Kisalföld logö

2017. 05. 23. kedd - Dezső 14°C | 24°C Még több cikk.

Kézilabda: Hova tart a SZESE?

Az NB/I-ben szereplő SZESE az NB I felé tart. Deáki István edző válaszolt olvasóink kérdéseire.

Olvasóink kérdései

Hány éves kortól várnak fiúkat kézilabdázni? A Gárdonyi iskolával van kapcsolatuk? Vasárnap megyünk szurkolni! Hajrá SZESE!

Deáki István: - Van kapcsolatunk a Gárdonyi iskolával, Baksa Pétert kell keresni az iskolában, és első, második osztályos kortól foglalkozunk a gyerekekkel.

Deáki Úr! Az őszi fordulóban elúszott egy két olyan meccs, amit meg is nyerhettek volna. De a hibák sokszor abból is adódtak, hogy egyénieskedtek, s nem csapatként oldották meg a feladatot. Gondolok arra, hogy kevés figurát játszottak, inkább le akarták rohanni az ellenfelet, ami persze néha bejön, de minden meccsen nem lehet ez a cél.
Összeforrott-e annyira a társaság, hogy a tavaszi rangadókon már valóban csapatmunkát lássunk? Gondolom az edzőmeccseken azért volt gyakorlási idő az új figurákra, ami változatossá teszi a játékot? Egyébként szimpatikus társaság, gratulálok azoknak, akik gondoltak arra, férfi kézilabda csapat is kell Győrnek!!! Hajrá FIÚK!!

Deáki István: - Valóban néhány mérkőzésen, ahol pontokat vesztettünk nem megfelelő volt a csapat egység, a felkészülésen azon voltunk, hogy minél jobban összekovácsolódjon a társaság (közös programok). Hogy mennyire lesz eredményes az majd a tavaszi bajnokságban dől el. Remélem mentálisan megfelelő állapotban fognak játszani a játékosok és kevesebb egyéni hibával játszunk a mérkőzéseken.

- Csütörtöki Kisalföldben tett nyilatkozatában Hoffman László arról beszélt, hogy egy év alatt nem lehet eltakarítani a romokat. Ön miért vállalt szerepet ebben a romeltakaításban?

Deáki István: - Úgy gondolom, hogy 30 éve dolgozom a győri kézilabdában, ez nekem szívügyem, és talán ehhez értek a legjobban. Amikor felkértek a SZESE részéről, akkor örömmel vállaltam ezt a feladatot.

Tudor3: - Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni a mestertől, hogy hogyan tudja kezelni Németh Gábort? Miként tudja munkára bírni és hogyan tudja megértetni vele a feladatokat és instrukciókat?

Deáki István: - Jelen pillanatban nem aktuális a kérdés, mert a Gábor sérült lábát újra kellett műteni, de ettől függetlenül, ha felépül, olyan állapotba kerül hogy tud kézilabdázni, mi mindenkép számítunk a játékára. Elég régóta dolgozunk együtt, így nem okoz gondot megfelelő munkára késztetni. A játék intelligenciája pedig elég magas ahhoz, hogy megértse a feladatokat.

- Dolgozott az ETO-nál, amikor ment a szekér, még EHF Kupa helyen is végzett a csapat, részese volt az ETO széthullásának, most egy jó NB/I B-s gárdát irányít. Hogyan lehet átvészelni a nehéz időszakokat?

Deáki István: - Részese voltam az ETO sikereinek, majd később egy hosszú folyamatnak, amely végül a felnőtt csapat megszűnéséhez vezetett. Természetesen a sikereknek nagyon örültünk, az hogy végül így alakult a helyzet, azt gondolom nem csak engem bánt. A munka segítségével sikerült átvészelni ezeket a dolgokat, illetve azzal, hogy látjuk, hogy van még jövője a férfi kézilabdának Győrben. 

- Hogy élte meg azt, amikor meghallotta, hogy az ETO-t az NB/I B-ből is kizárták? Hiszen ez már azt jelentette, hogy szinte vége a nagy múlttú csapatnak.

Deáki István: - 30 évet nem lehet elfelejteni, de sajnos különböző körülmények miatt már nem lehetett fönntartani az egesületet. A csapatnak lehet, hogy vége van, de az eredményei örökre megmaradnak Győr sporttörténetében.

- Milyen az utánpótlásnevelés? Honnan szerez egyáltalán utánpótlást a SZESE?

Deáki István: - Felmenő rendszerben történik az utánpótlásnevelés. Jelen pillanatban 8 általános iskolával van kapcsolata az egyesületnek, ezek a gyerekek képezik az alapjait az utánpótlásnak. Valamint az egyesületen belül versenyeznek a serdülő és a junior játékosok. Nagyon sok gyerek jelentkezik hozzánk, hogy szeretne kézilabdázni, illetve Győrben mi vagyunk az egyetlen férfi kézilabdával foglalkozó egyesület.

- Azokkal a játékosokkal mi lesz akinek már csak fél éve van a junior csapatba? Lelesznek küldve a megye csapatba? Vagy van valakinek esélye fel kerülni a felnőtt csapatba?

Deáki István: - Az egyesület koncepciójában szeretnénk felépíteni egy komoly piramisrendszert, a megyei bajnokságtól az NB I-es bajnokságig, s itt minden fiatal játékosunknak lehetőséget biztosítani, hogy továbbra is kézilabdázhasson. A tehetségesek előtt pedig természetesen nyitva áll a felnőtt csapat kapuja.

- Ön sokáig együtt dolgozott Tóth Lászlóval. Mit tanult a kiváló edzőtől?

Deáki István: - Junior válogatott korunktól ismertük egymást. Játékospályafutásunk is összefonódott, együtt értük el az ETO-val a sikereket. Később edzőként is együtt dolgozhattunk, amikor azt hiszem jól kiegészítettük egymást. Úgy gondolom az élet minden területén átadtuk tapasztalatainkat.

- Sok a találgatás akörül, hogy egyesül a SZESE és az ETO, vagy lesz -e valamilyen együttműködés. Erről mit lehet tudni?

Deáki István: - Biztos, hogy semmilyen együttműködés nem lesz, mert az ETO mint egyesület még működik, de a kézilabda már nem.

- Negyedik helyen áll az őszi fordulók után a bajnokságban a SZESE. Milyennek látja az esélyeket arra, hogy fél év múlva már arról beszélhesünk, hogy ismét NB/I-es csapata van Győrnek?
- Van-e esély arra hogy újra lesz Győrben elsőosztályú férfi csapat? Márpedig a fiatal fiuknak szüksége lenne példaképekre.

Deáki István: - Az egyesületben mindenki, vezető, edző, játékos, azon munkálkodik, hogy minél hamarabb sikerüljön feljutni az NB I-be. Az idei bajnokságban 4 közel egyforma képességű csapat verseng az első helyért. Talán nekünk van a legkedvezőbb sorsolásunk, igaz jelen pillanatban mi állunk a legroszabb helyen a négy csapat közül. Hogy ki nyeri meg a bajnokságot, nagy valószínűséggel az egymás elleni eredmények döntik el.

- Hogy sikerült a téli felkészülés?

Deáki István: - A tervezett munkát becsülettel elvégezte a csapat. Az edzőmérkőzéseken azonban felemás teljesítményt nyújtottunk. Remélem a bajnokságban nem lesz ilyen hullámzó a játék.

- Milyen a csapat összetétele? Van-e új igazolás? Voltak-e távozók?

Deáki István: - Néhány rutinos játékos mellett tehetséges egyetemistákból áll a csapat. A tél folyamán nem történt változás a keretben, tárgyaltunk néhány játékossal, de jelen pillanatban nincsenek megállapodások.

- Szurkolók már vannak?

Deáki István: - A jó marketing tevékenységnek köszönhetően egyre több néző van a hazai bajnoki mérkőzéseken, s reméljük, hogy a számuk még növekedni fog. Természetesen a teljesítmény mindig befolyásolja a nézőszámot.


A vendég: Deáki István - Online interjú, péntek 10 óra!

Kérdéseiket az online@kisalfold.hu e-mail címre várjuk, vagy a hozzászólásokhoz.

Deáki István edző pénteken délelőtt 10 órakor mindenre válaszol.

A SZESE 2011-ben nyerte meg az NB II-es bajnokságot, s jutott fel az NB/B-be, ahol ott van a legjobbak között.

Deáki István
Deáki István

Olvasóink írták

 • 3. bagolyfules 2012. február 10. 09:39
  „Deáki Úr! Az őszi fordulóban elúszott egy két olyan meccs, amit meg is nyerhettek volna. De a hibák sokszor abból is adódtak, hogy egyénieskedtek, s nem csapatként oldották meg a feladatot. Gondolok arra, hogy kevés figurát játszottak, inkább le akarták rohanni az ellenfelet, ami persze néha bejön, de minden meccsen nem lehet ez a cél.
  Összeforrott-e annyira a társaság, hogy a tavaszi rangadókon már valóban csapatmunkát lássunk? Gondolom az edzőmeccseken azért volt gyakorlási idő az új figurákra, ami változatossá teszi a játékot?? Egyébként szimpatikus társaság, gratulálok azoknak, akik gondoltak arra, férfi kézilabda csapat is kell Győrnek!!! Hajrá FIÚK!!”
 • 2. tatiana 2012. február 09. 17:43
  „Van-e esély arra hogy újra lesz Győrben elsőosztályú férfi csapat? Márpedig a fiatal fiuknak szüksége lenne pédaképekre .”
 • 1. Tudor3 2012. február 08. 15:57
  „Jó Napot Kívánok!

  Azt szeretném kérdezni a mestertől, hogy hogyan tudja kezelni Németh Gábort?
  Miként tudja munkára bírni és hogyan tudja megértetni vele a feladatokat és instrukciókat?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alpesi folyót varázsoltak Londonba az olimpia miatt

Hegyvidéki környezetet igyekeztek kialakítani a szervezők az idei londoni olimpia kajak-kenus… Tovább olvasom