Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kevés öröm és több csalódás

Igazán színesre sikerült év áll ebben az osztályban szereplő öt megyebeli együttesünk mögött, hiszen amíg az újonc meglepetésre a csúcson végzett, addig rutinosnak számító NB III-as gárdáink a tabella alsó régiójában fejezték be a bajnoki évet.

Az újonc Gyirmót állva hagyta ellenfeleit a bajnokságban. Az SVSE-GySEV elmaradt a kívánalmaktól.
A Győr peremkerületén működő egyesület vezetősége az általuk biztosított anyagi és tárgyi feltételek ismeretében mindig maximalista volt a csapat játékosaival szemben, így az elmúlt évek kupa- és bajnoki sikereihez hasonlóan ebben az évben is a táblázat első harmadába várta a legénységet. A már több idényen keresztül együtt játszó társaság egy rendkívül ambiciózus edző, Horváth László szakmai irányítása mellett eleget is tett az elvárásoknak, hiszen az első fordulóktól kezdve „tűzben tartották" a vasat.

A télen távozó Nátz, Süle és Domján helyére érkező fiatalok – Lévai, Polyák, Osváth, Németh L. – rövid időn belül beilleszkedtek a gárdába, így az eredeti célt továbbra is szem előtt tartva, helyenként közönségszórakoztató játékkal rukkoltak ki. Az újonc gárda így a legderűlátóbb szimpatizánsokat is meglepő, magabiztos bajnoki hajrát produkálva a dobogó legfelső fokára állhatott, méltóképpen megkoronázva ezzel az egyesület újjáalapításának tízéves jubileumát.

Csorna

Az egyesületnél fokozatosan egyre több helyi és környékbeli fiatal csapatba építésével párosulva az első hat hely valamelyikét tűzték ki célul, melyet kisebb hullámvölgyek mellett sikerült is tartani a bajnokság első felében. Az őszi szezon végén az önkormányzat csökkenteni kívánta a csapat anyagi támogatását, amely a – kisebb személyi változásokkal – tizenkét éve működő elnökség távozását eredményezte.

Az új grémium az elődök munkáját folytatva szintén hasonló célt tűzött a csapat elé, melynél a téli átigazolási szezon nem eredményezett nagy mozgást, egy régi-új játékos érkezett Csonka L. személyében. A bajnokság végén a reálisnak mondható hetedik helyen végzett a gárda, amely a jövőben az új edző, Gunyhó Ferenc irányításával javítani szeretne pozícióján. A vezetőség kimondott törekvése, hogy Hollósi, Zsirai és Szalka személyében egykori csornai játékosokkal erősítsék meg jelenlegi keretüket.

Jánossomorja

A tavalyi évhez hasonlóan a 2002/2003-as bajnoki idényben is a táblázat első felében szerettek volna végezni, de különböző nehézségek miatt végül be kellett érniük a kilencedik helyezéssel. A bajnokság elején érzékenyen érintette a csapatot két meghatározó játékosuk, Kopf és Nagy L. sérülés miatti kiesése. Az ősz folyamán az ellenlábas SVSE-vel szembeni vereséget követően Rozs Ferenc edző lemondott, helyét a kispadon ifj. Drobnitsch Tamás foglalta el, akinek munkássága szintén két vereséggel kezdődött, de később születtek biztató eredmények. Télen Kopf és Umathum távozott az együttesből, de az új igazolások sajnos nem jelentettek erősítést. A tavasz pozitívuma, hogy több ifjúsági kor körüli játékost sikerült beépíteni az első csapatba.

Kapuvár

Az együttes játékoskeretét figyelembe véve az őszi idényben megszerzett tizedik helyezést egyértelmű kudarcként könyvelhették el. Januárban elnökségváltás történt az egyesület életében, ami edzőváltással és öt-hat játékos távozásával párosult. A vezetőségnek és az új szakvezetőnek, Berta Józsefnek az átigazolási idő végéig kevés ideje maradt, hogy ütőképes együttest tudjon kialakítani, így helyi és környékbeli fiatalok csapatba beépítése mellett a legfőbb cél a bentmaradás kiharcolásának biztosítása volt. Az önkormányzat továbbra is teljes mellszélességgel a csapat támogatása mellett áll. Kapuvár történetében először fordult elő, hogy NB-s bajnokságban az U16-os gárda jóvoltából bajnoki aranyérmest ünnepelhettek.

SVSE-GySEV

A tavalyi gyenge szereplés ismeretében idén stabil középcsapat kialakítása volt a cél, ennek fényében jól indult, de a harmadik forduló után szétesett a csapat teljesítménye. Nyáron néhány, nagy névként igazolt játékos nem tudott a tőle elvárhatóan produkálni, ami néha a csapat többi tagjára bénító hatással volt. A nyolcadik fordulót követően Varga Alfrédot a kispadon Majoros Zoltán váltotta, így is a kiesőhelyen várták a tavaszi folytatást.

A téli szünetben kicserélődött a játékoskeret nagy része és ez morálisan pozitívan hatott a csapatra, ami az edzésmunkában is meglátszott. Az Uraiújfalu ellen vívott kiesési rangadó negatív eredménye rányomta bélyegét a későbbi mérkőzésekre is, az állandó győzelmi kényszer béklyót kötött a játékosok lábára. Ennek ellenére kijelenthető, hogy végig volt tartása a csapatnak, hiszen idegenben többször is meglepetést okoztak, de a célt így sem sikerült elérniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri ETO FC: újabb változások

Szinte nem telik el nap, hogy ne történjen valami változás az ETO FC élvonalbeli csapatánál. A… Tovább olvasom