Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Kétmillió forint hiányzott az ob-hez

Győr helyett Budapest ad otthont az azstalitenisz ob-nek, mert nem sikerült rá összeszedni a pénzt.

Eredetileg Győr adott volna otthont a hétvégén az asztalitenisz országos bajnokságnak, ám pénz hiányában a rangos versenyt a fővárosban rendezik. Horváth Tibor, a megyei asztalitenisz-szövetség elnöke elmondta: pénzhiány miatt kellett lemondaniuk a házigazdai szerepről.
„ Kétmillió forint kellett volna ahhoz, hogy meg tudjuk rendezni az ob-t. Sajnos ennyi pénz nem áll rendelkezésünkre, ezért ha fájó szívvel is, de vissza kellett lépnünk a rendezéstől. A bajnokságot így Budapesten rendezik meg."

Horváth hozzátette, a megyeszékhelyen hiányoznak a mecénások egy ilyen versenyhez, s bevallja, ő maga sem járt annyit a pénz után, amennyit kellett volna.
„ Tavaly az egyetemi-főiskolai világbajnokságra is úgy kellett »összekalapoznunk« a pénzt. Most nem volt energiám újra és újra végigjárni a cégeket. Ráadásul a sportág helyben ezer sebből vérzik, ezért úgy gondoltuk, ami pénz bejön, azt is inkább a megyei csapatok között osztjuk szét, nem pedig egy nagy versenyre fordítjuk. Még akkor sem, ha ezzel esetleg egy kicsit propagálhattuk volna a sportágat. Sajnos be kell látni, ez úgyis csak egy rövid időszakra szólt volna, hosszú távon nem profitáltunk volna belőle" – folytatta az elnök.

Felmerül a kérdés, vajon a városnak nem állt-e rendelkezésre ekkora keret, hogy ne kelljen lemondani a rendezést. Molnár Péter városi sportigazgató ezzel kapcsolatban a következőket mondta: „Bennünket senki sem keresett meg ez ügyben. Bevallom, most hallok arról először, hogy Győrött lett volna az ob. Utólag már nem igazán tudok mit tenni, ha előre szólnak a szervezők, biztosan lehetett volna erre találni valamilyen megoldást. Nagy kár érte, mert biztosan méltó házigazdája lehetett volna a város a rendezvénynek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétarcú győri együttesek

A betegségek és sérülések miatt többen is hiányoztak a győri együttesből. Vérten, Juhász és Bognár sem állhatott a szakvezetés rendelkezésére. Ennek ellenére három gyors győri góllal indult a találkozó, s úgy tűnt, sétagalopp lesz a mérkőzés. A folytatásban azonban igencsak hézagosan védekezett a hazai együttes, s a Kőbánya-Spartacus átvette a vezetést. Tovább olvasom