Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 24°C Még több cikk.

Két gól, három piros lap: FTC - Győri ETO FC 1-1

Gól nélküli első félidőt követően Leonardo szerzett vezetést a hazaiaknak, de a csereként beálló Varga egyenlített.
Jó iramú mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott a Győri ETO FC együttese a Ferencváros otthonában. 

Ferencváros – Győri ETO FC 1-1 (0-0)
Puskás Ferenc Stadion, 11000 néző. Vezette: Solymosi (Kispál, Horváth R.)

FTC: Dibusz – Besic, Pavlovic, Mateos, Bönig – Jenner, Gyömbér, Busai (Somalia a szünetben), Laczkó (Cukic, 69.) – Ugrai (Leonardo a szünetben), Böde. Vezetőedző: Thomad Doll.

ETO: Kamenár – Svec, Lang, Lipták, Völgyi – Kamber, Kalmár, Strestík (Mevoungou, 61.) – Dudás (Martínez, 69.), Rudolf, Andric (Varga R., 56.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Leonardo (74.), Varga R. (86.)

Kiállítás: Pavlovic (92.), illetve Svec (83.), Lipták (92.)

Sárga lap: Besic (21.), Ugrai (43.), Pavlovic (48., 92.), Leonardo (91.), illetve Völgyi (23.), Kalmár (53.), Lang (82.)

Thomas Doll: - Az első félidei játékkal nem voltam elégedett, de a másodikban már jobban játszottunk. 1-0-nál tizenegyest rontottunk, ez nagyban befolyásolta a találkozót.

Horváth Ferenc: - Igazságtalan lett volna ha a Ferencváros nyer. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, de örülök, hogy tíz emberrel visszajöttük a meccsbe, ez a csapat erejét minősíti. 
A második félidő elején magunkra húztuk a Ferencvárost, holt ponton volt a csapat, de sikerült felállni. Jó mérkőzést játszottunk, ilyenekre lenne szükség a bajnokságban.


A mérkőzés előtt egy perces gyászszünetet tartottak a közelmúltban elhunyt Novák Dezső emlékére.

Az első félidő elején főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, rendkívül kevés lehetőséget láthattunk. A győrieknél két beívelés is veszélyt okozhatott volna, de rendre tisztáztak a hazai védők. Horváth Ferenc csapatánál Kalmár és Rudolf tűnt a legaktívabbnak, ám nekik sem sikerült feltörni a ferencvárosiak védelmét.

A folytatásban már egyértelműen a győriek játszottak mezőnyfölényben. A találkozó 28. percében Andric alapvonali beadása Kalmár felé tartott, de Pavlovic szögletre mentett. Öt perccel később szép támadás végén Völgyi beadását Strestík centikkel fejelte a bal oldali kapufa mellé, majd Kamber remek kiugratása után Dudás bal lábas nagy erejű lövését óriási bravúrral hárított Dibusz.

Az első játékrész utolsó tíz percében feljavult a hazaiak játéka is, de továbbra sem okoztak gondot a szervezetten játszó Rába-partiaknak, így gól nélküli állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetben a Ferencváros csapatának fekete mezre kellett cserélnie a zöld-fehér csíkos felsőjét, hiszen a győriek is hasonló színösszeállításban léptek pályára. Solymosi játékvezető már az 5. percben jelezte az együtteseknek, hogy rendkívül zavaró így bíráskodni. Kérdés, miért nem a mérkőzés előtt jöttek jelezte ezt a csapatoknak.

A szünetben kettőt is cserélt Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. Pályára lépett két támadószellemű játékos is Somalia és Leonardo személyében. A változtatásoknak is köszönhetően sokkal nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak és átvették a játék irányítását. A győriek főként a gyors ellentámadásokban bíztak, de Andric és Dudás sem tudott elfutni a széleken. Horváth Ferenc igyekezett stabilizálni a középpályát, Strestíket Mevoungou váltotta.

A folytatásban sorra dolgozták ki a helyzeteket a hazaiak, de a legnagyobb lehetőség a győriek előtt adódott a 73. percben, Völgyi beívelése után Kamber óriási helyzetben 3 méterről fölé lőtt. Egy perccel később a kihagyott helyzet megbosszulta magát, hiszen Somáliát képtelenek voltak megállítani a győri védők és estében passzolt még Leonardonak, aki 14 méterről szépen lőtt a kapu jobb oldalába. (1-0)


Hazai vezetés után sokáig nem tudott változtatni a játékán az ETO, sőt a 83. percben a gólhelyzetben kiugró Böde esett el Svec szorításában. A játékvezető lökést látott a tizenhatoson belül, így büntetőt ítélt és kiállította a győriek játékosát. A labda mögé a sértett állt, de lövését Kamenár hárította.

Emberhátrányban sem adta fel a vendégegyüttes a pontszerzést és a 86. percben Mevougou remek kiugratása után Rudolf lőtt középre Vargához, aki estében 3 méterről kotort a kapuba. (1-1)

A hosszabbítás kissé paprikásra sikerült, hiszen két piros lapot is adott a játékvezető. Győri szabadrúgásnál Lipták mellett összeesett Pavlovic, a játékvezető szerint ütés történt, ezért a győri játékost kiállította azonnal, míg a hazai védő sárga lapot kapott. Pavlovicsnak ez volt a második, szintén mehetett az öltözőbe.

A hosszabbításban egyik együttes sem talált már a kapuba, így 1:1-es döntetlent játszott első bajnoki mérkőzésén irányító Horváth Ferenc csapata a Ferencváros otthonában.

Ferencváros - Győri ETO FC  - az MTI felvételei.

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

92.p. Szabadrúgást végezhetett el a pálya bal oldalán az ETO. Középen Pavlovic összeesett Lipták mellett. A játékvezető szerint ütés történt, amiért egyből piros lapot adott a győri védőnek. Pavlovic is sárga lapot kapott, mivel ez volt neki a második, így a kiállítás sorsára jutott.

91.p. Leonardo kapott sárga lapot Rudolf lerántásáért.

90.p. Gyors ferencvárosi ellentámadás után Leonardo lövését nagy bravúrral hárította a Kamenár. Jenner szögletét követően Böde közeli fejesénél ismét hárított a győriek kapusa. 

86.p. Góóóóóól! Mevoungou ugratta ki remek ütemben Rudolfot a bal oldaon, aki középre lőtt az érkező Vargához, aki 1 méterről estében kotort a kapuba. 1-1

83.p. Jenner ugratta ki a védők mögé befutó Bödét, aki Svec szorításában elesett. A győri védő kibillentethette a hazaiak játékost, aki könnyedén esett el. Tizenhatoson kívül történt a szabálytalanság, de a játékvezető büntetőt ítélt és kiállította Svecet. A labda mögé Böde állt, de Kamenár  tudta az irányt és fogta a tizenegyest.

82.p. Lang kapott sárga lapot Böde lerántásáért.

74.p. Vezet a Ferencváros. A győri védők nem tudták megállítani Somaliát, aki estében passzolt Leonardohoz. A hazaiak játékosa 14 méterről, bal lábbal a kapu jobb oldalába lőtt. 1-0

73.p. Völgyi jobb oldali szabadrúgása remekül szállt Kamber felé, aki óriási helyzetben 3 méterről csúnyán fölé lőtt.

69.p. Mindkét vezetőedző cserélt. A hazaiaknál Laczkót Cukic váltotta, míg a győrieknél Dudás helyére Martínez érkezett a pályára.

66.p. Jenner jobb oldali beadásáról centikkel maradt le Somalia a kapu előtt.

64.p. Besic cselezett jobbról középre, majd jobb lábbal kevéssel lőtt a kapu jobb oldala mellé.

61.p. Strestíket Mevoungou váltotta a győrieknél.

61.p. Bal oldali szabadrúgást a hosszún álló Pavlovic fejelt vissza Somaliának, de a hazaiak játékosa eltörte a labdát.

58.p. Somalia fejelte vissza a labdát Bödének, aki nagy erővel lőtt jobb lábbal kapura, de Lang blokkolta a próbálkozást. A hazaiak tizenegyest reklamáltak kezezésért.

56.p. Cserélt Horváth Ferenc is. Andric helyére Varga R. érkezett a pályára.

53.p. Kalmár kapott sárga lapot Leonardo lerántásáért.

52.p. Leonardo bal lábas lövése a kapu jobb oldala felé tartott, Kamenár bravúrral hárított.

48.p. Pavlovic kapott sárga lapot, Rudolffot rúgta fel csúnyán a pálya közepén.

A szünetben kettőt cserélt Thomas Doll, a hazaiak mestere. Budai helyett Somalia lépett pályára, míg Ugrait Leonardo váltotta.

Vége az első félidőnek!

43.p. Ugrai kapott sárga lapot. Csúnyán felrúgta Kalmárt.

41.p. Laczkó bal oldali beívelése után Pavlovic 8 méterről kapu fölé fejelt.

40.p. Az első hazai lehetőséget láthattuk. Jenner félfordulatból 12 méterről jobb lábbal nagy erővel fölé bombázott.

34.p. Kamber indította a védők mögé befutó Dudást, aki bal lábbal nagy erővel lőtt kapura, de Dibusz bravúrosan szögletre ütötte a labdát.

33.p. Szép támadás vezetett az ETO. Völgyi bal oldali beadása után Strestík 7 méterről centikkel fejelt a jobb oldali kapufa mellé.

31.p. Rudolf távoli lapos jobb oldali lövése a kapu jobb oldala felé tartott, Dibusz magabiztosan fogta a labdát.

28.p. Andric szépen cselezett bal oldalon, majd az alapvonalnál középre lőtt Kalmár felé, de Pavlovc szögletre mentett.

23.p. Völgyi is sárga lapot kapott Böde elleni szabálytalanságért. A hazaiak ellentámadását akadályozta meg a pálya közepén.

21.p. Besic kapott sárga lapot Kalmár felrúgásáért.

19.p. Az iramra továbbra sem lehet panasz, de komoly lehetőséget még nem láttak a szurkolók.

13.p. Az elmúlt percekben főként mezőnyjátékot láthattunk, egyik együttes sem dolgozott ki helyzetet.

6.p. Völgyi jobb oldali beadása Lipták felé tartott, lerántás miatt kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető.

2.p. Völgyi veszélyesen tekert balról középre, de Rudolf lábáról elpattant a labda, így tisztázni tudtak a védők.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

A mérkőzés előtt egy perces gyászszünetet tartottak a közelmúltban elhunyt Novák Dezső emlékére.

Ferencváros – Győri ETO FC

FTC: Dibusz – Besic, Pavlovic, Mateos, Bönig – Jenner, Gyömbér, Busai, Laczkó – Ugrai, Böde. Vezetőedző: Thomad Doll.
Csere: Jova (k), Hidvégi, Jovanovic, Ionescu, Cukic, Do Rosario, Leonardo.

ETO: Kamenár – Svec, Lang, Lipták, Völgyi – Kamber, Kalmár, Strestík – Dudás, Rudolf, Andric. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Csere: Pogacsics (k), Martínez, Dinjar, Burgos, Kronaveter, Varga R., Mevoungou.

Előzetes
   
A labdarúgó OTP Bank Liga első idei fordulójának nyolc találkozójából hetet lehet majd látni a M1-en, a Sport 1-en és a Sport 2-n.

A 18. forduló pénteki nyitómeccsét, a Puskás Akadémia-Paks találkozót a Sport 1 közvetíti 18.30-tól. A szombati meccsdömpingből az M1 sugározza a Budapest Honvéd-Újpest találkozót 13.55-től, majd a Sport 1 a Szombathelyi Haladás-MTK összecsapást 15.45-től, a PMFC-Videoton párharcot 18 órától, s végül a Mezőkövesd-Zsóry - Kecskemét mérkőzést 20 órától.

A vasárnapi Ferencváros-Győri ETO rangadót az M1-en lehet majd látni 16.25-től, a Diósgyőr-Debrecen derbit pedig a Sport 2 csatornán 18.15-től, amelyet a Harmadik Félidő, a bajnoki összefoglaló showműsor követ.Az élvonalbeli bajnokság küzdelmeinek egyfajta felvezetéseként pénteken 14.30-tól a nézők a másodosztály jelenlegi két legjobb együttesének a meccsét, az éllovas Nyíregyháza dunaújvárosi vendégjátékát tekinthetik meg a Dunán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cselgáncs vk - Hét magyar érem Prágából és Varsóból

Két ezüst- és öt bronzérmet gyűjtöttek a magyarok a hétvégén a cselgáncs világkupa-sorozat prágai,… Tovább olvasom