Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kevesebb botrány a megye pályáin

Javult a fegyelmi helyzet a megye futballpályáin, nem történt annyi rendbontás, mint az elmúlt időszakban.

Ezt Kószás Béla, a megyei szövetség fegyelmi bizottságának vezetője mondta el, aki szerint eredményes volt a testület és a polgárőrség által kötött megállapodás.

˝Az első esztendő tanulóév volt mindkét fél részéről, de már ennyi idő után is látszik, hogy hasznos volt az egyenruhás polgárőrök jelenléte a futballpályákon. Sok tapasztalatot szerzett mindkét fél az együttműködést illetően. A polgárőrségnek elsősorban mi javasoltuk, melyik bajnokikra menjenek ki, s több egyesület is élt ezzel a lehetőséggel. A száztíz alkalomból egyszer sem kellett intézkedniük, ami bizonyítja, hogy van visszatartó ereje annak, ha polgárőr is van a mérkőzéseken.

Természetesen a továbbiakban is számítunk erre a segítségre, s ha lehet, még szorosabbra fűzzük a kapcsolatot. Konkrét javaslatokat teszünk az esetleges intézkedésekkel kapcsolatban és a polgárőrség továbbképzésein beszámolunk az őszi tapasztalatokról.˝

A megyében egyébként javult a fegyelmi helyzet a korábbi időszakhoz képest, nem volt annyi atrocitás a futballpályákon.

Ősszel 642 sportszerűtlenség (kiállítás) történt a pályákon. Ez soknak tűnhet, de ebben a számban nemcsak a felnőttmérkőzések, hanem az összes utánpótlás-találkozó is benne van, s ebbe a kategóriába számít az úgymond két sárga lapos kiállítás is. Éppen ezért a fegyelmi bizottság szerint ezekből 410 még ˝belefért˝ a labdarúgás kultúrájába, ezek javarészt a nem szándékos sportszerűtlenségekből adódtak. Több, nagyjából száz esetben azonban felfedezhető volt a szándékos durvaság is, kilencszer olyan tettlegességig fajult a csetepaté, ahol a játékvezetőt is bántalmazták. Tizenkét alkalommal a szurkolók okoztak rendbontást, egy futballpályát több mérkőzésre be is záratott a bizottság.

˝Az ősszel rendezett kétezer-ötszáz találkozó közül minden negyedikre jutott egy kiállítás, míg hat évvel ezelőtt minden második összecsapáson volt egy piros lapos figyelmeztetés. Ez mindenképpen javulás, ami természetesen köszönhető a klubvezetők és a játékosok hozzáállásának, s talán a bizottságunk szigorú, de igazságos ítéleteinek. Szeretnénk, ha ez a szám még kisebb lenne, mert szerintünk egyetlen bírót ért atrocitás is nagyon sok˝ – tette hozzá befejezésül Kószás Béla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező a győzelem az MKB-Euroleasing Sopronnak

A női NB I-ben szombaton 18 órakor az MKB-Euroleasing Sopron csapata a Vasas-Csatát, a SEAT Lami-Véd Győr vasárnap este hattól az Atomerőműt fogadja. Tovább olvasom