Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Két tehetség egy családból

Gál Bencéről a szakemberek azt állítják, hogy a Győri ETO FC egyik legtehetségesebb labdarúgója.

A Győri ETO utánpótláscsapataiból már évekkel ezelőtt kitűnt egy ördöngösen cselező szőke kiskamasz, aki a korosztályos tornákon szinte számolatlanul ontotta a gólokat. A hozzáértők szerint is óriási tehetség azóta felnőtt fiatalember lett, s nemrég visszatért Győrbe, igaz, egyelőre még nem az első számú, hanem a klub úgynevezett árnyékcsapatában bontogatja szárnyait. Gál Bence itt együtt futballozik a szintén tehetséges és rendkívül jó testfelépítésű testvérével.

Sport mellett tanulnak

Gál András jó fél fejjel magasabb bátyjánál, kimondottan a támadásokban jeleskedik, most még az Apor-iskola tanulója, s a jogi egyetemre készül.

„ Apu mindig hangsúlyozta, fontos, hogy a sport mellett a tanulást se hanyagoljuk el, mert bármikor közbejöhet valami, ami kettétörheti pályafutásunkat. Azt hiszem, az természetes, hogy testvérem és köztem sosem volt rivalizálás, ahol tudtuk, segítettük egymást. Célunk, hogy minél előbb bemutatkozhassunk a magyar élvonalban, s ha mondjuk ez egy mérkőzésen sikerülne nekünk, akkor az már csak hab lenne azon a bizonyos tortán" – mondta a 19 esztendős futballista.
A másfél évvel idősebb Bence kétéves kitérő után tért vissza a Rába partjára.

„ Budapesten a Testnevelési Egyetem rekreációs testnevelő szakán tanulok, s amikor odakerültem, kötelező volt az iskola színeiben futballoznom a Pest megyei bajnokságban. Ez rendkívül rosszul jött, mert ebben az osztályban semmit sem fejlődtem. Végül sikerült elintézni, hogy ha már a fővárosban vagyok, az Újpest tartalékcsapatában játszhassak. Nemrég pedig úgy döntöttünk, hogy mégis inkább hazajövök, az ETO játékosa leszek és levelezőn fejezem be az egyetemet" – említette a nemrég az U20-as korosztályos válogatottban is bemutatkozó labdarúgó.

Apai örökség a foci szeretete

Minden bizonnyal nem véletlen a Gál testvérek labdarúgás iránt érzett vonzalma, hiszen a dombóvári születésű családfő, Gál Miklós is a futball szerelmese. Volt rá példa, hogy a gyerekekkel együtt – hogy jó futballt láthassanak – Grazba BL-mérkőzésekre is elutaztak.
„ Már a gimnáziumban is fociztam, később Pécsett a PEAC színeiben rúgtam a labdát – mesélte az egyébként ügyvédként praktizáló édesapa. – Valószínű, tőlem örökölték a srácok a labdarúgás szeretetét, akik óvodáskoruk óta fociznak. Természetes volt, hogy amikor nagyobbak lettek, az ETO-hoz és felkészült edzőkhöz, köztük Birta Gáborhoz kerültek."

Egy hét az Arsenalnál

A szakemberek Bencét ítélték tehetségesebbnek, volt úgy, a Budapest-bajnokságban induló győri csapatban 25 mérkőzésen 68(!) gólt lőtt a szőke támadó. Nem véletlen, hogy külföldön is felfigyeltek a magyar játékosra.

„ Régebben azt gondoltam, hogy amikor Bence már ennyi idős lesz, talán majd a Real Madrid vagy más neves együttes soraiban szerepel. Korábban egy hetet edzett az Arsenalnál, egy spanyol másodosztályú csapatnál, valamint az FC Zürichtől is kapott ajánlatot, de mindig közbejött valamilyen sérülés, betegség, elfoglaltság, ami megakadályozta a váltást. Persze még most sincs késő, hiszen fiatal és érzek benne annyi tehetséget, kitartást, hogy nemsokára meghatározó szerepet tölthessen be magyar vagy akár nemzetközi viszonylatban."

Az édesapa hozzátette, büszke, hogy fiai az ETO-ban játszhatnak: „Úgy tűnik, a győri klubnál kezd körvonalazódni valami, a csapatnál odafigyelnek az utánpótlás-nevelésre, nem véletlen, hogy nem tartalék-, hanem árnyékcsapatnak nevezik a közvetlen utánpótlást."
Érdekesség, hogy a fiatalok találkozóira nem az egész család látogat ki.
„ Korábban természetesen a feleségem is kijárt a gyerekek mérkőzéseire, de a két legutóbbi alkalommal Bence pont akkor, amikor édesanyja is a helyszínen figyelte, komolyabb sérülést, kéztörést szenvedett. Azóta babonából nem jön ki velünk, bár remélem, ha majd a nagycsapatban játszanak, ismét ott lesz a lelátón. Bevallom, szívesen megvenném neki is a belépőt..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenesei ismétlésre készül

A magyar válogatott négygólos győzelmet aratott a máltai nemzeti tizenegy ellen. Tovább olvasom