Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Két ikerpár a futballkarrier útján

Két ikerpár is játszik napjainkban az ETO-ban: Nagy Bálint és Ádám, valamint Alasztics Marcell és Benjamin.
Az ETO FC utánpótlásának tagjai keményen edzenek, hogy az első osztályban futballozhassanak. Tanulásban is a kitűnők közé tartoznak.

Nagy Bálint és Ádám 4 éves kora óta futballozik együtt. Az ETO egy teremtornán figyelt fel rájuk és az ő hívásukra jöttek Győrbe. Bálint jobboldali hátvéd, míg Ádám belső védő poszton játszik. A 18 éves fiúk nemrég kerültek fel az NB III-as kerethez és a Ligakupában az első csapatban is bemutatkozhattak. Az ETO történetében ők voltak az első ikerpár, akik tétmérkőzésen együtt játszottak a legjobbak között.
A Nagy testvérek nyáron a válogatott címeres mezét is felvehették. Eddig az U16-os és U18-as csapatokban bizonyíthattak. Ezt remek kezdésnek tartják a világbajnokság felé vezető hosszú úton.

Az idén érettségiző fiúk rengeteg áldozatot hoznak a fociért, de úgy érzik, megéri a fáradozást. „Szinte az egész gyerekkorunkat a pályán töltöttük, de annyira szeretjük a játékot, hogy ezt sosem bántuk" – mondta Ádám. A fiúknak a tanulás és az edzések mellett szinte semmire sincs idejük, mégsem hanyagolják az iskolát. „Jó tanulók vagyunk, én idén valószínűleg kitűnő leszek" – mondta Bálint.

Balról: Alasztics Benjamin és Marcell, Nagy Bálint és Ádám
Balról: Alasztics Benjamin és Marcell, Nagy Bálint és Ádám


A fiúk, bár szeretnek egy csapatban játszani, ugyanúgy kezelik egymást a pályán, mint a többi társukat. A céljaik azonban közösek: az ETO NB I-es csapatában szerepelni, valamint mindkettőjük nagy álma, hogy egy igazán nívós bajnokság – mint például a spanyol élvonal, vagy az angol Premier League – sztárjai legyenek.

A Fehér Miklós Gimnáziumban tanuló ikrek posztjuk szerint példaképüknek Dani Alvest és Gerald Piquet-t tekintik. A sikeredzők közül pedig Ádám legszívesebben José Mourinhóval, Bálint Jürgen Klopp-
pal dolgozna együtt.

A Nagy ikerpárral egy osztályba járó Alasztics ikrek 12 éve játszanak az ETO FC-nél. Jelenleg az U21-es csapatot erősítik, Marcell kapusként, Benjamin pedig támadó középpályásként vagy szélső csatárként. Azonban játszottak már az NB III-ban is, és többször vettek részt közös edzéseken a felnőttekkel, valamint egymás elleni edzőmérkőzéseken pályára is léptek.

Az U15-ös és az U19-es korosztályokban szerepeltek a válogatottban, ez felejthetetlen élmény volt a számukra. „Ha csak csereként is, amikor felveszem a válogatott mezét, kiráz a hideg. Ugyancsak emlékezetes a prágai U19-es ifjúsági torna, amit a Nagy testvérekkel együtt meg is nyertünk" – mesélte Benjamin. A fiúk azért edzenek keményen, hogy egyszer kijussanak egy világversenyre és bíznak benne, generációjuk nagyobb sikereket ér el, mint a maiak.

Fő céljuk, hogy profi sportolókként a labdarúgásból szerezzék jövedelmüket. Marcell szerint azonban a tanulás sem elhanyagolható. „A győri NB I-es futsalcsapatban is védek, így ez is lehet egy út számomra, de az álmom, hogy nagypályás futballista legyek. Nagyon szeretjük Győrt és a jövőnket is itt képzeljük el. Bár azt sem zárom ki, hogy végül a tanulmányaimból éljek meg, ezért szeretnék egyetemre menni."
„Rengeteg lemondással jár, ha az ember nagy játékos szeretne lenni – mondta Benjamin –, de számunkra ez nem teher, hanem élvezet. Akkor sajnálhatnánk, hogy ennyi időt és energiát fektettünk a karrierünk építésébe, ha később nem lenne belőle semmi, mi viszont optimisták vagyunk. Nem számítanak az elmaradt bulik, ha pár év múlva olyan csapatban játszhatnánk, mint az FC Barcelona."

Az ikrek szeretnek együtt futballozni. Számukra fontos, hogy testvérükkel egyszerre legyenek a pályán. Ha a fiúk ilyen elszántsággal folytatják a munkát, pár év múlva akár valóra válthatják álmukat és talán kedvenc edzőjük, Josep Guardiola csapatának lehetnek a tagjai...

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a debreceni Nagyerdei Stadiont

"A magyar szellem, a magyar tervezők, a magyar mérnökök, a magyar vállalatok és munkások ilyen alkotásokkal teszik ismét naggyá Magyarországot" - mondta Orbán Viktor. Tovább olvasom