Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Kézilabda - Róth Kálmán lemondott, távozik Mosonmagyaróvárról

A rájátszásban már az új edző, Hlavaty Tamás irányítja a szakmai munkát. Kiss Lajos klubmenedzser is felmondott.

Jelentős szervezeti átrendeződésre és tisztújításra lesz a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnál - tájékoztatta portálunkat a klub sajtóreferense.

A személyi változások érintik a klub vezetését és a szakmai stábot is.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE elnöksége és Róth Kálmán vezetőedző elnökségi ülés keretében értékelték ki az alapszakasz során elért eredményeket és az utánpótlás nevelést, majd egyeztették elképzeléseiket a klub jövőjét illetően. Az egyeztetés folyamán a felek a vezetőedzői pozíció átadásáról is döntöttek.

Róth Kálmán kérése a jövőben szeretne nagyobb figyelmet szentelni a Győri Audi ETO KC-nál betöltött utánpótlás szakmai igazgatói tisztségére.

Az 1150 gyermeket számláló utánpótlás nevelési rendszerben meghatározott célok és elvárások a jövőben jelentősebb ráfordítást követelnek, így a két tisztséget egymással párhuzamosan nem lehet eredményesen betölteni. Dr. Tenk Gábor a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnöke ez alapján elfogadta Róth Kálmán vezetőedzői tisztségét érintő lemondását.

Róth Kálmán
Róth Kálmán


„Az utóbbi két szezonban párhuzamosan több olyan feladatkört is elláttam, amelyek egyre komolyabb figyelmet és időt követelnek. A Győri Audi ETO utánpótlás rendszerében a hagyományos európai színvonal fenntartása vezetői szinten egész embert kíván, ezért úgy döntöttem, hogy lemondok a mosonmagyaróvári vezetőedzői tisztségemről" – nyilatkozta Róth Kálmán döntésének hátteréről. 

„A vezetőedzői javaslatot klubunk elnöksége azzal a kiegészítéssel fogadta el, hogy a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubot érintő változások ne a szezont követően, hanem mielőbb, a rájátszást megelőzően menjenek végbe" – nyilatkozta Dr. Tenk Gábor klubelnök. „Ezúton is szeretnénk Róth Kálmánnak megköszönni, hogy feladatát más felelősségteljes pozíciója mellett professzionálisan és teljes elhivatottsággal végezte. A Győri Audi ETO KC-nál betöltött utánpótlás szakmai igazgatói munkájához, továbbá a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola pedagógusaként végzett tevékenységéhez további sok sikert kívánunk" – tette hozzá Tenk Gábor.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnöksége ezt követően tanácskozott

a vezetőedzői pozíció betöltéséről, amelynek eredményeként a feladattal Hlavaty Tamást bízta meg, aki a DHC Slavia Praha vezetőedzői pozícióját cseréli fel a mosonmagyaróváriért, és mellette a cseh junior válogatott szakvezetői feladatát is megtartja.

 A másodedzői pozíciót továbbra is Bognár Róbert látja el.

„Nagyon örültem a megkeresésnek, hiszen egy fiatal és tehetséges gárdával dolgozhatok egy igencsak nívós bajnokságban. Ugyanakkor hatalmas kihívás ez számomra, aminek szeretnék maximálisan eleget tenni. Ezért minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el és bennmaradjunk az első osztályban" – nyilatkozta Hlavaty Tamás.

Személyi változások történtek továbbá a klub vezetésében is: a klubmenedzseri pozíciót Kiss Lajos felmondását követően mostantól Németh Attila korábbi gazdasági vezető látja el. A klub elnöksége további strukturális változtatásokról is egyeztetett, de ezek véglegesítésére csak a nyár folyamán lehet számítani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Windecker József első NB I-es gólja az ETO-ban

A Győri ETO legjobb játékosa a Dunaújváros elleni mérkőzésen a saját nevelésű Windecker József volt. Tovább olvasom