Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Ketten a négy között?

A megyéből tavaly ketten is meghívást kaptak a magyar díjugrató-
válogatottba.

Grundtner Gábor Lucanor nyergében szeretne sikeres lenni.
A győri Pirik Zsolt és a mosonmagyar- óvári Grundtner Gábor napjainkban gőzerővel készül a nyári Európa-bajnokságra.
A tavaly augusztusi felnőtt díjugrató országos bajnokság csapatversenyén lett első a Pirik Zsolt (Integrál Lovas Klub, Győr), Grundtner Gábor (Lajta–Hanság, Mosonmagyaróvár), Cser Attila (Canton Lovas Klub, Máriakálnok), Botos Eszter (Lajta–Hanság, Mosonmagyaróvár) összeállítású csapat.

A kiváló teljesítménynek is köszönhetően az együttes két tagját, Pirik Zsoltot és Grundtner Gábort meghívták a nemzeti együttesbe, s remélhetőleg résztvevői lesznek a nyári kontinensviadalnak is. Jelenleg hatalmas a „versenyfutás", ugyanis az új szövetségi kapitány, Hevesi Barnabás által kijelölt nyolc versenyzőből csak négy lovas képviselheti majd a magyar színeket Olaszországban.
Pirik Zsolt és lova szinte az egész telet a győri Integrál-csarnokban töltötte.

„ Az időjárás miatt sem indultunk idén még semmilyen versenyen. A ló jól van, úgy érzem, sikeres felkészülésen vagyunk túl, most erre fektettük a hangsúlyt. Pontosan három hét múlva Kecskeméten lesz az idei első versenyünk, majd Kiskunhalasra, később Ausztriába utazunk, ahol egy Világkupa-fordulón veszünk részt."
A győri versenyző természetesen arra számít, ismét tagja lesz a nemzeti csapatnak.

„ Több jó lovas is pályázik a kiadó helyekre, köztük olyanok, akik jelenleg Németországban készülnek. Nem lesz egyszerű feladat bekerülni a válogatottba, de számítok rá, hogy tagja leszek az utazó csapatnak. Ha reálisan nézzük az esélyeket, akkor az EB-n a tizedik hely környékén végezhet a magyar együttes."
Grundtner Gábor már most remek formában van – Kaposvárott első helyen végzett a mesterek tornáján –, de a júniusi EB-re szeretne igazán lendületbe jönni:

„ Teljes mértékben az Európa-bajnokság jegyében készülök, szinte mindent alárendelek a kontinensversenynek. Folyamatosan indulok hazai és nemzetközi versenyeken, nemsokára például Linzbe, Koppenhágába és Poznanba utazom. Ezeken a versenyeken elsősorban nem a minél jobb helyezés elérése vezérel, hiszen majd csak nyárra kell nekem és a lovamnak igazából csúcsformába lendülnünk. Mint általában minden sportban, így a díjugratásban is fontos a jó időzítés."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki bizakodó

A Petneházy Country Clubban készül a válogatott a holnapi, bolgárok elleni világ- bajnoki… Tovább olvasom