Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Kevés góllal is az első tízben

Rossz rajt után talpra állt az SVSE-GySEV együttese, s jelenleg a tizedik helyen áll az NB III-ban.

Ezzel pedig egyelőre a célnak megfelelően teljesít a gárda. Tavasszal még előbbre szeretne lépni a társaság. Az SVSE-GySEV értékelésénél a múlt helyett a jövővel kell kezdeni. A következő szezontól ugyanis átalakul a magyar bajnoki rendszer, s a változás az NB III-at is érinti. Eszerint ugyanis az első tizenegy gárda maradhat csak bent a jelenlegi osztályban.

Sopronban ennek megfelelően tűzték ki a célt a csapat elé: a szakosztályvezetés elvárása az, hogy a bajnokság végére az együttes az első tíz hely valamelyikére érjen oda. A cél már a „félidőben" teljesült. Bár több fordulón keresztül voltak előkelőbb helyen is a soproni vasutasok, a téli pihenőt éppen a tizedik helyen kezdhették meg.

Az SVSE-GySEV kerete nyáron a korábbi évektől eltérően ezúttal nem nagyon változott. Mindössze Mozsolits távozott, de ő is csak a katonai szolgálata miatt. Három játékos, Bodor, Bucsi és Kelemen visszatért Ausztriából, mellettük további három játékost – Somogyi, Kovács és Takács – sikerült leigazolni, így jelentősen bővült a választási lehetősége Majoros Zoltán vezetőedzőnek.

– Nem igazán vett sikeres rajtot a csapat, hiszen két 5–0-ás vereséggel nyitottak...

– Való igaz, a rajtunk nem sikerült, de hozzá kell tennem, hogy a nyári felkészülésünk sem volt zavartalan, hiszen mi csak munka mellett sportolunk és több játékosunkat is éppen a felkészülési idő alatt engedték el szabadságra, akik ezalatt elmentek nyaralni – kezdte értékelését Majoros Zoltán. – A két súlyos vereség után is talpra állt azonban a csapat, mivel ezt követően sikerült győzni, ami visszaadta a társaság önbizalmát és megkezdhettük a kiegyensúlyozottabb szereplést.

– Hogyan értékelte az elnökség az őszi idényt?

– Az utóbbi évek egyik legjobb szezonját zártuk ősszel. Nem kellett rettegni a kiesés veszélyétől, mert például amíg tavaly ilyenkor tizenöt mérkőzésen tizenegy pontot szereztünk, addig az elmúlt idényben tizenhárom találkozón már tizenöt pontnál tartunk. Úgy érzem, ha a csapatnak továbbra is megmarad ez a tartása, akkor még ütőképesebb gárda alakulhat ki. Ennek érdekében kezdjük meg elég korán, már január 12-én heti öt-hat edzéssel a felkészülést, amelyben szerepel teremtorna és tizenhárom edzőmérkőzés.

– Terveznek-e erősítést télen?

– Féléves kihagyás után remélhetőleg játékra kész lesz Reineck, aki a védelmet erősítheti, s a katonaság megszűnésével visszatért Mozsolits is. Mellettük mindenképpen szeretnénk egy kapust igazolni, mert jelenleg Németh csak egyedül van, az ifjúsági csapat kapusa pedig még rutintalan.

Ahogy javulnak az eredményeink, úgy nő a csapat népszerűsége is, hiszen már eljutottunk oda, hogy játékosok jelentkeznek be, szeretnének nálunk játszani. Abban bízom, hogy a tavaszi folytatásban már jobb helyzetkihasználással tudunk az eredményeinken javítani és biztosítani tudjuk a csapattal szembeni elvárásokat.
Érdekesség, hogy az SVSE-

GySEV mindössze 13 gólt rúgott, vagyis a helyzetkihasználáson valóban nem árt javítani. A házi gólkirály Bodor lett négy találattal, rajta kívül kilenc játékos volt még egy-egy alkalommal eredményes.

A fegyelmezettség terén is van hova fejlődnie a csapatnak, hiszen az ősszel kapott három piros lap ellenében 8 mérkőzésre kapott eltiltást a csapat és a 31 sárga lap sem tartozik a kevesek közé. Ezekkel az adatokkal ugyanis a soproniak az utolsó előtti helyen állnak a sportszerűségi versenyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékelés – kizárásos alapon

Nem igazán a szilveszteri számba illő egy, a liga által első fokon a napokban kizárt női csapat, a Wentvest Foton Sopron őszi teljesítményének értékelése. Túlzás lenne azt állítani, hogy ennek kapcsán sikerült egy jó hangulatú év végi beszélgetést folytatnunk Szilasky Tamással, a csapat edzőjével, de hát ez valahol érthető is. Tovább olvasom