Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Két klub, sok siker

Sikeres esztendőt tudhat maga mögött a soproni ökölvívás. A város két bokszklubjának versenyzői kitűnően szerepeltek.

A sikerlista élére mindenképpen a juniorbajnokságot nyert Tóth László felnőttbajnoki ezüstérme kívánkozik, a Soproni Ökölvívó Klub a napokban a 19. születésnapját ünneplő 60 kilós ifjú titánja tehát pazar esztendőt tudhat maga mögött. Tóth László az olimpiai válogatott keretbe is bekerült.

A kadetteknél a legjobban Felfelev Sándor szerepelt az ob-n, aki ezüstérmes lett a 80 kilósok között. Tóth Benjámin (57 kg) bronzérmet szerzett, Máté Ádám (46 kg) és Mihók Levente (66 kg) negyedik, Kiss Bálint (70 kg) pedig az ötödik helyen zárt.

A másik soproni klub, a Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola is kimondottan jó évet zárt. A felnőtteknél elsőéves Bencze István a későbbi bajnok és válogatott Darmos Józseftől kapott ki a 91 kilósok között az elődöntőben. A +91 kilósok között is szereztek egy bronzérmet a Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola versenyzői Bognár Gábor révén, akit az elődöntőben a későbbi ezüstérmes győzött le. Horváth Gábor 81 kilóban 5. lett.

A juniorbajnokságon Reinhoffer Gergő 91 kilóban bajnok, Varga Tamás 60 kilóban bronzérmes lett, Reinhoffer a junior-vb-n is elindult, ahol 6. lett. Bajnok lett Cuibus János is, méghozzá a kadett korosztályban, 63 kilóban. P ráadásul a korosztályos Európa-bajnokságon bronzérmes lett, a világbajnokságon pedig 6., a szakemberek a jövő egyik legnagyobb ígéretének tartják. A kadett korosztályban Sárközi Győző ezüstérmet szerzett a +86 kilósok mezőnyében. A serdülőknél Hauer Péter 50 kilóban bronzérmes lett. A helyezetlenül végzett 48 kilós Zsirai Zsolt olyan jó benyomást tett a szakemberekre, hogy behívták a korosztályos válogatott keretbe.

A klub női versenyzői közül Némedi Csilla 57 kilóban ezüstérmet szerzett, s jelenleg a válogatottal Olaszországban versenyez, Horváth Nikolett pedig 51 kilóban lett bronzérmes. A klub tagjai közül Bencze, Reinhoffer, Cuibus, Némedi, Zsirai, valamint az ob-t betegsége miatt kihagyó Kiss István tagja valamelyik felnőtt vagy korosztályos válogatott keretnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mandic remekül debütált

Megszerezte harmadik bajnoki győzelmét a Soproni sÖrdögök férficsapata. Tovább olvasom