Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Két hét helyett öt nap Svájcban

Kerékpár - Amikor kiderült, hogy ott lehet a pekingi olimpián, azonnal a svájci Aigle-beli edzőtábort kezdte el szervezni Radasics Vilmos, a soproni BMX-versenyző. A helvét városka kerékpárosközpontjában ugyanis hajszálra ugyanolyan pályát építettek, mint amilyen az olimpia helyszínén várja majd a kerekeseket.
Az eredeti tervek szerint Radasics Vilmos két hetet szeretett volna kint tölteni, ám az utazás és a hosszú ott-tartózkodás nem olcsó. A dolgok jelen állása szerint 4–5 nap svájci tartózkodásra lenne pénz.

Radasics a Kisalföld érdeklődésére elmondta, most úgy néz ki, augusztus 4. és 8. között utazik a svájci városba a szövetségi kapitány Nyikos Tivadarral, valamint a legtehetségesebb fiatal soproni BMX-versenyzővel, Rozsenich Gáborral. Úgy tudjuk, az edzőtáborozás költségét nagyjából 60–40 százalékos arányban a szövetség és az önkormányzat állná.

A kerekes jelenleg is gőzerővel készül, napi két tréningen gyakorol. Jelenleg a fő hangsúly a rajt gyakorlásán, a gyorsaság fejlesztésén van, a rajt utáni 50–60 métert próbálja edzője segítségével minél hatékonyabbá tenni. Ez a fő feladat a svájci edzőtáborig, ahol pedig a pályát igyekszik minél jobban megismerni, megszokni, „betanulni".

Radasics Vilmos a pekingivel megegyező pályán készülhet. Fotó: N. P.
Radasics Vilmos a pekingivel megegyező pályán készülhet. Fotó: N. P.

Magával az olimpiai versennyel kapcsolatban egy érdekességet elárult a soproni sportember. Mint mondta, a verseny előtt lesz két időfutam is az olimpián, s az ott elért időeredmények alapján készítik el a futamok beosztásait a 32 kerekes számára egy bonyolult szisztéma alapján. Radasics szerint azonban ennek túl nagy jelentősége nem lesz, hiszen tényleg a világ legjobbjai lesznek ott az olimpián, s mint kifejtette: nem tudna hét olyan riválist megnevezni – sőt, egyet sem –, akivel szívesen menne egyazon futamban. Ezzel együtt megpróbál minél jobb eredményt elérni, s éppen ezért utazik majd el Svájcba, az edzőtáborba, amely miatt ki is hagyja az augusztus elején rendezendő hódmezővásárhelyi országos bajnoki futamokat.

Olvasóink írták

 • 3. LAZA 2008. július 28. 15:58
  „Olvasom itt felül:Kapcsolódó cikkek
  Nézőként lesz csak jelen az edző?
  Sajnos,hogy úgy néz ki még nézőként sem.
  Smitt Pálék a legszükségesebb szereplőkön túl viszik a közelieket,a pereputtyot meg a jó ég tudja milyen elvtársakat elvtársnőket!
  Tapasztalat az,hogy általában a kisérők száma több mind a versenyzőké és a trénereké.
  Sopron Városának Őnkormányzata?
  Számomra teljes csalódás a hozzáállásuk!
  Abdai Gézát úgy harminc harmincőt éve ismerem.Igazi sportbarátság füz hozzá,de most döbbenten állok!
  Az elmúlt évek folyamán -nem kis túlzás- százmilliókat költött a város nemzetközi szélhámosok által müködtetett labdarugó szakosztályra,nevesincs huszadrangú idegenlégiósokra,vagy néhány szavazat hiján majdnem több tizmilliót megszavaztak volna a ZTE tartalék finanszírózására!
  A VÁROSUNK EGYETLEN OLIMPIAI RÉSZTVEVŐJE EDZŐJE NÉLKÜL KÉNYTELEN RÉSZT VENNI AZ OLIMPIÁN!
  KEDVES GÉZA NEM SZÉGYEN EZ?”
 • 2. HUN1 2008. július 24. 18:26
  „Ezek a Radasicsok tudnak élni,csak a biciklizés meg a mozdonyvezetés... :)”
 • 1. franky 2008. július 24. 11:29
  „A hegyibringásoknak a hét végén volt OB. Tudja valaki hogy szerepeltek a megyeiek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dzsoki és Dzsesszika Szombathelyen: Haladás-Arsenal 1-1

Az Arsenal Szombathelyen játszott. Legalábbis egy olyan csapat lépett pályára, amelyben az Arsenal… Tovább olvasom