Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Két legyet egy csapásra

Bár kétségtelen tény, hogy a ma kezdődő rövid pályás úszó EB-re azért utazik ekkora létszámú magyar válogatott, mert az eredményes részvétel nagyban növelheti esélyünket a 2006-os kontinensbajnokság megrendezésére; a diplomácián túl azért Riesa érmekkel kecsegtető bizonyítási lehetőség is úszóink számára.
A németországi Riesában csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a rövid pályás úszó Európa-bajnokság, amelyre soha nem látott létszámú magyar delegáció utazik. Az ok nyilvánvaló: Magyarország is pályázik (Hollandia és Szlovénia mellett) a 2006-os úszó EB megrendezésére, a döntést pedig épp Németországban hozzák meg a rövid pályás kontinensviadal alatt. A Magyar Úszószövetség abban reménykedik, hogy egy sikeres szereplés nagyban növeli ázsiónkat és pályázatunk értékét, így győzelmet könyvelhet el a medencében, s a vízen kívül is.

Az esély erre nem is kicsi, elég csak abból kiindulni, hogy a fél évvel ezelőtti berlini EB-n öt ezüstöt nyert Risztov Éva is elutazott Riesába. Mindenki tőle várja a legtöbb érmet – természetesen aranyat is –, hiszen a spartacusos lány a 25 méteres medencében éppoly jó, mint az 50-esben. Nem úgy Kovács Ági, akinek már a berlini EB sem úgy sikerült, ahogy szerette volna, a rajtokkal és a fordulókkal ráadásul a 25-ös medencében még több problémája lehet. Egy csúcsformában lévő Kovácsnál ez még kevés fejfájást okozna, az álmatlanság oka jelenleg a svéd Emma Igelström, aki néhány napja 200 méter mellen döntötte meg az Európa-csúcsot a rövid pályás Világkupa-fordulón. Kovács mindenesetre bizakodó, hiszen egy hete Texasban a vegyes váltó tagjaként nagyon jó időt (1.01,46-ot) repesztett 100 mellen.

Éremesélyes a férfiak közül Kerékjártó Tamás, aki Minneapolisban (igaz, nagymedencés bajnokságon) egy hete megnyerte a 200 méteres vegyes úszást, 400-on pedig második lett. Ne feledjük azonban másik vegyes úszónkat, Batházi Istvánt se, aki a berlini EB-n ezüstöt nyert 400 méteren. A pillangóspecialista Gáspár Zsolt rövid pályán kifejezetten eredményes, a dobogó nála is lehetséges. Zubor Attila 100 gyorson a világ élvonalába verekedte magát, a berlini 5. hely után akár előbbre is léphet. A reményekből egyelőre ennyit: mától 36 versenyszámból 23-ban érdekeltek leszünk, s tíz magyar versenyző akár csodát is tehet Riesában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszivárogtatták a 2008-as foci-Eb helyszínét?

Ausztria és Svájc nyeri el a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát. Ezt Vjacseszlav… Tovább olvasom