Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kétszer büntetett az újonc gárda

PMFC 2 (0) Matáv Sopron 0 (0) Pécs, Arany Ászok Liga-mérkőzés. 3000 néző. V.: Szarka (Boda, Szpisják).
PMFC 2
Németh G.
Sipos
Bajusz
Dienes
Gaál
Mihalecz
Pavicsevics
Szabados
Erős G.
Horváth Gy.
Pest K.
Erős G. h. Horváth S. 75. p, Mihalecz h. Berdó 80. p, Németh G. h. Herbert 90. p
Vezetőedző:
Nagy Tamás
Gsz.: Horváth Gy. (56. p) Pest K. (72. p)
Sárga lap:
Berdó (85.p)
MATÁV SOPRON 0

Horváth T. 2,5
Bagoly 2
Lambulic 2,5
Pető Z. 2
Grósz 3
Lazic 2
Pintér Z. 3
Hanák 2,5
Baumgartner 3
Tóth M. 2
Sira 2,5
Baumgartner h. Balaskó 1, a szünetben, Hanák h. Cseke 61. p, Sira h. Bausz 71. p
Edző: Pintér Attila
Kiállítva: Balaskó (56. p)
28. p: Pető végzett el bedobást a hazai térfél közepénél a bal oldali vonal mellől. Hajítása egészen a 11-es pontig szállt, a pécsi védők nagy üggyel-bajjal szögletre mentettek a felugró Tóth Mihály és Bagoly elől.

31. p: Pest K. futott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből középre adta a labdát laposan, Mihalecz óriási helyzetben ügyetlen mozdulattal Petőt találta el a labdával, amely így az alapvonalon túlra jutott.

33. p: Erős végzett el szabadrúgást a vendégtérfél közepéről. Horváth Gy. felé ívelte a labdát, a pécsi csatár kapura fejelt, balszerencséjére Bagoly válláról szögletre pattant a labda.

46. p:
Mihalecz emelt a 16-oson belülre Horváth Gyulához, a csatár nem lőtt egyből, várt egy ütemet, Horváth T. rosszul mozdult ki kapujából, Pető pedig kétségbeesve fejelte haza a labdát. Már mindenki gólt kiáltott a lelátón, de a soproniak szerencséjére a labda elkerülte a jobb alsó sarkot.

Horváth Gyulának többször csak a hátát látták a soproniak.
56. p:
Balaskó a térfél közepétől végzett el szabadrúgást, ám a hazai védők kifejelték a labdát, melyet Mihalecz egyből a rosszul fölálló soproni védők között helyezkedő Horváth Gyulához emelt. A csatár egy „ügyetlennek tűnő" mozdulattal (az esethez közel ülő soproni nézők szerint kézzel) tette maga elé a labdát. Már éppen lövésre lendült a lába, amikor Balaskó visszahúzta Horváthot. Szarka játékvezető kinézett partjelzőjére, s mert látta, hogy kollégája szabálytalanságot jelez, ezért habozás nélkül a 11-es pontra mutatott. A büntető elvégzése előtt azonban még Balaskónak felmutatta a piros lapot. A labda mögé Horváth Gyula állt és jobbal laposan, a jobbra vetődő Horváth Tamást becsapva, a kapu közepébe lőtt. 1–0.

72. p: A jobb oldalon előretörő Sipost Bagoly teljesen fölöslegesen fellökte a 16-oson belül, Szarka játékvezető ezúttal is büntetőt ítélt a hazaiak javára. Most Pest K. volt a végrehajtó, aki nagy erővel, jobb lábbal félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. 2–0.
Ezúttal is szervezetten és fegyelmezetten futballozott a Sopron az első félidőben. Az újonc Pécs jobbára csak védekezett és gyors kontrákkal próbálkozott. El kell ismerni, a soproni mezőnyfölény ellenére a hazaiaknak voltak „helyzetecskéi". Nagy Tamás vezetőedző a szünetben átszervezte csapatát, följebb tolta az együttes védekezését, s a középpályán megszerzett labdákkal már hatékonyabbá vált a hazaiak támadójátéka.

Kényszerűségből ugyan, de Pintér Attila is átalakította csapatát. Baumgartner ugyanis megsérült, s helyére Balaskó Iván állt, s ettől kezdve már nem három csatárral, hanem Sira és Tóth Mihály mögött amolyan visszavont ékkel futballozott a Sopron. Talán az átszervezés eredménnyel is párosult volna, ezt már utólag nem lehet eldönteni, ugyanis a cserejátékost 16 percnyi játék után kiállította a játékvezető... Ezután büntetőből megszerezte a vezetést a Pécs, és a tíz emberre fogyatkozott Sopron már képtelen volt irányítani a játékot. Aztán jött a második büntető, s ez el is döntötte a három pont sorsát.

Hiába játszott jól az első félidőben a Matáv, mert a támadók ezúttal egyetlen valamirevaló helyzetet sem tudtak kidolgozni. Hozzá kell tenni, a valamivel taktikusabban, okosabban futballozó Pécs – ha büntetőkkel is de – megérdemelten nyerte meg a találkozót. A soproni szurkolók szerint ősszel Pécsett nyújtotta leggyengébb teljesítményét a Matáv.

Nagy Tamás:

– Az első félidőben megnehezítette dolgunkat a szervezetten és jól futballozó Sopron, aztán fordulás után változtattunk a szerkezeten, s ez eredményre vezetett.

Pintér Attila:

– Én hiszek a játékosaimnak, akik állítják, hogy a pécsiek első gólja előtt Horváth Gyula kézzel tette maga elé a labdát. Ettől függetlenül nem játszottunk úgy, mint korábban szoktunk. Sajnos több kulcsemberünk is gyengén teljesített. A tizenegyes és a kiállítás után már nem volt esélyünk a fordításra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Balaton FC az őszi tabella élén

A Balaton FC küzdelmes, de nem túl színvonalas mérkőzésen legyőzte a vendég Videotont, így Csertői… Tovább olvasom