Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Kezdődik a kézilabda- bajnokság

Ma rajtol a női és a férfi kézilabda-bajnokság. A Graboplast-ETO célja a Bajnokok Ligája-szereplést jelentő hely elérése, míg a Tento-ETO a tervek szerint az 5–8. helyért küzd majd.

A Graboplast-ETO a nyáron jelentősen megerősödött. A hosszú évek gyakorlatával szemben ezúttal nem a saját utánpótlásból töltötték fel a keretet a klubnál, hanem rutinos, válogatott játékosok kerültek Győrbe. Ennek ellenére Róth Kálmán vezetőedző nincs kedvező helyzetben a ma 18 órakor kezdődő Esztergom elleni hazai találkozó előtt.

Csapatépítés szezon közben

„ Az erős játékoskeret csak egy lehetőség ahhoz, hogy a jó játékosokból eredményes csapat kovácsolódjon, akarati és mentális téren is meg kell tudni felelni a követelményeknek. Ezt a folyamatot nagyban gátolta, hogy a felkészülés során a teljes kerettel csupán egy hétig tudtunk együtt dolgozni. Az első hetekben várhatóan a játékunk így kevésbé lesz folyamatos, sokkal nagyobb teret kapnak az egyéni képességek. Tovább nehezíti a helyzetünket, hogy az olimpikonjaink a gyengébb szereplés miatt lelkileg egy kicsit megtörtek. Ami viszont örömteli, hogy a keret van olyan erős, hogy kisebb terhet rakva a válogatottakra, sikerüljön őket megfelelő állapotba hozni."

Az egységes csapatjátékra viszont mihamarabb szükség lesz, mert már a harmadik fordulóban rangadót játszik az együttes a bajnok Dunaferr ellen.

„ Létkérdés szinte mindegyik mérkőzésünk. Az alapszakaszbeli szereplés meghatározhatja az egész évet, s mivel ősszel szinte valamennyi rangadót itthon játsszuk, nagyon fontos, hogy ne kerüljünk lépéshátrányba riválisainkkal szemben. Ami az első számú ellenfeleket illeti, várhatóan most is a Dunaferr és az FTC lesz a két legnagyobb vetélytárs.

A bajnok újvárosiak alapcsapata szinte három éve ugyanaz, míg a Fradi játéka is évek óta változatlan. Nagyon oda kell figyelni a megerősödött középmezőnyre is. Ráadásul nyakunkon a Bajnokok Ligája-selejtező is az ukránok első számú csapata, a Motor Zaporizzsja ellen. A sűrített menetben alig-alig lesz idő az edzésekre, arra, hogy komolyabb munkát végezzünk. Tulajdonképpen a meccsek alatt kell összerázódni, egységessé válni. Éppen emiatt egy-egy siker nagyban meggyorsíthatja a csapattá érést."

Sérült nincs a keretben, s a nyáron is csupán apróbb sérülések okoztak egy kis fejtörést a szakmai stábnak.
„ Az itthon maradottakkal jórészt el tudtuk végezni azt munkát, amit szerettünk volna. Színvonalas edzőmeccseket játszottunk, más kérdés, hogy ezek hatásfoka közel sem volt olyan, mintha teljes létszámmal szerepelhettünk volna. Minden nehézség ellenére azért bizakodó vagyok, s remélem, a szerdai jó rajt lökést ad a csapatnak."

Belső emberek távoztak

A Tento-ETO keretében változás, hogy távozott Szabó P., Gyáfrás és Cifra, s helyükre csak Németh T. érkezett. A célkitűzés az 5–8. hely, de Tóth László vezetőedző szerint a nyolcadik pozíció megszerzése már bravúrnak számítana.

„ Sajnos az amúgy sem acélos keret tovább gyengült azzal, hogy három belső ember eltávozott, s csupán a szélre tudtunk igazolni. Pt is csak úgy, hogy az itteni egyetemen folytatja tanulmányait. Szakmailag ez komoly gondot jelent, mert mindössze három átlövő áll rendelkezésemre, Józsa, Struhár és Nyikes. Variációs lehetőségeim tehát nem nagyon vannak, a cserékkel nem tudok majd »belenyúlni« a csapat szerkezetébe. Kiszolgáltatott helyzet ez egy edző számára, mert hiába lesznek láthatóak esetleg a hibák, megeshet, ezeket nem tudom majd mérkőzés közben korrigálni."Tóth László azért bízik benne, hogy az elvégzett munka nem múlik el eredmény nélkül.

„ Tisztában vagyok a játékosok képességeivel, s ők is tudják, mire képesek. Ez pedig nem túl sok. Egyvalami lehet a fegyverünk, mégpedig az a becsületes munka, amit a nyáron elvégzett a társaság. Le a kalappal előttük, hogy a körülmények ellenére nagyon keményen dolgoztak. Az edzőmeccseken vegyes képet mutatott a csapat. Voltak kellemes és kellemetlen meglepetések is. Az azért nem kis gond, hogy már a játékosok is pesszimisták a csapat jövőjét illetően. Nehéz így megfelelően motiválni őket, de vannak olyan sportemberek, hogy ez a pályán nem látszódik majd."

A Tento-ETO egyébként ma 18 órakor a Pestszentlőrinc-Elektromos-Rév-Airport együttesének otthonában lép pályára. A gárda a napokban egyébként egy olimpiai negyedik helyezett játékossal erősödött. Hazatért ugyanis Spanyolországból a magyar válogatott Lendvay Péter.
„ Ellenünk még nem lép pályára az irányító, ennek ellenére az Elektromos gárdája komoly játékerőt képvisel. Ráadásul nálunk még mindig hasfalhúzódással bajlódik Józsa Dávid, nem tudom, számíthatok-e rá szerdán. Nélküle viszont nagyon nehéz dolgunk lesz."

Megújul a honlap

A győri klubbal kapcsolatos hír, hogy a jövő hétre megújul a klub honlapja, a www.gyorietokc.hu – derült ki a klub tegnapi szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatóján. A korábbiakhoz képest megújult külsővel és megújult tartalommal jelenik majd meg az internetes oldal, melynek feltöltéséhez hozzájárul a nyáron megalakult Győri ETO Kézilabda Szurkolói Egyesület is.

Vanyus Attila klubelnök arról is beszámolt, hogy a Győri ETO KC egyéves szerződést kötött a Gatorade energiaforgalmazó céggel.
A szurkolói klub – a tagok részére kedvezményeket biztosítva – autóbuszt indít a Graboplast-ETO szombati pécsi mérkőzésére. Jelentkezni a (20) 957-0132-es telefonon lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák döntő

Telt ház, közel félezer néző előtt rendezték szombaton déltájban a Raiffeisen Grand Prix 10.000… Tovább olvasom