Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 8°C | 15°C Még több cikk.

Két olimpikon távozik győrből az athéni játékok évében

Szeglet Zsolt és Petráhn Barbara, a Győri Dózsa SE két olimpikon atlétája – remek 400-as futók – elszerződött Győrből és ettől az évtől már más-más városnak szállítják az olimpiai pontokat.

Szeglet Zsolt
Szeglet Zsolt, aki biztos induló a március eleji budapesti fedett pályás világbajnokságon, s már megszerezte a részvételi kvótát az idei athéni olimpiai játékokra is, még az Egyesült Államokban tartózkodik továbbképzésen. Készséggel válaszolt érdeklődésünkre, kicsit szomorúan nyugtázva, hogy valóban kénytelen volt elhagyni nevelőegyesületét.

– Sajnálom, hogy el kellett jönnöm a klubtól, több szempontból is – nyilatkozta.
– Először is, a Győri Dózsában kezdtem el atletizálni, és eddigi sikereim jó részét is ott értem el. Másrészt pedig szeretem Győrt, és annak ellenére, hogy ezentúl egy másik klub, a Szolnoki MÁV színeiben fogok versenyezni, továbbra is Győrben szeretnék élni. Igazából a probléma az anyagiakban gyökerezett. Tudom, hogy Magyarországon az atlétika nem tartozik a legjobban kereső sportágak közé, de nem is akartam milliókat keresni, főleg nem a klubomtól. Csupán annyit, amennyiből abban a három hónapban, amikor nyaranta otthon vagyok, nyugodtan tudok készülni a versenyekre. Sajnos a Dózsa ezt még megígérni sem tudta, és ismerve az anyagi helyzetet, az egyesületre nem is nagyon neheztelhettem ezért.

Az ő részükről úgy érzem, mindent megtettek értem. Így aztán körbekérdeztem néhány klubot a lehetőségekről és a Szolnoki MÁV tett egy ajánlatot, amit végül elfogadtam. Az egyetlen dolog, ami bántott vagy inkább csak kicsit rosszulesett, hogy a váro s igazából nem állt mellém, pontosan mellénk. Amíg máshol, mint például Pécsett, Szolnokon, Debrecenben, Zalaegerszegen valósággal vadásszák a lehetséges olimpikonokat és próbálják őket mindenáron megtartani, addig Győrben igazából nem volt kihez fordulnom. Azért szeretnék ezúton is köszönetet mondani mindenkinek, aki bármit is tett vagy akár csak szorított értem Győrben, de mindenekelőtt edzőmnek, Jakab Erzsébetnek.

Petráhn Barbara már tavaly nyáron hazatért az Egyesült Államokban végzett tanulmányairól, s amint annak idején lapunknak nyilatkozva elmondta, azt szerette volna elérni, hogy támogatást nyerjen az athéni olimpiára való felkészülésében. Mivel Győrött, a Győri Dózsánál kezdte a sportolást, jószerével minden ehhez a városhoz köti, magától értetődően ugyanitt szerette volna folytatni, ám sehogyan sem akart kialakulni az a háttér, ami a rendszeres sportolás, az edzések és versenyek mellett a napi megélhetést biztosította volna. Mert amint kijelentette, hobbiszinten ma már nem lehet olimpiai részvételt kiharcolni. Próbálkozásait nem kísérte siker, mint mondta, a szövetség elnöke, Palla Dénes, valamint a klubelnök, Sillai László több kísérletet tett, hogy segítsen rajta, de más nem akadt, aki marasztalta volna, legfeljebb nem gördítettek akadályt eltávozása elé.

Zalaegerszegről pedig már régen hívták, ott megvoltak rá a feltételek, hogy an yagiakkal segítsék az atléta felkészülését. Így hát ez évtől Petráhn Barbara a Royal Speed ZAC atlétája. Edzéseit továbbra is részben Pesten, másrészt Győrben végzi az Egyesült Államokból kapott edzésterv szerint, de ha szüksége van rá, nevelőedzője, Bognár János segít neki. Nagyon reméli, hogy legalább a női 4x400-as váltóban rajthoz állhat Budapesten a márciusi vb-n, s ugyancsak ott lesz Athénban az olimpiai játékok atlétikai versenyein.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milan-vereség az Olasz kupa elődöntőjében

Meglepetésre hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a BL-győztes és a bajnokságban éllovas AC… Tovább olvasom