Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Két ezüst, két bronz a mérleg

Jól szerepeltek a másodosztályú bajnokságban a győri röplabdacsapatok.

A nőknél a Győri DRC a második, míg a Győri Dózsa a harmadik helyen végzett. A férfiaknál a SZESE második lett.

Az NB II Nyugati csoportjában a Farnady Ernő által irányított női Győri Diák Röplabda Club egy ponttal előzte meg a városi rivális Dózsa csapatát és így az ezüstérmes pozícióban zárta a pontvadászatot. A bajnokság elején nehezen lendültek bele a játékba a győri diákok, de a végére már sikerült összekovácsolni az együttest, amelyet a bajnokcsapat legyőzése is bizonyít. A csapatot anyagilag csupán a városi sportigazgatóság támogatja. Az edzéseknek és a mérkőzéseknek a Jedlik-, a Pálffy-, valamint a Radnóti-iskolák tornacsarnokai adnak otthont.

A Győri Dózsa csapata az egész bajnokság során egyenletes, jó teljesítményt nyújtott. Annak ellenére is, hogy bizony Lesku Ferenc edzőnek nagyon sokszor okozott gondot az együttes összeállítása. A férfiszakosztály szüneteltetésével a hölgyek igyekeztek az egyesületben a röplabdáshagyományokat megőrizni, amelyet a vezetőség is támogatott.

NB II, Nyugati csoport, nők:
2. Győri Diák Röplabda Club 14 6 44:25 40, 3. Győri Dózsa SE 12 8 44:27 39.

A Széchenyi ESE férfiegyüttese sokáig harcban állt az első hely megszerzéséért, de a rivális fehérvári csapatot egyszer sem tudták legyőzni és ez döntőnek bizonyult. Oroszi László edzőnek nem volt könnyű dolga, hiszen a csapatban viszonylag kevés a főiskolai vagy egyetemi hallgató, a többiek pedig sokszor munkahelyi problémákkal küzdöttek. Sajnos az NB I-ben szereplő egyetemi hallgatókat nem sikerült az egyesületben szerepeltetni, pedig ők a főiskolai bajnokságokon szép eredményeket értek el.

NB II, Nyugati csoport, férfiak:
2. Győri Széchenyi Egyetemi SE 15 5 52:23 46.

A juniorbajnokságban a Győri DRC lányai csak az utolsó mérkőzésen csúsztak vissza a harmadik helyre. A diákcsapat több győri iskolával is kapcsolatban áll, így az utánpótlás biztosítottnak látszik. A Győri Dózsa juniorcsapata ikrényi sportolókból áll. Jelenleg úgy tűnik, hogy mindkét szakosztálynak hasznos az együttműködés. A juniorok helyezésével elégedettek a szakemberek, hiszen az előttük végzett csapatok lényegesen nagyobb támogatásban részesülnek.

A kötelezően indított juniorcsapatra nem sok gondot fordított a Széchenyi ESE. Sajnos Győrött kevés olyan iskola van, ahol foglalkoznak fiúk képzésével is. A juniorok között egyébként másodéves főiskolások, egyetemisták is játszhatnak. Ennek ellenére azonban a bajnokság során két alkalommal sem tudtak megfelelő létszámban kiállni, ez pontlevonással járt és végül az utolsó helyen végeztek.

NB II, Nyugati csoport, junior lány:
3. Győri Diák Röplabda Club 13 7 45:29 37, 4. Győri Dózsa SE 10 10 37:34 30.

NB II, Nyugati csoport, junior fiúk:
6. Győri Széchenyi Egyetemi SE 0 20 0:60 –2.
Farnady Ernő, a megyei röplabdaszövetség főtitkára elmondta: összességében a három másodosztályú felnőttegyesület az elvárásoknak megfelelően szerepelt. A hazai mérkőzéseken egyik ellenfelük sem mehetett biztosra. A Széchenyi ESE és a Győri Dózsa SE megfelelő hátteret biztosít a röplabdaszakosztályoknak, míg a Győri DRC saját maga igyekszik előteremteni a feltételeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alakul az új keret

Gőzerővel készül az augusztus 6-án rajtoló másodosztályú bajnokságra a Gyirmót SE labdarúgócsapata. Tovább olvasom