Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Kétezer gyermek rúgta a labdát

Az idén megalakulása ötéves évfordulóját ünnepli a Győr Városi Ovifoci Club. Az országban egyedülálló gyermeksportszervezet, amelynek foglalkozásain az öt év alatt 1948 kisgyermek ismerkedhetett meg a sportág alapjaival.
Jelenleg is 20 óvoda 22 csoportjában biztosít lehetőséget a rendszeres sportolásra, testedzésre. Jelenleg is csaknem 400 öt- és hatéves kislány és kisfiút foglalkoztat.

Az induláskor, 1999 októberétől az ETO FC nyújtott anyagi támogatást a gyermekklubnak. Sőt, a zöld-fehérek egykori győri szakmai igazgatója, Garami József az ovifociklub elnökségi tagjaként a foglalkozások anyagát, tematikáját is felügyelte. Garami és a klub társadalmi elnöke, Pálfalvi Gábor irányításával és az ETO utánpótlásedzőinek közreműködésével éveken át a kisgyermek felmérését is elvégezték az ETO-stadionban. A legügyesebbek a klub előkészítő csoportjához kerülhettek.
Anyagi gondok és Garami József távozása miatt később megszűnt az ETO FC támogatása. Szerencsére a győri önkormányzat a gyermekklub segítségére sietett.

Nemrégiben a Győr Városi Ovifoci Club elnöksége kis jubileumi házi ünnepséget rendezett, amelyen Pálfalvi Gábor társadalmi elnök értékelte az öt év eredményeit, külön köszönetet mondva Balogh József polgármesternek, Jungi Csaba korábbi alpolgármesternek, Wernerné Csordás Évának, az oktatási és kulturális bizottság elnökének, Olaszi Imre oktatási irodavezetőnek, Molnár Péter sportigazgatónak és nem utolsósorban a győri iskolák és óvodák vezetőinek a népszerű gyermekprogram támogatásáért. A jó hangulatú összejövetel végén Knausz Lászlóné, az ovifociklub ügyvezető elnöke és az elnökség tagjai valamennyi iskola és óvoda vezetőjének egy, a klub emblémájával díszített pólót és egy labdarúgót ábrázoló kis emlékszobrot adtak át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem utazik Tököli Kínába

A válogatott orvosa, Mohácsi doktor tüzetes orvosi vizsgálatot követően nem javasolta Tököli Attila… Tovább olvasom