Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ketten jöttek Rózsahegyről

Jelentősen megfiatalított, mégis elég erősnek tűnő játékoskerettel vág a következő szezonnak a GySEV-Orsi női kosárlabdacsapata, amelynél szerdán taggyűlést tartott a klubot üzemeltető gazdasági társaság.

A játékoskeretben sok a változás, két kosaras érkezett Rózsahegyről, egy fiatal magyar tehetség pedig Diósgyőrből. Négyen visszatértek kölcsönből a Zala Volánból, és a tavalyi csapat légiósai közül Sopronban maradt Bogojevic és Zakaluzsnaja. Balogh Judit viszont – legalábbis a GySEV-ben – befejezte.

Amint arról Török Zoltán, a klubot üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője beszámolt, a kft. taggyűlésén kizárólag gazdasági kérdésekről esett szó. A többségi tulajdonos SVSE képviselőinek részvételével megtartott megbeszélésen a csapat következő évadbeli működtetéséről tárgyaltak az érintettek.
A lényeg, hogy az előző évadbelinél nagyságrendekkel kisebb költségvetéssel működik a klub. Rengeteg fiatal tehetség szerepel majd a következő évadban a GySEV-ben, amelynek játékoskerete Natalia Hejková szakmai elképzelései, útmutatása alapján állt össze.
Irányító posztra Rózsahegyről érkezett a tapasztalt Iveta Bieliková, aki másfél évtizeden át volt Rózsahegyen Hejková asszony „meghosszabbított keze" a pályán. Rajta kívül elsősorban irányítóként számít a szakvezetés Török Szilviára, valamint a fiatal, saját nevelésű és néhányszor már az élvonalban is megvillanó Honti Katára.

A hátvéd, azaz a kettes pozícióban Gordana Bogojevic kétéves szerződést kötött a klubbal, amikor tavaly Sopronba került, neki tehát van még egy éve, értelemszerűen marad. Mellette a tavaly a Zala Volánba kölcsönadott és most visszahozott Zsovár Orsolya tagja a keretnek. A bedobó-, azaz a hármas poszton két ifjú kosarast láthat majd a soproni közönség: szintén Zalaegerszegről tért vissza Horváth Zsuzsa, Diósgyőrből pedig a GySEV-hez igazolt Szlimák Hajnalka. A szakzsargon „erőcsatárnak" nevezi a négyes poszton szereplőket, itt új játékos az elmúlt években Rózsahegyen szerepelt Sanja Vesel, maradt a GySEV-nél Seres Éva, a nagyon tehetséges Vajda Anna pedig szintén a Zalaegerszegben kosarazott tavaly.

Centerposzton – hosszas tárgyalássorozatot követően – maradt a GySEV-nél az orosz center, Okszana Zakaluzsnaja, akinek bérét jelentős mértékben, 40 százalékkal csökkentette az előző évadbeli illetményéhez képest a vezetőség. Mellette a szintén a Zala Volánból visszatérő, Egerszegen rengeteget fejlődött Varga Rita bizonyíthat.
Natalia Hejková segítője a következő évadban Székely Norbert lesz, aki – a változatosság kedvéért – szintén a Zala Volánnál dolgozott az előző évadban.

Balogh Judittal kapcsolatban annyit tudott elmondani Török Zoltán, hogy a csapat legendás hetese, aki az összes nagy GySEV-sikernek részese, sőt, főszereplője volt a soproni vasutascsapatnál, befejezte a játékot...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lóerő-akrobaták benzingőzben

A porondot betonpályára cserélve alakítottak akrobaták, zsonglőrök országjáró kaszkadőrcsapatot.… Tovább olvasom