Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Két vereség, azonos eredmény

Azonos eredménnyel szenvedett vereséget hazai pályán a két soproni férficsapat. Az Ászok-SMAFC csak hosszabbítás után kapott ki a Debrecentől.
S. Ászok- SMAFC 95 Debrecen 106 (23–24, 23–23, 20–27, 22–14, 7–18)

Sem McDaniel, sem Vilcinskas nem állt Vetési Imre rendelkezésére. Ezek után került a felnőttcsapat keretébe a 17 éves, 205 cm magas Pintér Mihály.

A nagy kedvvel kosarazó Walke szerezte az Ászok-SMAFC első hét pontját, majd Palotai is „besegített" neki a pontszerzésben. A negyed közepén négy ponttal ellépett ellenfelétől a Sopron. A negyed második felében Rawlins sziporkázott, két triplát is beemelt a zónára váltó debreceniek kosarába. A negyed vége azonban a vendégeké lett. Lee és Green villámjátékával hamar kihasználták, hogy megtört a hazaiak lendülete.

A második negyed első percei Walke kosarainak jegyében teltek, fordított is a soproni csapat. A második negyed – hasonlóan az elsőhöz – megint a vendégeknek sikerült jobban, s a maguk javára is fordították az állást.
Térfélcsere után Walke dobott egy triplát, majd Rawlins kétszer is remek betörés után tálalt ügyesen Sallay elé, aki biztos kézzel értékesítette a ziccereket. A harmadik negyed közepén úgy tűnt, elfáradtak a soproniak. A dobások kiperdültek, a Vadkakasok a negyed végéig Lee vezetésével nyolcpontos előnyt szereztek.

A zárószakasz Balogh triplájával indult, majd Sallay talált be Bukva mellett. Új erőre kapott az Ászok-SMAFC, Balogh triplájával fel is jött két pontra Vetési Imre együttese, ám Gémes kétszer is kritikus helyzetben dobott triplát. A soproni reményeket Rawlins tartotta életben, előbb zsákolt, majd triplájával újra két pontra zárkóztak fel a hazaiak. Ezután Lee tőle szokatlan módon kihagyott két büntetőt, Palotai pedig egyenlített, majd szabálytalankodott a soproni irányítóval szemben. Palotai – Lee-vel ellentétben – mindkétszer büntetett, így nyolc másodperccel a lefújás előtt már hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Az exsoproni Green azonban zsákolással egyenlített.

Következett a hosszabbítás, melynek az első fele roppant fordulatos volt, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A tartalékos soproni csapat helytállása azonban már csak három percig tartott, a ráadás második felében a Debrecen három idegenlégiósa eldöntötte a mérkőzést. A vereség ellenére a közönség vastapssal köszönte meg a játékosoknak a hősies helytállást egy, a soproninál lényegesen jobb képességű ellenféllel szemben.

SMAFC-Soproni Ászok–Vitai Eger Fekete Sasok 95–106 (24–31, 23–28, 20–27, 28–20)

Sopron, NB I B-s férfimérkőzés, 200 néző. V.: Németh, Dombai.
Sopron: Posch 11/3, PETHP 20/18, BALOGH 30, Körtélyesi 12, GOMBÁS 9. Cs.: Bálint 10, Karácsonyi 3, Gáva, Erdősi. Edző: Patkós Zoltán.
Az Eger legjobb dobói: Mitchell 25/15, Praznovinszky 22, Ughy 16/6, Hartvich 16.

A soproniak a játékidő nagy részében egyenrangú ellenfelei voltak a veretlen listavezetőnek és élvezetes, látványos meccset játszottak ellene.
Patkós Zoltán: – Többet is kihozhattunk volna ebből a meccsből, de összességében a nagyobb tudás ellenfelünk javára döntött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyenge kezdés után javulás

Kapuváron segített az edzőcsere. Kovács Lajos eredményesebbé tette a csapatot. Tavaszra erősítések… Tovább olvasom