Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Kevés az esély az újraindulásra?

Jégkorong - Szarvas Zoltán korábban szakosztályvezetőként dolgozott a győri első osztályú jégkorongcsapatnál. Úgy véli, kicsi az esélye annak, hogy rövid időn belül újra felnőttmeccseket láthasson a közönség. Szerinte nem jó irányba halad a magyar jégkorongsport.
A napokban írtunk a Győri ETO HC utánpótlásáról. Bartalis József szakágvezető összességében eredményesnek ítélte a fiatalok szereplését, ám az aggódással tölti el őt is, hogy már két éve nincsen felnőtt-, élvonalbeli csapat, mely a későbbiekben vonzó lehetne a kisebb korosztályok számára.
Szarvas Zoltán többedmagával éveken át dolgozott azon, hogy legyen Győrnek első osztályú csapata. Már akkor sem volt ideális a helyzet, szinte minden évben gondot okozott már a minimális feltételek megteremtése is.


A huszonkettes csapdája

Nem csoda, hogy a győri csapat tulajdonképpen „pofozógép" volt a bajnokságban. Ez az állapot pedig csak tovább nehezítette a pénz előteremtését, elvégre tíz vagy annál nagyobb különbségű vereségekre aligha találni szponzort.

„Ez tulajdonképpen a huszonkettes csapdája volt – kezdte
Szarvas Zoltán. – Pénz nélkül esélyünk sem volt a jobb eredményekre, jobb eredmények nélkül pedig a pénzre. Az elmúlt két évben aztán semmilyen előrelépés nem történt, ráadásul azok, akik eddig idejük mellett saját vagyonukat is rááldozták a győri hokicsapatra, belefáradtak. Köztük én is, így most nemhogy az alagút végét, de még az elejét sem látom. Ha engem kérdez, akkor nem sok reményt látok arra, hogy a közeljövőben lesz felnőttcsapata a városnak."


Nem segítik a kiscsapatokat

Szarvas Zoltán szerint országosan komoly gondok vannak, annak ellenére is, hogy egy „átlag" néző mást sem hall a hírekben, mint hogy a szövetség azon fáradozik, a válogatott bejusson az A csoportba.

„Természetesen ez nagyon jól hangzik, s nem is lenne rossz dolog. Más kérdés, hogy véleményem szerint erre nagyon minimális az esély. Ugyanakkor ha az érem másik oldalát nézzük, azt láthatjuk, igazából nem is beszélhetünk magyar jégkorongról. Félre ne értse senki, nincs bajom az erdélyi csapatokkal, de addig, amíg magyarországi klubok szűnnek meg, vagy a lét és nemlét határán mozognak, nem hiszem, hogy csíkszeredai csapatokat kellene az ob I-ben szerepeltetni. A távolság miatt már az odaút is horribilis összeget emészt fel, ráadásul minimum egy éjszakát ott kell tölteni. Ez a döntés sem a »kicsiket« segíti" – folytatta Szarvas Zoltán, aki szerint hiába mondható jónak az utánpótlás, a (szebb) jövő nem biztosított velük sem.


Külföldiek magyarok helyett

„A legjobb csapatok teli vannak külföldiekkel, az Újpestben például tíz fölött van a szlovák játékosok száma. Az olyan vidéki bázisok, mint a győri megszűnésével egyszerűen nincs csapat, amelyik be tudná fogadni az utánpótlásból kikerülő magyarokat. Ez a válogatott szempontjából sem éppen rózsás helyzet, hiszen igazából már most sem látni az átmenetet. Nincs, aki pótolhatná azokat, akik pár éven belül kiöregszenek a keretből" – kesergett Szarvas Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első edzés Sopronban: Csocsó az asztalon

Sopron - Mindössze hét futballista jelent meg az élvonalbeli FC Sopron labdarúgócsapatának idei első… Tovább olvasom