Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Két legyet egy csapásra

Nagy János két legyet üthet egy csapásra. A győri származású ökölvívó Tapolcán megvédhet és meg is szerezhet egy kisvilágbajnoki címet.

Február 21-én Tapolca ad otthont a Félix Promotion „Dupla vagy semmi" elnevezésű gálájának, melynek keretében a győri Nagy János a bolgár Kirkor Kirkorov ellen védheti meg WBO-kisvilágbajnoki címét és egyben derekára csatolhatja a WBA hasonló értékű övét is.

Csonttörő tavaly az argentin Julio Pablo Chacón ellen vitatható körülmények között győzött, hiszen az ellenfél – mélyütés miatt – a ringben és azon kívül is vitatta a magyar győzelmét. A felek végül lehiggadtak, s megegyeztek, így Nagy János most kötelek közé léphet, hogy bebizonyítsa, nem érdemtelenül ő a WBO jelenlegi kisvilágbajnoka. A másik cím jelenleg betöltetlen, de a két szervezet megállapodása értelmében a tapolcai gálán elkel a WBA öve is.

– Rendben van a taj-kártyája?
– Természetesen igen, bár remélem, ellenfelemnek nagyobb szüksége lesz rá – válaszol nevetve Nagy János.

A reklámokban azért úgy tűnik, Kirkor Kirkorov sem tart rá túl nagy igényt.
– Láttam én is, hogy összegyűri, s elüti, de valójában nem ez a lényeg. A tévések még a Chacón-meccs előtt találták ki ezt a reklámot, hogy ezzel is színesítsék és feldobják a mérkőzést. Úgy fest, olyannyira bevált, hogy ezen a vonalon haladnak tovább. Nekem egyébként tetszik, s ezt tapasztalom a környezetemben is.

– A szilveszteri Irigy Hónaljmirigy-paródiát is ugyanígy fogadta?
– Nem volt vele semmi gondom. Szeretem az együttest, s az a műsoruk is jól sikerült. Egyáltalán nem zavart, hogy én lettem a céltábla, sőt, kifejezetten jólesett, hogy foglalkoztak velem.

– Mennyire zavarja egyébként a média fokozottabb figyelme?
– Amíg az edzésekkel nem ütközik a tévészereplés, addig egyáltalán nem zavar. Hozzáteszem, hogy a boksz összességében annyira periférián volt korábban, s talán van még most is, hogy meg kell becsülni, ha vannak, akik érdekesnek találják azt, amit csinálunk.

– Bő másfél héttel a nagyon fontos meccs előtt milyen állapotban érzi magát?
– A munka nagy részén már túl vagyok, a hátralévő időszakban rövidebb, de jóval pörgősebb tréningekre kerül sor. Ez a néhány nap ad alkalmat az utolsó simítások elvégzésére, hogy erőben és koncentrációban is százszázalékosan léphessek szorítóba jövő szombaton.

– Az ellenfélről milyen ismeretekkel rendelkezik?
– Két meccsét is láttam videóról. Ez alapján nagyon kellemetlen stílusú ellenfélnek ismertem meg, akinek remek a lábmunkája, emellett pedig hol jobb-, hol pedig balkezes alapállásból öklözik. A mérkőzés közben többször szokott váltani, ekkor talán „el lehet kapni", bár hozzáteszem, mindkét helyzetből ugyanolyan színvonalon bokszol, így nem lesz könnyű dolgom.

– Ha minden jól megy, akkor jövő szombaton két kisvilágbajnoki övvel lehet gazdagabb. Mi a következő lépcsőfok?
– Előbb legyen meg ez, aztán ráérünk ezen gondolkodni. Eddig is mindig csak az előttem álló feladatra koncentráltam, most sem szeretnék ezen változtatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegenben sehogy sem megy

Marc-Körmend Soproni Ászok-SMAFC 104 81 (32–22, 30–12, 18–25, 24–22)… Tovább olvasom