Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Kézilabda: Balázs-kupa huszonharmadszor

Kézilabda - Hat ország nyolcvanhat csapata vesz részt a 23. nemzetközi Balázs-kupán. Március 15. és 20. között Győrött háromszáz mérkőzést bonyolítanak le a nagyszabású utánpótlástornán.
Huszonharmadik alkalommal rendezi meg Győr a nemzetközi Balázs-kupát, mely ezúttal a húsvét és a tavaszi szünet „áldozata" lett. Mivel az évszak diákok számára előírt pihenője az ünnepekre esik, így a szervezők más megoldást nem találtak, mint hogy az azt megelőző napokra szervezték meg az eseményt.

Mindez a nevezésekben meg is látszik, ugyanis a tavalyi 109 együttes helyett ezúttal csak 86 nevezett. Leginkább a magyar együttesek maradnak távol a Balázs-kupától, a külföldi indulók száma nőtt, ami egyértelműen a torna nemzetközi elismertségét jelzi. Az idén valamennyi korosztály nemzetközi lesz, sőt, a fiú B korcsoportban több a külföldi együttes, mint a magyar.

A magyarok mellett osztrák, cseh, horvát, szlovák és szlovén gárdák vesznek részt a tornán. A csapatok hét helyszínen háromszáz mérkőzést játszanak, s végül a március 19-i helyosztókon dől el a nyolc korcsoportban a kupa, valamint a tizenhat különdíjas sorsa. A legidősebb fiú korosztály végső győztese a Balázs-kupa egyik elindítójára emlékezve a Takács Miklós-emlékkupát is elnyeri.

A döntőknek a Magvassy-csarnok ad otthont, de lesznek mérkőzések a győrújbaráti sportcsarnokban, az adyvárosi sportcentrumban, valamint a Bercsényi-, a Jókai, a Krúdy- és a PÁGISZ-iskola tornatermeiben.
A 23. Balázs-kupa ünnepélyes megnyitója március 15-én 19 órakor lesz a Magvassy-csarnokban, melyet a Magyarország–Románia ifjúsági fiúválogatottak mérkőzése követ.

A program része lesz március 17-én este a tornán részt vevők számára az Audi-ETO és a GyőrhőETO játékosaival való találkozó is.

Korosztályok és nevezők
Lányok, 1993. január 1. után születettek: 12 csapat. 1995. január 1. után születettek: 16 csapat. 1997. január 1. után születettek: 7 csapat. 1998. január 1. után születettek: 9 csapat. Fiúk, 1993. január 1. után születettek: 11 csapat. 1995. január 1. után születettek: 14 csapat. 1997. január 1. után születettek: 10 csapat. 1998. január 1. után születettek: 7 csapat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki meglepetésére lett Európa legjobbja

Sportlövészet - Egy óvás előbb a kedvét szegte, majd a következő napon dühét egy aranyéremmel… Tovább olvasom