Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Két legyet egy csapásra

Az élet néha egy-egy interjú kapcsán is produkál különös dolgokat. Mint a Matáv Sopron szurkolói ankétja után a távközlési klub legújabb, a hét elején szerződtetett labdarúgójával, Jozef Majorossal készült beszélgetés.

Majoros fordulata

A Debrecenből szinte pillanatok alatt Sopronba került szlovák középpályás annak idején, az előző bajnokság alapszakaszának első körében Debrecenben betalált a Matáv kapujába. Az a gól három pontot ért a Lokinak. A történet így is érdekes, de az interjú kapcsán az teszi igazán pikánssá, hogy akkor a soproniak kapujában a Majorossal készült interjú elkészítésében segédkező Horváth Tamás, a soproni gárda „szlovák szakfordítója" állt.

– Úgy tűnt, Debrecenben minden rendben van velem, az új edző, Szentes Lázár azt mondta, számít rám – válaszolta Majoros. – Erre a múlt pénteken a vezetők szóltak: nem kellek. Elég váratlanul ért, azok után, hogy csaknem egy hónapig készültem a csapattal. Megkérdeztem, meddig van átigazolási időszak, kiderült, hogy hétfőig. Tulajdonképpen a menedzseremnek köszönhetem, hogy újra van csapatom, ő tudta, hogy a Sopron olyan típusú futballistát keres, mint amilyen én vagyok, és ettől kezdve minden gyorsan ment. Talán annak is lehetett szerepe a leigazolásomban, hogy a soproniak ellen mindig jól ment a játék.
– Korábban futballozott már Szlovákiában, Csehországban és Görögországban is. Gondolom, jó pár világsztárral futballozott együtt. Kikkel?
– Az igazán neves futballistákkal, világsztárokkal leginkább ellenfélként találkoztam. Itt említhetném Nedvedet, Lokvencet vagy éppen Bergert.
– Milyenek az első benyomásai itt, Sopronban?
– Alig egy-két napja vagyok itt, egyelőre örülök neki, hogy van csapatom, és annak is, hogy nem kerültem teljesen ismeretlen társaságba, hiszen a két szlovák játékost, Orabinecet és Prazenicát régebbről ismerem. Azt még nem tudom, mennyi lehetőséget kapok a
soproni csapatban, de remélem, nem bánják meg sem a vezetők, sem a szurkolók, hogy ide kerültem.
– A bajnoki nyitányon két legyet üthet egy csapásra. Bejátszhatja magát a csapatba és elégtételt vehet a Debrecenen...
– Így van, nagyon boldog lennék, ha sikerülne győzelemmel rajtolni, és ebben nekem is lenne némi szerepem. Nem tagadom, jólesne, ha a Loki legyőzéséből kivenném a részem. Úgy érzem, nem voltak korrektek velem a vezetők, hiszen arról, hogy mégsem kellek nekik, szólhattak volna jóval korábban, nem pedig két nappal az átigazolási időszak letelte előtt. Nagyon nehéz helyzetbe hoztak, még jó, hogy egybeestek érdekeim a soproniakéval. Azt hiszem, az egész csapatnak nagyon sokat számítana egy jó rajt.

Kemény kérdések

Helyenként feszült légkörű szurkolói ankétot tartott szerdán este a Matáv Sopron. A klub bemutatta az új játékosokat, őket vastaps fogadta,
miként a terveket, a legjobb hat közé kerülést, és azt: a vezetés erre igenis alkalmasnak ítéli meg a játékoskeretet. Bognár György is jó benyomást tett a szurkolókra, aki azt fejtegette, hogy a célirányos igazolásokkal, a korábbinál támadóbb szellemben futballozva igenis elérhető a legjobb hat közé, azaz a felsőházba kerülés.
A hangulat akkor lett igazán parázs, amikor a stadionrekonstrukcióra terelődött a szó. Voltak szurkolók, akik bírálták az önkormányzatot,
mondván, jó ideje már csak hitegetik a szurkolókat, elhúzzák előttük a mézesmadzagot, úgyhogy nem volt könnyű helyzetben dr. Payer Erzsébet, a sportért felelős alpolgármester asszony. Persze voltak olyan drukkerek, akik azt mondták, mindegy, milyen pályán játszanak a fiúk, csak nyerjenek, úgyhogy még a szurkolók között is volt egy kis „belvillongás". Az ankét végül szakmai kérdésekkel végződött, felvetődött többek között, hogy a közönség jelentős része által kedvelt Vincze
Gábort miért kellett elengedni. Bognár ezúttal is jól megfelelt a kérdésekre, így az érdekes ankét nyugodt légkörben ért véget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egylépésnyire a vb-címtől

Lékó Pétert most mindenki szereti. A szegedi sakknagymester nem győzi fogadni a gratulációkat. A… Tovább olvasom