Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Két labdarúgó, egy eset

A megyei labdarúgó-bajnokság előző fordulójában két játékos is súlyos sérülést szenvedett. Mindkét labdarúgónak a sípcsontja tört el és szinte egy időben kerültek ugyanabba a kórterembe.

Sándor Krisztián és Győry Ádám.
Győry Ádám, a megyei első osztályú Abda labdarúgója még a Koroncó elleni bajnokin szenvedett súlyos sérülést. A támadó sípcsontja tört el, mentő szállította el a mérkőzés helyszínéről, jelenleg is kórházban ápolják. Egy kórterembe került a kajárpéci Sándor Krisztiánnal, akinek szintén egy futballmeccsen, aznap tört el a lába. Mindkét játékost műteni kellett, Győry Ádám lassan elhagyhatja a gyógyintézetet, de futballpályára még jó ideig nem léphet.

„ Eléggé el vagyok keseredve, az orvosok semmi jóval nem biztatnak, a szüleimnek azt mondták, legalább egy évet ki kell hagynom, addig nem focizhatok. Én bízom benne, hogy sokkal hamarabb visszatérhetek. Tudja, a kedvenc számom a huszonegyes, ennél több meccset nem szeretnék kihagyni."

Hatalmas gipszcsizma helyett a játékos rövid futballnadrágban, lábán fásliban fogad bennünket. Mutatja, most is az Abda színeit képviseli, egyébként a sérülés után le akarták vágni róla azt a nadrágot, amiben játszott, de ő nem engedte, mivel most szerepeltek csupán másodszor a vadonatúj garnitúrában.

„ Érdekes, milyen higgadt tudtam maradni, amikor megtörtént a baj. Miután ütköztünk az ellenfél játékosával, aki abszolút nem volt hibás az esetnél, természetesen a földön maradtam. Kiszóltam, hogy hívjanak mentőt, mert eltörött a lábam. Először nem is hitték, hogy ekkora a baj. Az orvosok egyébként már nem gipszelnek az ilyen sérülések után, a műtét során csavarokkal és fémmel rögzítették a lábamat. Ezeket, ha jól tudom, fél év múlva távolítják majd el."

A játékos csapattársai természetesen meglátogatták a labdarúgót, aki úgy gondolja, együttesének nélküle is sikerül megszerezni a bajnoki címet.

„ Szerencsére nagyon sokan bejöttek hozzám a kórházba, úgy hiszem, minden látogatási csúcsot megdöntöttek az ismerőseim. Társaim azzal biztatnak, megnyerik a bajnokságot. Remélem, elég lesz a jelenlegi ötpontos előny, szeretnék a bajnokavatón, ha sántikálva és csak egy percre is, de a pályára lépni."

Hihetetlen, mondja búcsúzóul, de szinte ugyanabban a percben hozták be a kórterembe a mellette fekvő másik labdarúgót, a kajárpéci Sándor Krisztiánt is, aki a Győrszentiván elleni mérkőzésen sérült meg.

„ Én az ellenfél kapusával futottam össze a hétvégi bajnokin, és csakúgy, mint Ádámnak, nekem is eltörött a lábam. A különbség annyi, hogy nekem a síp- és a szárkapocscsontom is eltört és egyelőre nem tudom, mikor engednek haza. A bajban azért öröm, hogy pont egy másik focistával kerültem egy szobába, így van közös téma, amely mi is lehetne más, mint a labdarúgás."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságiak verték a debreceni szurkolókat?

A Matáv Sopron–Debrecen találkozó lefújása után kisebb „nézeteltérés" alakult ki a… Tovább olvasom