Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Két meccsre a száz százaléktól

Kézilabda - A vártnál kicsit nehezebbengyőzött az Audi-ETO a Debrecen ellen, melynek elsődleges oka a zöld-fehérek gyengébb védekezése volt. Az tény, hogy a találkozó előtt többen is sérüléssel bajlódtak, így csak az utolsó pillanatban döntött Konkoly Csaba, a hazaiak edzője arról, hogy a Görbicz, Djokic, Deáki és Drávai négyesből ki legyen a ki
maradó. Végül utóbbira esett a választás. Nyilatkozatok.

Nyilatkozatok

Konkoly Csaba: – Az utolsó pillanatig megküzdöttünk a bajnoki cím visszaszerzéséért. Küzdelemből jelesre vizsgázott a csapat. Ezen a mérkőzésen puhább volt a védekezésünk, szerencsére a végére azért összeállt a támadójátékunk.

Bakos István, az Audi-ETO másod- és kapusedzője: – Méltón zártuk az évet a bajnoki cím visszahódításával. A gárda mindent megtett minden szinten, s meggyőződésem, hogy a Bajnokok Ligájában is a legjobb volt. A sport azonban már csak ilyen, a vereség is benne van a játékban. Hozzáteszem, több mint negyven meccset játszottak a lányok a szezonban, s mindössze háromszor kaptak ki. Ez mindenképpen erőt kell hogy adjon a folytatásra.

Vérten Orsolya védekezésben és támadásban is biztos pont volt a szezon alatt a csapat bal szélén: – Örülök, hogy újra megnyertük a bajnokságot. A nehéz helyzetben is fel tudott állni a csapat a padlóról.

Görbicz Anita ezúttal ott volt a keretben, ám végül nem küldte őt pályára az edzője: – Gratulálok a csapatnak a bajnokság megnyeréséhez. Azért remélem, az utolsó két fordulóban pályára tudok lépni, hogy játékkal búcsúzzak a szép idénytől.

Pálinger Katalin a szezon során az egyik legmegbízhatóbb teljesítményt nyújtotta: – Sok sebből véreztünk, de sikerült összekapnunk magunkat, s a jól játszó Debrecen ellen begyűjtöttük a két pontot. Ez volt egyébként a negyedik bajnoki címem.

Tomori Zsuzsanna fiatalkora ellenére is hamar meghatározó játékosává vált a zöld-fehéreknek: – Nagyon örülök, hogy a Magyar Kupa után a bajnokságot is megnyertük. Hozzáteszem, így a szezon vége felé már nagyon fáradtak vagyunk.

Herr Orsolya nagyszerűen oldotta meg a kapusposztot Pálingerrel, a Debrecen ellen is több bravúrt bemutatott a becserélését követően: – Nehezebben ment most a játék, de a végén összeszedtük magunkat, s mi örülhettünk. Nagyon örülök az újabb bajnoki címnek.

Hornyák Ágnes védekezésben alapember volt, s támadásban is sokat segített csapatán: – Az utolsó hetekben már nagyon kevesen voltunk, rendkívül fárasztó szezon után vagyunk. Örülök első bajnoki címemnek, s annak, hogy az utolsó két fordulóban már minden tét nélkül játszhatunk, s talán lesz arra mód, hogy egy kicsit lazítsunk. Persze a hibátlan mérleget szem előtt tartjuk.

Aurelia Bradeanu a Debrecen ellen egyértelműen a mezőny legjobbja volt, mint ahogyan a szezonban is a csapat egyik legjobb, legmegbízhatóbb teljesítményét nyújtotta: – Harmadszor vagyok bajnok a győriekkel, korábban Romániában is ahol játszottam, egy-két bajnokságot leszámítva mindig aranyéremnek örülhettem. A mostani meccsen egy kicsit sokat hibáztunk védekezésben, az ellentámadások lehetőségét nem tudtuk kihasználni. Szerencsére a hajrában a Debrecen támadójátékának hibáit kihasználtuk, elhúztunk három góllal, s ekkor Herr Orsi is fontos labdákat fogott.

Skaliczky László: – Jó mérkőzésre késztettük a győrieket, ehhez gratulálok csapatomnak. Az ETO-nak pedig azért, mert megnyerte a bajnokságot.


A mérkőzés
60. perc: Passzív játék miatt elveszik a bírók a labdát az ETO-tól. A Debrecen nem tud élni a lehetőséggel, egy átlövést Herr véd. Spiridon és Csáki is gólt szerez. 33-31 a vége. Két fordulóval a bajnokság befejezése előtt aranyérmes a Győri Audi ETO KC!

59. perc: Továbbra is kettővel vezet a Győr. Konkoly Csaba időt kér. A támadási variációt Bradeanu fejezheti be.

58. perc: Újabb gólok itt is- ott is. Két perccel a vége előtt Benyáts hetesből belövi a DVSC 30. gólját. 32-30.

55.perc: Aurelia Bradeanu a 13. gólját lőtte: 31-29. Újra nyitott védekezés a hazai csapatnál, ebből labdaszerzés, majd egy elrontott támadás következett.

53. perc: Semmi sem dőlt el. Az utolsó találatot Nagy Ivett szerezte, így a vendégek feljöttek egy gólra: 30-29. Izgalmas lehet a vége.

50. perc: Zsinórban négy gólt szerez az ETO. Skalicki mester időt kér, csapata pedig egy Temes-találattal életben tartja a vendégek győzelmi reményeit: 29-27.

48. perc: Hosszú idő után ismét a Győrnél az előny. Bradeanu, majd Hornyág góljaival 28-26. A hazaiak emberelőnyben játszanak a következő két percben.

42. perc: Az ETO fut az eredmény után. Bradeanu és Mravikova találata kell az egyenlítéshez. 24-24.

Audi-ETO-Debrecen kézilabdamérkőzés - Fotó: Krizsán Csaba38. perc: Védekezést vált az ETO. A hatos fal helyett 5-1-es nyitott védekezést játszik a csapat. Spiridon helyett Kovacsics Anikó a kilépő ember. Ez sem segít: Szűcs emelkedik magasra, újra vezet a vendégcsapat. 21-22.

33. perc: Skaliczki László lányai újra összeszedik magukat, és tartják a lépést az ETO-val, elsősorban Latakaite-nek köszönhetően. 18-18.

31. perc: Elkezdődött a második félidő. A támadó összeállításunk nem változott: Pálinger- Mravikova, Hornyák, Spiridon, Tomori, Bradeanu, Vérten a pályán. Az első gólt az ETO szerzi, Hornyák talál be.

28. perc: Támadásban a Mravikova, Hornyák, Bradeanu, Spiridon, Tomori, Vérten hatos a pályán. Egy szépen végigvezetett akció gólt ér: Bradeanu a negyedik találatát szerzi 15-14. A DVSC lerohanásból egyenlít. 15-15. Ezzel ér véget az első félidő.

26. perc: Újra felváltott góleső: Hazai vezetés után az ex-győri Temes harcol ki hetest. Ezt Benyáts értékesíti. Tomori újra betalál. 14-13.

25. perc: Tomorit terítették le a keményen játszó Debreceniek. A válogatott átlövőt ápolni kell, majd éppen az ő találatával hozza újra egálra a meccset az ETO. 12-12.

23. perc: A Debrecen egyetlen kapust nevezett a meccsre, hiszen Triffa és Voroscova nem edzett a héten. Az őket helyettesítő Kiss Éva bravúrokat mutat be. A támadásból előbb egyenlít, majd a vezetést is átveszi a vendég együttes: 11-12.

21.perc: Konkoly kérése nem teljesül. Szűcsre senki sem figyel, máris vezet a DVSC: 9-10. Bradeanu nem sokkal később egyenlít, majd ad egy tanítani való gólpasszt Hornyáknak. Újra az ETO-nál az előny: 11-10. Skaliczki László is leteszi az asztala az időkétő táblát, és hangos szóval próbálja helyrerázni csapatát.

Fotó: Krizsán Csaba


18. perc: Egyenlít a Debrecen. A csapattól az idény végén távozó Szűcs Gabriella lő gyönyörű átlövés gólt. 9-9. Konkoly Csaba időt kér. Arra figyelmezteti a lányokat, hogy bátran ütközzenek a DVSC átlövőivel.

16. perc: Felváltva esnek a gólok a mérkőzésen. A csapatok inkább támadásban alkotnak maradandót. Az eddigi utolsó találatot Benyáts szerzi, a DVSC az ETO nyakában. Egy gól a különbség. 9-8.

13. perc: Bradeanu megszerzi első találatát. 7-4. Benyáts büntetőből csökkenti a különbséget. 7-5.

8. perc: Nagy Ivett lendületben. Az egykori válogatott szélső találatával egyenlít a Loki: 4-4. A Győr nem hagyja annyiban. Remekül játszuk a lerohanást: Vérten góljával már kettővel vezetünk 6-4.

5. perc: Vérten szerez vezetést az ETO-nak. Szűcs rögtön egyenlít. Mravikova dupláz. Erre Nagy Ivett válaszol. 3-2-

1. perc: A Debrecen kezdte a meccset. Az ETO Pálinger- Mravikova, Hornyák, Spiridon, Tomori, Bradeanu, Vérten összeállításban védekezik.

A DVSC a papírforma szerint az utolsó csapat az ellenfelek sorában, amely megakadályozhatja ebben az ETO-t.A forduló rangadóján csaknem telt ház fogadja a lányokat a Magvassy Sportcsarnokban.

Konkoly Csaba együttesében ott lesz a könyöksérüléséből felépült Vérten Orsolya, valamint Tomori Zsuzsanna is. Görbicz Anita elkezdte a többiekkel a bemelegítést, de még nem lehet tudni, hogy vállalja-e a játékot.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Vasárnap 18 órakor a Debrecent fogadja az Audi-ETO csapata (tv: Sport 1 – élő). Amennyiben győz a győri gárda, akkor megnyeri a magyar bajnokságot.

„Természetesen ebben a szellemben készülünk, no meg azért is lenne fontos a sikerünk, mert ezzel újabb lépést tehetünk afelé, hogy százszázalékosan nyerjük meg a bajnokságot. Könnyű dolgunk nem lesz, mert a Debrecen az idei szezonban talán most játszik a legösszeszedettebben, jobban, mint a bajnokság elején. Ennek ellenére azért kisebb hullámvölgyek akadnak a játékukban, s ahogyan a fehérváriak ellen, úgy most is mindent megteszünk azért, hogy ezt a szakaszt ellenfelünknél kitoljuk. A Fehérép ellen amíg uralni kellett a játékot, addig hatékony volt a védekezés, s a támadójáték is jól működött.

A fiatalok is jól oldották meg a rájuk bízott feladatot, Horváth Bernadett szereplése üde színfoltot jelentett. Kisebb szépséghiba, hogy több ziccer kimaradt, ez a magyar mezőnyben legtöbbször nem végzetes, de nem árt azért odafigyelni erre"
– mondta a győriek szakvezetője, aki hozzátette: nem a legjobb előjelekkel készülnek a találkozóra.

A győriek válogatott balszélsőjének, Vérten Orsolyának a játéka erősen kérdéses a Debrecen ellen. Fotó: Kisalföld-archívum
A győriek válogatott balszélsőjének, Vérten Orsolyának a játéka erősen kérdéses a Debrecen ellen. Fotó: Kisalföld-archívum

„Kis túlzással lassan elfogyunk. Görbicz Anita még biztos nem játszik. Ezt lelkileg láthatóan nagyon nehezen viseli, de gondolni kell a közeli és távolabbi jövőre is. Sajnos Fehérváron Vérten Orsolya egy lökés után a bal könyökére esett, bevérzett, játéka kérdéses. Tomori Zsuzsa bokája is kifordult, az ő további szerepeltetését nem kockáztattam, szerencsére Deáki Dóra kiválóan pótolta.

Ana Djokic viszont, úgy fest, visszatérhet, szükség is lesz az ő csupa szív játékára" – folytatta Konkoly Csaba.

Vanyus Attila elnök a mérkőzéssel kapcsolatban elmondta: tisztában vannak azzal, hogy siker esetén aranyérmes lesz a gárda, ám a bajnoki címet nem most, hanem a május 25-i, Hódmezővásárhely utáni hazai találkozó után ünneplik meg. Bízik benne, hibátlanul zárja a szezont a csapat. Ilyenre egyébként éppen tíz éve volt példa: az 1997/98-as pontvadászatban a Dunaferr mind a huszonhat meccsét megnyerve lett első.

Postnova: nem
Most már biztosra vehető, hogy a következő szezontól nem lesz az Audi-ETO játékosa Ludmilla Postnova. Az orosz Lada Togliatti kétszeres világbajnokával ugyan komoly tárgyalásokat folytatott a klubvezetés, ám az átlövő végül a győriek nagyon előnyös ajánlatára nemet mondott.
Vanyus Attila elnök elmondta: természetesen nem tettek le arról, hogy egy igazi klasszist igazoljanak, emellett figyelik a hazai és nemzetközi tehetségeket. A jövő héten a szakemberek szerint egy rendkívül ígéretes pályafutás előtt álló fiatal jobbkezes átlövő érkezik próbajátékra a zöld-fehérekhez.

Olvasóink írták

 • 7. Pálinger Fan 2008. május 13. 20:38
  „Csak gratulálni tudok a csapatnak, és ÉN kérek elnézést a Pálinger Katit szidalmazó, napellenzős, nem sportbaráthoz méltó viselkedést tanusító emberek nevében! Világklasszis kapus, csak köszönettel tartozunk Neki!
  Herr Orsival ketten verhetetlen kapus-duót alakítanak! Vajon miért szerepelnek a válogatott keretben is???
  ---> Mondjuk ki közösen: ők a legjobbak!
  CSAK AZ ETO :-)))))”
 • 6. NEM GÖRBE ELLEN! 2008. május 12. 14:25
  „MAJORISTVÁN!GŐRBE NÉLKÜL NYERTEK A BL-BE!!!!VELE VISZONT NEM VEGYÉTEK TUDOMÁSUL HOGY EZ NEM GÖRBE KC HANEM ETO!SZERINTEM A CSAPATNAK ELEGE VAN ABBOL HOGY MINDENKI CSAK GÖRBÉZIK!HA JÓT CSINÁL MINDENKI BEÉLVEZ DE A SOK ELADOTT LABDÁRÓL SENKI NEM BESZÉL!!LÁSD A VILÁG VERSENYEK VÉGJÁTÉKAIT!EZZEL NEM AZT MONDOM,HOGY NEM JÓ JÁTÉKOS CSAK ELEGEM VAN A SOK VAK ELFOGULTBÓL!GÖRBE DOB 8GÓLT 5HETESBŐL BRADEANU TÖBBET AKCIÓBOL MÉG IS GÖRBÉÉK NYERTEK IRJA AZ ÚJSÁG!BL DÖNTŐBE JUTÁST IS VÉGIG SÁNTIKÁLTA EMBER HÁTRÁNYBA JÁTSZOTT VÉGIG GYŐR!HAJRÁ CSAPAT!SZÉP VOLT LÁNYOK!”
 • 5. ejnye-bejnye 2008. május 12. 06:57
  „Tibti hozzászólásán kívül a többi hozzászólás méltatlan ahhoz a sikerhez amit ez a CSAPAT - hangsúlyozom CSAPAT - ért el. Magyar Kupa győzelem, Bajnokok ligája négy közé jutás, két fordulóval a vége előtt MAGYAR BAJNOK. Ezt sem Konkoly Csaba nélkül, sem Görbicz Anita nélkül, sem a CSAPAT nélkül nem ment volna.
  A gratulációnak van most helye, nem az ilyen primitiv hozzászólásoknak. Remélem lesz bennetek annyi, hogy bocsánatot kértek a CSAPAT-tól.
  Hajrá a 100 %-os bajnoki címért.
  Csak az ETOOOOOO!!!!!!!!!!!”
 • 4. bekérdező 2008. május 12. 06:29
  „majorosistvan:
  te beteg vagy! csak nem erre az anti-nőre vered otthon a makkost??? :)))”
 • 3. Tibti 2008. május 11. 20:57
  „Szép volt lányok!!! Görbének jobbulást!”
 • 2. majorosistvan 2008. május 10. 15:48
  „Bocsánat, de felindúlásomban irtam, mert ugy éreztem, hogy
  Konkoly Cs. leértékeli a "LOKIT"! ,ezért nem játszatja GÖRBÉT!
  "Lelkileg nagyon nehezen viseli" ezt az intézkedését Csabának!
  Megértem, de nem bisztos, hogy igaza van Csabának! Ha valóban
  olymódon sérült Görbe, hogy még nem birja a terhelést akkor
  gaza van . Akkor is ott ültetném a kispadon mindenre "felkészitve"
  Hajrá ETO hajrá GÖRBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. majorosistvan 2008. május 10. 10:37
  „Én a Görbe helyében soha nem játszanék Győrött!!!!!!!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három győri a milánói EB-n

Kajak-kenu - Kammerer Zoltán, Benkő Zoltán és Kadler Viktor személyében a Győri VSE-t három… Tovább olvasom