Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Két keréken hegyen, lépcsőn, úton

Szombaton kezdődik az Alpokon átvezető hegyi maraton, amelyen két győri versenyző áll rajthoz. A mountain-világbajnokságon tisztességgel helytálltak a győri és a soproni kerekesek. Nagy Attila második volt egy lépcsős downhillviadalon.

Két győri a Transalpon

A hetedik Adidas Bike Trans- alp Challenge ma indul a németországi Mittenwaldból és Ausztrián át nyolc nap alatt ér a Garda-tóhoz. Több mint 20.000 méter szintkülönbséget és 600 km feletti távolságot kell legyőzniük egy hét alatt.

A győri George KSE két versenyzője már tavaly is részt vett a hegyikerékpáros versenyen. Akkor Vock Balázs és Halász Róbert (Kelly’s George KSE) képviselte az egyesületet és Magyarországot is. A verseny nagyságára és nehézségére jellemző, hogy 26 ország 912 indulójából 764 fejezte be a küzdelmeket. A győri egyesület versenyzői a tavalyi versenyt összetettben a 22. helyen zárták és ennek köszönhetően Vock Balázs és Halász Róbert idén is részt vehet e nemzetközi megmérettetésen.

A verseny specialitása, hogy nem egyéni viadalról van szó, hanem két ember együttes eredményéről, munkájáról szól. A két versenyző egyszerre rajtol és folyamatosan együtt haladnak, azonban a két versenyző közötti időkülönbség nem lehet 2 percnél több, különben kizárják őket a versenyből. A verseny nyolc szakaszból áll, tulajdonképpen nyolc hegyi maraton.

Megyebeliek a vb-n

Az ausztriai Bad Goisernben rendezték meg az idei moun- tainbike-világbajnokságot. Az amatőrök 47 km-es, 100 km-es és az extrém 206 km-es távon versenyezhettek.

Győrt a Kelly’s George KSE, Sopront a Heavy Tools versenyzői képviselték Európa legnehezebb mountainbike-versenyén a 206 km-es 7293 méter szintemelkedésű távon. A verseny és egyben a pálya nehézségét jelzi, hogy a 197 indulóból mindössze 95-en értek célba, a többiek feladták a versenyt. A győri Halász Róbert összetettben a 21., kategóriájában a 6. helyen, míg Várallyai László összetettben a 31. helyen, kategóriájában a 13. helyen végzett.

A soproni Völker Tibor és Honti Péter a rövidebb maratoni távon, 50 kilométeren indult, előbbi a 35., utóbbi pedig a 41. helyen zárta a vb-t, ami egészen kiváló eredmény, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ezt nem kevesebb, mint 718 induló közül vívták ki. Szála Gergő és Deák Levente a 100 kilométeres távon indultak. Az 1298 indulót számláló mezőnyben két soproni fiú remekül teljesített, hiszen Szála a 117., Deák pedig a 153. helyen ért célba.

A versenyzők elmondták, hogy meglehetősen mostoha időjárási körülmények között versenyeztek. Szitáló eső, hó, a mindössze 8–10 Celsius-fokos hőmérséklet, illetve a helyenként sártengerré változott pálya is nehezítette az előrejutásukat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért Brazília veretlenségi sorozata

Miután utolsó csoportmérkőzését elveszítette, csupán a második helyen zárt csoportjában a… Tovább olvasom