Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Kézilabda EB - Spanyol, lengyel, orosz ellenfél - 3 meccs Győrben

A spanyol, az orosz és a lengyel válogatottal játszanak Görbicz Anitáék Győrben a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörében.
Összefoglaló - A magyar női kézilabda-válogatott a spanyol, az orosz és a lengyel csapattal került azonos csoportba a decemberi, horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Az már a csütörtöki, zágrábi sorsolás előtt kiderült, hogy Németh András szövetségi kapitány együttese a csoportmérkőzéseit Győrben vívja, és továbbjutás esetén - ehhez az első háromban kell végeznie négyesében - Debrecenben középdöntőzik.

A spanyolok a londoni olimpián bronzérmesek voltak, a 2013-as vb-n a kilencedik, a két évvel ezelőtti Eb-n pedig a 11. helyen zártak. Az oroszok Londonban nyolcadikként végeztek, a tavalyi vb-re nem jutottak ki, míg a legutóbbi kontinensviadalon hatodikok lettek. A lengyelek lemaradtak a 2012-es ötkarikás játékokról és Eb-ről, viszont a tavalyi vb-n a negyedik helyen fejezték be menetelésüket.

A magyarok a 2012-es Eb-n bronzérmesek, a tavalyi vb-n pedig nyolcadikok voltak, a londoni olimpiára viszont nem sikerült kijutniuk.

Amennyiben a Németh-csapat továbbjut Győrből, Debrecenben az olimpiai bajnok norvég, a vb-harmadik dán, valamint a román és az ukrán válogatott alkotta négyesből a három jobbik vár rá.

A kontinensviadalt december 7. és 21. között rendezik.

Online - 13.55 - A sorsolás véget ért.

13.53 - Bemutatták azt a hatalmas ezüst tálat, amelyet az európabajnok csapat kap a torna végén.

13.50 - A magyar válogatott csoportja

A csoport - Győr

1 Magyarország
2 Spanyolország
3 Oroszország
4 Lengyelország

A csoportmeccsek után Debrecen és Zágráb lesz a helyszín, a döntőt Budapesten játsszák.

13.42 - Az első kalapból Soós Viktória sorsolt ellenfeleket. Norvégiát a B csoportba, Montenegrót a D csoportba, Svédországot a C csoportba.

Soós Viktória elmondta, reméli sok felejtehetetlen élményt okoznak a szurkolóknak. Nem szeretne jósolni, de azért küzdenek, hogy az utolsó mérkőzéseket Budapesten játszhassák.

13.35 - A szerb Jelena Eric sorsolt a 2. kalapból. A spanyolokat húzta a magyarok mellé az A csoportba.

13.29 - Andrea Penezic sorsolt a harmadik kalapból. A magyaroknak az oroszokat sorsolta az A csoportba.

13.22 - Katarina Bulatovic segített a sorsolásban. A lengyeleket sorsolta a magyar csoportba a negyedik csoportból (kaphattuk volna még Ukrajnát vagy Hollandiát).

13.15 - Bemutatták az Európabajnokság kabala állatát: Foxette, a lányróka.13.10 - Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke köszöntötte a belgrádi sorsolás vendégeit. Elmondta, Győr, Debrecen és Budapest lesz a három magyar helyszín a közös rendezésű magyar-horvát női kézilabda Európabajnokságon.


Élőben a sorsolásról


A csoport - Győr
1 Magyarország
2 Spanyolország
3 Oroszország
4 Lengyelország

B csoport - Debrecen
1 Norvégia
2 Dánia
3 Románia
4 Ukrajna

C csoport - Varazdin - Varasd
1 Svédország
2 Németország
3 Horvátország
4 Hollandia

D csoport - Osijek - Eszék
1 Montenegró
2 Franciaország
3 Szerbia
4 Szlovákia


Korábban - A hétvégén teljessé vált a december 7. és 21. között sorra kerülő, magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság mezőnye.

A selejtezősorozat zárófordulója előtt még négy hely volt kiadó, az 1. csoportból az ukránok, a 3.-ból a lengyelek, az 5.-ből a szerbek, a 6.-ból pedig a románok szereztek indulási jogot.

Korábban a dánok, a franciák, a szlovákok, a montenegróiak, a spanyolok, a hollandok, a svédek, a norvégok, az oroszok és a németek jutottak ki a kontinensviadalra, amelyen a magyarok és a horvátok a rendező jogán indulnak.

Az Európa-bajnokság mezőnye: Magyarország, Horvátország (rendezők), Dánia, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Montenegró, Németország, Norvégia, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna

A kontinenstorna sorsolására csütörtökön Zágrábban lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa kihagyja az idényt és tíz kiló felesleggel küzd

Janics Natasa kihagyja a mostani kajakidényt, nincs olyan állapotban a műtött gerince, hogy teljes… Tovább olvasom