartaniuk és legkevesebb majd´ egy évig fizetést sem kaptak?
    A SZESE most az, ami régen az ETO volt. Nem ők tehetnek arról, hogy az ETO-t lejáratták, tönkretették. Tiszta lappal, korrekt vezetéssel újraéled a kézilabda Győrben. Mert van múltja, közönsége. Ellentétben a kosárlabdával, amire a kutya se kíváncsi. Az ETO-t mint régi, nagymúltú klubot nagyon sajnálom, minden tekintetben kifosztották. Aki(k) most vezeti(k) remélem méltó helyre kerül(nek) az életben. Csak az a "szél" ne fújna olyan magasról neki(k)...”
  • 1. zag 2011. október 02. 18:13
    „A Szese összeállítása szinte megegyezik a tavalyi,tavalyelőtti ETO összeállításával!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megműtik Varga Dánielt

Operáció vár az olimpiai bajnok Varga Dánielre, a magyar vízilabda-válogatott egyik alapemberére. Tovább olvasom