Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Két ˝gladiátor˝ az EB-n

Szombaton kezdődik Minszkben az Európa-bajnokság, melyen a győri Patent-Gladiátor két versenyzője is szorítóba lép. Eldőlt, hogy a megyeszékhely ad otthont az országos bajnokságnak, s hamarosan akadémiai képzés indul el a városban.

Komoly mérföldkőhöz érkezett a győri Patent-Gladiátor, ugyanis a hétvégén kezdődő kontinensbajnokságon két ökölvívójuk is ringbe száll. Nyéki Georgián 64, Darmos József 91 kg-ban indul. Edzőjük, Nagy Zoltán nem vár könnyű megmérettetésre, de bízik benne, hogy egy érmet sikerül szerezni.

„Nyéki súlycsoportja nagyon sűrű, Darmosé nagyon nehéz. Nagyjából így lehet röviden összefoglalni, mi vár rájuk Minszkben. Darmos mellett annyi szólhat, hogy rutinosabb nemzetközi szinten, hiszen kétszer már volt EB-bronzérmes, s világbajnokságon is szerepelt. Ez pedig sokat érhet a szorítóban" – kezdte Nagy Zoltán, aki reméli, az őszi világbajnokságon még ennél is több győri indulhat, s a kisebb súlycsoportban is lesz versenyzőjük. Erre a legnagyobb eséllyel a 49 kg-ban bokszoló Sárga Attila pályázhat.

Az EB-re utazó Nyéki Georgiánt (balról a második) és Darmos Józsefet (balról a harmadik) vezetőedzőjükkel, Nagy Zoltánnal (jobbra) Simon Róbert, a Patent-Gladiátor elnökségi tagja, Győr alpolgármester
Az EB-re utazó Nyéki Georgiánt (balról a második) és Darmos Józsefet (balról a harmadik) vezetőedzőjükkel, Nagy Zoltánnal (jobbra) Simon Róbert, a Patent-Gladiátor elnökségi tagja, Győr alpolgármester.

„Persze nagyon fontos, hogy a nagy nemzetközi tornákra adjunk ökölvívót, nem véletlenül kezdtük el pár éve a munkát az »Irány, Rió!« jelmondat szellemében, de legalább ennyire fontos, hogy egyre szélesebb bázist építsünk ki, akik között több jó bokszoló lesz, s egymást segítve könnyebben tudunk előrehaladni. Annak ugyanis nincs értelme, s hosszabb távon eredménye sem lesz, hogy van egy vagy két erős sportolónk, akik megfelelő edzőpartnerek hiányában esetleg megrekednek a fejlődésben" – fogalmazott a vezetőedző, aki hozzátette: ehhez nagy lökést adhat a hamarosan megalakuló győri ökölvívó-akadémia.

„Folyamatos tárgyalásban vagyunk iskolákkal, hamarosan megkezdődhet a munka. Tizenkét éves kortól várjuk majd a gyerekeket, s bízunk benne, sok tehetségre bukkanunk majd. Az akadémiát egyébként a Gladiátor Alapítvány működteti majd, s a város is teljes mellszélességgel támogatja" – mondta Nagy Zoltán, aki arról is beszámolt, hogy szeptember elején Győr adhat majd otthont a felnőtt magyar bajnokságnak. A helyszín még nem eldöntött, vagy a Magvassy-, vagy az egyetemi csarnokban küzdenek majd egymással az ország legjobb ökölvívói.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbban bünteti a FIFA a rasszizmust

Ismétlődő és komolyabb szabálytalanságnál pontlevonás vagy akár kizárás is lehet szankció. Tovább olvasom