Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kézilabda NB II: az előrelépés reményében várják a folytatást

Az NB II-ben négy csapat indult, közülük az egyik az Audi-ETO serdülőcsapata. A férfiaknál a győri Széchenyi ESE a második, a nőknél az Audi-ETO III a harmadik, a Mogaac-Mosonszolnok a negyedik, a győri Széchenyi ESE pedig a hetedik helyen zárt.

Az aranyéremre törnek.

Pauer Zoltán, a Széchenyi ESE férficsapatának vezetőedzője úgy érzi, a csapat a tavalyihoz képest előrelépett. Az együttesben egyébként több egykor az NB I-et és a válogatottat is megjárt játékos szerepel, így Cseh Zsolt, Hápli Péter, valamint a zárófordulóban az éllovas Komárom ellen Décsi Gábor is pályára lépett. Utóbbi találkozó döntött az őszi elsőségről, a SZESE kikapott, így két pont hátránnyal áll a tavaszi folytatás előtt a második helyen.

„Főleg a mutatott játékban javultunk sokat, ami elsősorban a lelkesedésünknek köszönhető. A keret kissé vegyes, mert a sok fiatal mellett vannak rutinos embereink is, ám ez időnként hátrányt is jelent, sokszor ugyanis az »öregektől« várják a megoldást a fiatalok. A januári felkészülés során erre kell megoldást találnunk, össze kell gyúrni az állományt egy igazán egységes csapattá" – mondta a szakvezető, aki igazán az aranyéremmel lenne elégedett.

„Én ezzel a céllal vágok neki a munkának az új évben, remélem, összejön. Aztán hogy mi lesz a folytatás, az a jövő zenéje. Nekem az a dolgom, hogy felkészítsem a csapatot a lehető legjobban, aztán majd meglátjuk, milyenek lesznek a feltételek. Persze erről még korai beszélni, előttünk van még négy meccs az alapszakaszból, majd a rájátszás találkozói. Van tehát dolgunk, de állunk elébe" – tette hozzá Pauer Zoltán.
Túlteljesített célok. Kránitz János, a Mogaac-Mosonszolnok vezetőedzője így értékelte az őszt: „A vártnál jobban szerepel csapatom a bajnokságban. Alapvető célkitűzéseink között nem szerepelt az első öt hely valamelyikének megszerzése. Némi meglepetést okozva most mégis ott vagyunk, ami azt jelentheti, ott lehetünk a felsőházban."

A szakember egyébként nem ért egyet a bajnoki kiírással: „Véleményem szerint a rájátszás bevezetése nem volt jó döntés a Magyar Kézilabda Szövetség részéről. Sokkal több érv szól ellene, mint mellette. Szerintem december tizennyolcadikán nekünk mint amatőrcsapatnak a karácsonyra kellett volna készülnünk, nem pedig a havazás miatt sok kockázatot jelentő szombathelyi bajnoki mérkőzésre. A rájátszás anyagilag is jelentős többletterhet jelent a bajnokságban részt vevőknek."

Kránitz János úgy érzi, az eddigi sikereknél is jelentősebb eredmény, hogy több mint ötven gyermek és felnőtt vesz részt a közös munkában, ami a jövőt illetően bizakodásra adhat okot.

„Nehezen indult a bajnoki év számunkra. Két játékosom, Tóth Mónika és Tóth Csilla meghatározó szerepet játszott csapatunkban, ám áldott állapotuk miatt nem számíthattam rájuk. Kovács Kinga sérülése miatt nem játszhatott. Szerencsénkre a nehéz helyzetben sem roppantunk össze, szoros küzdelmekben maradtunk alul. Volt olyan mérkőzésünk, amelyen szinte csak ifjúsági játékos szerepelt, bár felnőttcsapatom fele gyakorlatilag ifista játékos. Oláh Vanda és Matetis Gabriella leigazolása azért komoly erősítést jelentett. Eredményes szereplésünk elsősorban a játék szeretetének, az egymásért való küzdeni tudásnak és a lelkesedésnek köszönhető. Öröm, hogy az ifi is jól szerepel, a második helyen áll. Nem lehetünk elégedetlenek, de a stabilabb jövő érdekében sokat kell még tennünk" – tette hozzá a szakember.

Sokba került a hullámvölgy.

A Széchenyi ESE női csapata tavaly csak azért nem lett bajnok, mert a magyar szövetség egy pontot levont tőlük. Most viszont csak hetedikek, vagyis a felsőházi tagság is veszélyben van. Simon József vezetőedző azért bízik benne, hogy beférnek az első ötbe.

„Nagyon sűrű a mezőny, még nincs minden elveszve. Ősszel volt egy ötmeccses hullámvölgyünk, ami leginkább arra vezethető vissza, hogy iskolai és munkahelyi elfoglaltság miatt az edzéslehetőségeket nem igazán tudjuk kihasználni. A tavaly történtek miatt a lányokban némi csalódottságot is látok, hiszen mégiscsak egy aranyérmet vettek el tőlünk adminisztratív úton. Hiába igazoltuk, hogy tizenkét ifistánk is beteg volt, hiába utaztunk el a meccsre, igaz, a kötelező tizenkét játékos helyett csak héttel, nem tolerálták a helyzetet. A hátralévő négy alapszakaszmeccsen mindent megteszünk azért, hogy a tabella első felében végezzünk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

In-line hoki: Kiss nem számított az elismerésre

Először lett a legjobb Kiss Ákos, a Győri ETO HC in-line hokijátékosa. Az egyébként dunaújvárosi… Tovább olvasom