Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Kétévente lenne VB?

A labdarúgóvilág jelenlegi rendjéhez képest komoly módosításokat javasolnak annak a tanulmánynak a készítői.

A labdarúgóvilág jelenlegi rendjéhez képest komoly módosításokat  javasolnak annak a tanulmánynak a készítői, melyet az úgynevezett  G14, a futball – ma már – 18 befolyásos klubját tömörítő szervezet rendelt meg egy holland tanácsadó cégtől.

A Financial Times hétfői számában közölt összegzés a Hypercube nevű társaság munkájából kiemeli, hogy a világ- és  Európa-bajnokságokat a jelenlegi néggyel szemben kétévente kellene megrendezni, míg a klubvilágbajnokságokat négyévente lenne célszerű lebonyolítani.
A javaslatcsomag központi eleme az a kitétel, mely szerint a EB-kre csak a gyengébb válogatottaknak kellene selejtezniük, így idő szabadulna fel, ezáltal pedig ki lehetne bővíteni a Bajnokok Ligáját. A BL-ben a jelenlegi 32 helyett 48 csapat venne részt, ennek folyományaként pedig nem 125, hanem 269 mérkőzésre kerülne sor. A módosítással akár 600 millió eurós éves összbevételre lehetne szert tenni.

A tanulmány készítői szerint a kibővített BL-sorozat akkor lenne kivitelezhető a kétévente megrendezendő EB-kkel, illetve vb-kkel párhuzamosan, ha a kvalifikációs rendszer jelenlegi rendszerét megváltoztatnák. A válogatottakat három csoportba sorolnák, az első divízió 16 csapata venne részt az első EB-n. A torna zárultával a négy legrosszabb együttes lecsúszna a második vonalba, ahonnan ugyanennyi felkerülne az elitbe. Hasonló lenne az átjárás a második és a harmadik osztály között is. Az EB első 12 csapata automatikusan részt vehetne Európa képviseletében a világbajnokságon. Az első vb-re ebben a rendszerben a javaslat szerint 2012-ben kerülne sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi Gábor nyolcadik

Talmácsi Gábor nyolcadik lett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság hatodik,… Tovább olvasom